Een hele fijne BSO. Ze doen heel veel met sport en spel. Onze kinderen gaan er elke week met veel plezier heen. Ook de leidsters en leiders zijn top.

Sanne Oversier Sanne Oversier
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jagerbal, nerfguns en Levend Stratego in week 4-2023

Het is deze week weer koud buiten, maar bij Sportstuif mag dat de pret niet drukken! Handschoenen aan, muts op en sjaal om dan is iedereen klaar voor de activiteit buiten. 

Maandag 23 januari
We zijn de maandag gelijk sportief begonnen met twee activiteiten. De eerste activiteit was jagerbal. Bij het spel zijn er jagers, deze jagers proberen de konijnen af te gooien met de bal. Is het konijn geraakt, dan moet hij/zij naar het konijnenhok. Als er teveel konijnen in het konijnenhok een keer de jager zijn!

De tweede activiteit was fopbal. De kinderen stonden op twee rijen tegenover elkaar. Aan de ene kant stond pedagogisch medewerker Davey klaar met een bal om de kinderen te foppen. Aan de andere kant stond pedagogisch medewerker Marlou klaar met een bal om de andere kinderen te foppen. De ene naar de andere bal werd gefopt, als je af was dan rende je snel naar de overkant en mocht je daar opnieuw proberen om niet gefopt te worden. We hebben weer plezier gehad deze eerste dag van de week!

 

 

Dinsdag 24 januari
Vandaag hadden we een specialere activiteit, want pedagogisch medewerker Loes had namelijk de nerfguns meegenomen! Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en de fantasie slaat er bij sommige ook heerlijk op los. Vandaag waren de kinderen omgetoverd tot James Bond, niet voor alle kinderen een bekende naam maar als we uitlegde wie James Bond is en wat hij doet werden ze al snel enthousiast. We hadden een parcourtje afgelegd en tegenover dat parcourtje, achter de lijn, moesten de kinderen zich opstellen met hun nerfgun. De pijltjes lagen voor het rapen en de James Bond maakte zich klaar. Want de James Bond mocht het parcourtje gaan afleggen, maar wel zonder geraakt te worden natuurlijk! De kinderen vonden het erg leuk en deden dus ook lekker enthousiast mee allemaal.

De tweede activiteit van vandaag was gaga-bal. Voor de meeste kinderen was dit een nieuw spel. We hebben dus extra goed geluisterd naar de uitleg. Het spel begint wanneer de ballen in het midden van het speelveld worden gegooid. Degene die het spel leid roept daarbij ‘GA’. Daarna schreeuwen de kinderen nog een keer ‘GA’ als de bal op de grond stuitert. Daarna kan het spel beginnen. Zodra de bal in het spel is, kan elke speler de bal slaan met een open of gesloten hand. Als een bal een speler onder de knie raakt, is de speler af en gaat uit het speelveld. Aan de zijkant van het speelveld wordt vervolgens steen-papier-schaar gespeeld. Als je hebt gewonnen met steen-papier-schaar mag je weer meedoen in het spel. Iedereen moest dus goed uitkijken voor alle ballen en proberen de bal tegen iemand anders voeten of onderbenen te slaan. Het was weer een hele leuke activiteit en de kinderen deden vol enthousiasme mee met dit nieuwe spel!

  

 

Woensdag 25 januari
Woensdag 25 januari vond de open dag plaats bij Sportstuif Venray MHCV. Vandaag gaven wij ouders en kinderen de kans om een kijkje te komen nemen bij Sportstuif Venray MHCV. De ouders konden terecht voor meer informatie en een rondleiding terwijl de kinderen buiten verschillende activiteiten konden spelen in het thema van de Olympische Winterspelen.

We hadden een shorttrack relay zoals bij schaatsen. Van pylonen hebben we een groot ovaal gemaakt, net zoals een wedstrijdbaan van schaatsen. De kinderen werden verdeeld in twee teams. Van elk team rent steeds één rijder een rondje om de baan. Vervolgens tikt deze de volgende rijder van zijn team en rent deze rijder een rondje om de baan. Zo gaan ze door totdat iedereen geweest is. Welk team als eerste alle rijders binnen heeft, heeft gewonnen.

Het tweede spel was de Olympische vlag maken van hoepels. De groep werd verdeeld in twee teams en ieder team start achter de pylon. Om de beurt rent er een kind naar de pylon tegenover en neemt een hoepel mee. De hoepel legt hij op de grond neer en rent terug naar zijn groep. Hier tikt hij vervolgens het volgende kind aan en deze doet precies hetzelfde. Het team dat als eerst de Olympische vlag goed op de grond heeft liggen, heeft gewonnen.

Ook speelden we een partijtje (ijs)hockey. Twee teams speelden tegen elkaar, het team die het vaakst heeft gescoord heeft gewonnen.

Een sport die met de Olympische spelen ook niet mag ontbreken is rodelen. Dit hebben wij nagedaan door een parcours af te leggen op een longboard.

De laatste Olympische sport die er gespeeld werd was Biatlon. De bedoeling van het spel is dat alle kegels zo snel mogelijk worden omgeschoten met de nerfguns. Eerst ren je een rondje om de pionnen heen, daarna neem je plaats bij de nerfguns en probeer je één keer een kegel om te schieten. Wordt er raak geschoten, dan ren je weer een rondje om de pionnen en mag je daarna weer een keer schieten. Schiet je mis, dan moet je een extra strafrondje om de pionnen rennen, voordat je weer mag schieten.

Alle kinderen zijn al goed getraind in deze Olympische winterspelen sporten, dus wie weet zien we ze over een paar jaar wel op de Olympische Spelen.

Na al dat sporten was het tijd om een verjaardag te vieren. En wat hadden wij geluk, er werd ook getrakteerd vandaag! 

  

 

Donderdag 26 januari
De activiteit van vandaag was Levend Stratego. Dit is een spel waarbij er twee groepen worden gemaakt en beide groepen krijgen een vlag mee. Deze moesten ze beide apart van elkaar verstoppen, de ene groep aan de ene kant van het gebouw en de andere groep aan de andere kant van het gebouw. Als dat was gelukt kreeg iedereen een kaartje met een dier erop. Op elk kaartje staat ook welke andere dieren je kunt verslaan met dat kaartje. De bedoeling is dat de kinderen elkaar gaan tikken en dan gaan kijken op hun kaartjes wie de ander verslaat. Als je had gewonnen mocht je het kaartje van de tegenpartij houden. Als je het kaartje had verloren mocht je bij je eigen teamcaptain weer een nieuw kaartje halen. Ondertussen moest er natuurlijk ook naar de vlag gezocht worden, want het uiteindelijke doel is dat de vlag van de tegenpartij gevonden word! De kinderen vinden dit altijd een erg leuk spel en doen dan ook altijd lekker enthousiast mee. Dit hebben we dan ook 3 potjes gespeeld en daarna kon iedereen nog vrij spelen tot ze weer werden opgehaald om naar huis te gaan.

 

 

Vrijdag 27 januari
Met alle leuke spelactiviteiten vliegt de week voorbij. Het is alweer vrijdag en tijd voor de laatste activiteit van de week, namelijk trefbal. De meeste kinderen kennen trefbal al en vinden het erg leuk om te spelen. Het is de bedoeling dat je speler van het andere team probeert af te gooien, maar probeer zelf niet geraakt te worden. De kinderen waren fanatiek en het was dan ook super spannend, de teams gingen gelijk op. Wat was het weer een sportieve, gezellige week bij Sportstuif Venray MHCV!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches