Wat een heerlijke plek voor kids om na school sportief en vrij bezig te zijn! De activiteiten zijn variërend en voor ieder wat wils. Onze zoon komt met heel veel plezier!

Anouk Ipek Anouk Ipek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepel werpen, dinosaurus tikkertje en voetgolf in week 19-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Afgelopen week hebben we weer leuke activiteiten gedaan; hoepel werpen, -raak de bal niet aan- kring, dinosaurussen tikkertje en voetgolf. Veel leesplezier! 

Maandag 9 mei 
De vakantie is weer voorbij en de eerste schooldag zit er alweer op. Het is vandaag heerlijk weer, nadat we het fruit hebben gegeten gaan we snel naar buiten voor de activiteit! Omdat het zonnetje zo warm was vandaag hebben we voor een wat rustigere activiteit gekozen, maar rustig betekend niet minder leuk want er werd weer fanatiek meegedaan. De activiteit van vandaag was hoepel werpen. Heel simpel: er staat een pionnetje waar je de hoepel omheen moet proberen te gooien, heb je raak gegooid? Dan mag je een stap naar achter om het jezelf steeds moeilijker te maken. De jongere kinderen mochten wat dichterbij beginnen en de oudere werd het al meteen moeilijker gemaakt door al met een grotere afstand te beginnen. Toen de activiteit voorbij was hebben de meeste kinderen lekker buiten vrij gespeeld in het heerlijke zonnetje. Sinds vandaag hebben we ook een watertap buiten staan, zo kunnen de kinderen elk moment zelf hun bekertje vullen met water. Zo wordt er goed gedronken met het warme weer!  

    

Dinsdag 10 mei 
Vandaag begon de middag weer zoals we de middag bijna altijd beginnen bij Sportstuif, de kinderen ophalen van school! Dit vinden wij altijd een leuk moment want dan mogen we de blije gezichtjes van de kinderen weer zien en krijgen we weer allemaal toffe verhalen te horen. Na het ophalen kunnen de kinderen nog even vrij spelen totdat we alle kinderen hebben opgehaald en het fruit hebben gesneden. Als dat allemaal gebeurd is kunnen de kinderen de handen gaan wassen en gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruit eten gaan we naar buiten voor de activiteit, vandaag stond er op de planning: de -raak de bal niet aan- kring. Dit deden we verdeeld in 2 groepen, de jongere kinderen bij elkaar en de oudere kinderen bij elkaar. Elk groepje maakte een grote kring met 1 iemand in het midden. Het doel was dat de kinderen in de kring de bal tegen degene in het midden aan moesten rollen, maar let op! De bal mocht niet gegooid worden, dus het moest door middel van snel spelen en samenwerken met zijn allen lukken. Had je degene geraakt dan mocht je wisselen en ging de volgende in het midden staan. Na de activiteit werd er weer lekker vrij gespeeld. Op een gegeven moment mogen de kinderen weer de handen gaan wassen voor een koekje, nadat de koekjes op zijn worden de eerste kinderen alweer opgehaald en loopt de dag bij Sportstuif alweer ten einde. 

Woensdag 11 mei 
Het was vandaag weer heerlijk weer en we hadden een klein groepje dus gingen we lekker naar Roeffen Mart! Dit is een grote openbare speeltuin in Grubbenvorst, ze hebben hier van alles! Van glijbanen tot schommels, tot grote boten waar je op kunt spelen, kortom; een plek waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Op een gegeven moment kwam de ijscoman ook nog langs en hebben alle kinderen lekker een ijsje gekregen. Na het ijsje nog even spelen en toen was het alweer tijd om terug te gaan naar Sportstuif waar de kinderen werden opgehaald door de ouders. 

  

Donderdag 12 mei 
Donderdag is een lekker drukke dag! Dan zijn we ook met ons hele team van pedagogisch medewerkers aanwezig: Anouk, Eefje, Davey en Ted. Alle vier de pedagogische medewerkers gaan op pad om kinderen ophalen, maar zoals jullie wellicht al weten hebben we drie blauwe Sportstuif auto’s. Dus pedagogisch medewerker Ted wordt afgezet bij basisschool de Keg, wacht daar de kinderen op en loopt dan met de kinderen terug naar Sportstuif. Anouk, Eefje en Davey pakken de auto en rijden zo een paar keer op en neer tussen Sportstuif en de scholen. Als eenmaal alle kinderen opgehaald zijn is het weer tijd voor fruit! Na het fruit eten gaan we naar buiten voor de activiteit. Pedagogisch medewerker Ted legt de activiteit uit; Dinosaurus tikkertje. Dit is nog een onbekende activiteit voor iedereen. Het gaat als volgt: Iedereen begint als een volwassen Dino en loopt/rent gewoon door het speelvlak heen, dan moet je proberen iemand te tikken. Heb je iemand getikt, dan ga je “steen, papier, schaar” doen. Win je? Dan blijf je een volwassen Dino, maar heb je verloren dan zak je een niveau en word je een kinder dino en ga je dus ook op je hurken verder. Zo hebben we 3 niveau’s: Volwassen dino, kinder dino en baby dino. Als je wint ga je een niveau omhoog (behalve als volwassen dino) en als je verliest ga je een niveau omlaag. Als baby dino kruip je over de grond en verlies je als baby dino, dan ben je helaas even uit het spel en wacht je tot er nog iemand af is. Met diegene doe je weer “steen, papier, schaar” en de winnaar mag weer in het spel als volwassen dino. De verliezer wacht weer tot er iemand af is. De activiteit was een groot succes en iedereen deed lekker vrolijk mee! 

  

Vrijdag 13 mei 
De laatste dag van de week. Vandaag stond de activiteit voetgolf voor ons klaar. In het zonnetje gingen we aan de slag met de drie parcoursen. De kinderen moesten in groepjes van vier proberen de bal in zo min mogelijk schoppen door het parcours te krijgen. Ze moesten ze de bal door poortjes schieten, onder een stoel, door een autoband én in de hoepel leggen. Ze moesten hierbij goed samenwerken. De kinderen waren enthousiast, ze juichte als ze bijvoorbeeld een poortje hadden gehaald. Ook ging gedurende het parcours het samenwerken steeds beter. Zo gaf iemand de bal een klein tikje, zodat de andere de bal makkelijker door de stoel kon krijgen. Heel mooi om te zien! We hebben de vrijdag fijn afgesloten! Fijn weekend en tot volgende week bij onze Sportieve BSO! 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches