Sportstuif MHCV is een fijne plek waar kinderen niet alleen actief zijn met verschillende sportieve activiteiten, maar ook volop de ruimte krijgen om aan hun eigen ontwikkeling te werken.

Fleur Fleur
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het oberspel, boksen en mikspelletjes in week 36-2022

De scholen zijn weer begonnen en de eerste schoolweek zit er alweer op. We hadden weer een week vol leuke activiteiten, lees je mee?

Maandag 5 september

De eerste schooldag zat er alweer op! Dat betekend dat we de kinderen weer van school mochten ophalen, er zaten wat vermoeide gezichtjes bij, maar vooral blij gezichtjes van kinderen die weer een leuke eerste dag hadden gehad. Een grote groep kinderen komt in de vakantie natuurlijk ook naar ons, maar er zijn ook kinderen die we de hele vakantie niet gezien hebben. Met die kinderen hebben we nog even wat bij gekletst tot alle kinderen waren opgehaald en het fruit gesneden was. Na het fruit eten hadden we even een voorstelrondje, want we hebben niet alleen nieuwe kinderen maar ook nieuwe stagiaires en werknemers. Zo weten de kinderen meteen alle namen van de (nieuwe) pedagogische medewerkers en stagiaires en is de drempel voor de kinderen ook kleiner om ons aan te spreken en om eventuele hulp te vragen. Na het voorstelrondje was het tijd voor de activiteit, het was een warme en benauwde dag dus we hebben er voor gekozen om twee relatief rustige spellen te doen. De oudere groep begon bij pedagogisch medewerker Davey met poortjesbal, dit is een bekend spelletje onder de kinderen en blijven ze altijd leuk vinden. De jongere groep begon bij pedagogisch medewerker Marlou met het oberspel, dit is op warmere dagen ook een bekende activiteit bij de kinderen. Een rustig spel, maar toch met een wedstrijdelement erin. Na een tijdje werd er natuurlijk gewisseld en gingen beide groepen de andere activiteit doen. Na de activiteit was het tijd voor vrij spelen, dit werd vooral in de schaduw en binnen gedaan. Dat was alweer onze eerste dag na de zomervakantie!

 

Dinsdag 6 september

De dag begon weer met de kinderen ophalen van school. Dat blijft toch een van de leukste momenten, al die blije snoetjes weer zien. Vandaag stond er een stoere activiteit op het programma, namelijk: boksen! Toen de kinderen hoorde wat we gingen doen werden ze al allemaal enthousiast en begonnen ze elkaar al hun beste boks moves te laten zien. Maar voordat we echt gingen beginnen moest er natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden, want het is niet een sport die je zomaar eventjes zonder regels kunt doen. Pedagogisch medewerk Davey gaf de uitleg en wat voorbeelden samen met onze stagiair Joep. Nadat de uitleg klaar was konden de kinderen in tweetallen samen sparren, de een met bokshandschoenen aan en de ander had een stootkussen vast. En zo gingen ze proberen met de goede techniek tegen het stootkussen aan te slaan. En wat zagen ze er allemaal stoer uit! De groep was in tweeën gedeeld, dus terwijl de ene groep aan het boksen was, was de andere groep een rustig spelletje in de schaduw aan het doen. Dit omdat het weer een warme dag was en het boksen al genoeg energie kost. De jongere groep deed zakdoekje leggen en de oudere groep deed fopbal, twee simpele spelletjes maar zorgen toch allebei voor veel plezier. Het boksen had er bij veel kinderen met dit warme weer wel ingehakt, dus na de activiteit werd er rustig vrij gespeeld tot ze weer opgehaald werden om naar huis te gaan.

 

Woensdag 7 september

De woensdag is altijd een lekker rustig dagje. Bij de meeste kinderen van de woensdaggroep merkte we dat de eerste schoolweek er wel inhakte dus hebben we, nadat we de boterhammen hadden gegeten, de kinderen de hele middag vrij laten spelen. De jongens gingen op avontuur met de step en de meiden hebben zich vermaakt met het stoepkrijt. Richting het einde van de middag hebben we nog een rondje verstoppertje gedaan met zijn allen. Uiteindelijk was het een rustige woensdag en konden de kinderen even op laden voor de rest van de schoolweek.

Donderdag 8 september

En toen was het alweer donderdag. Een drukke dag bij Sportstuif Venray! Op de donderdag halen we kinderen op van 5 verschillende scholen, dat is dus een drukke boel! Maar druk of niet, de dag verloopt gewoon hetzelfde. De kinderen worden opgehaald uit school en naar Sportstuif gebracht, hier mogen ze al lekker vrij spelen totdat alle kinderen zijn opgehaald en we dus compleet zijn. Als we compleet zijn is het tijd voor het fruitmoment, alle kinderen ruimen hun spulletjes op en gaan hun handen wassen. Wanneer ze hun handen gewassen hebben, pakken ze hun beker van de bar en gaan ze aan een tafel zitten. Een van de PM’ers komt langs met de ranja en zodra iedereen ranja heeft komen de fruitbordjes op tafel en mogen de kinderen beginnen met eten. Als al het fruit en ranja op is wachten de kinderen op het seintje dat ze van tafel mogen, zetten ze hun bekertje weer op de bar en gaan we meestal rechtstreeks naar buiten voor de activiteit. Omdat we op de donderdag een grote groep hebben verdelen we de groep op deze dag ook in een groep met de jongere kinderen en een groep met de oudere kinderen. De oudere kinderen gingen een samenwerk spel doen met pedagogisch medewerker Ted en de jongere kinderen gingen verschillende tikspelletjes doen met pedagogisch medewerker Davey. Nadat we de activiteit gedaan hebben, krijgen de kinderen de ruimte om vrij te spelen. De een gaat voetballen met een groepje buiten op het veld, een ander gaat spelletjes uit de kast doen binnen en weer een ander gaat rondjes steppen om het gebouw en zo gebeurd er nog veel meer. Dus buiten de activiteit zijn de meeste kinderen ook nog lekker bezig en vermaken ze zich allemaal totdat ze worden opgehaald om weer naar huis te gaan. Zo ziet een dag bij Sportstuif er in het kort uit!

Vrijdag 9 september

De laatste dag van de eerste schoolweek is alweer aangebroken. Op vrijdag zijn de meeste scholen op 2 verschillende tijdstippen uit. De jongere kinderen al om 12 uur en de wat oudere kinderen vanaf 14:30/15:00. Met de groep die om 12 uur uit is eten wij altijd gezellig samen onze boterhammen en hebben we ook rustig de tijd om over de schooldag/week te kletsen. Wanneer iedereen de boterhammen op heeft kunnen de kinderen weer vrij gaan spelen. Dan is het op een gegeven moment tijd om ook de andere kinderen op te halen. Wanneer deze groep is opgehaald gaan we meestal meteen fruit eten, want kinderen die uit school komen hebben bijna altijd trek. 😉Na het fruit eten is het tijd voor de laatste activiteit van de week. Vandaag stond de activiteit in het teken van mikken en gooien. Er waren 3 verschillende spelletjes, bij spel nummer 1 lag er een paar meter voor de kinderen een hoepel, de kinderen kregen elk de kans met 2 pittenzakjes om deze in de hoepel te krijgen. Bij spel nummer 2 moesten de kinderen bowlen, er stonden pionnen opgezet als een bowlingbaan en de kinderen moesten met de bal de pionnen om bowlen. En het laatste spel, nummer 3, was jeu de boules. Degene die vooraan stond mocht de grote bal wegtrappen, niet te ver natuurlijk. Wanneer de bal tot stilstand was gekomen mochten alle kinderen proberen hun tennisbal zo dicht mogelijk bij de grote bal te krijgen, wie dit was gelukt was de winnaar van die ronde. En zo werd dit spelletje gespeeld tot alle kinderen de bal een keer hadden weggeschopt. Het was een leuke activiteit waarbij alle kinderen ook echt gefocust waren op het behalen van het spelletje. Dit was alweer de eerste schoolweek na de zomervakantie, wij hebben weer genoten en hopen jullie ook. Tot volgende week!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches