Fijne BSO. Veel ruimte en genoeg te doen. Mijn dochter zit daar helemaal op haar plek!

Ramon Bellemakers Ramon Bellemakers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Estafette spelletjes, naar het oorlogsmuseum en paasactiviteiten in week 15-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week speelden we estafette spelletjes, gingen we naar het oorlogsmuseum én zochten we paaseireren! Veel leesplezier! 

Maandag 11 april 
Het begin van alweer een nieuwe week! Het zonnetje scheen vandaag alweer lekker, een goed begin van de week dus. En als de zon schijnt, zijn wij natuurlijk de hele middag buiten te vinden. Buiten hebben we de activiteit memory estafette gedaan. We hadden weer twee groepen gemaakt zodat de oudere kinderen tegen elkaar konden strijden en de jongere kinderen tegen elkaar. Bij de jongere kinderen was het doel van het spel om zo snel mogelijk dezelfde twee kaartjes bij elkaar te zoeken, maar je mocht maar twee kaartjes omdraaien en dan moest je weer terug rennen naar je groepje en was de volgende aan de beurt. Dat betekende dus dat ze goed moesten onthouden en goed moesten communiceren in het groepje. Bij de oudere kinderen hadden we speelkaarten neergelegd; rood 2 t/m 10 en zwart 2 t/m 10, die lagen natuurlijk allemaal door elkaar en de bedoeling was om zo snel mogelijk de kaarten van je kleur op de goede volgorde te verzamelen. Er werd lekker veel gerend en gelachen bij de activiteit, daarna werd er buiten nog vrij gespeeld.

    

Dinsdag 12 april 
Vandaag waren we weer lekker veel buiten aan het spelen, er werd gevoetbald, verstoppertje gespeeld en touwtje gesprongen. Als activiteit stond er een bekende gepland, namelijk doeljagerbal. Er werd fanatiek gerend en samengewerkt. Want dat is ook nodig bij deze activiteit, de jagers tegen de konijntjes. De jagers moeten samenwerken om de konijntjes te pakken en de konijntjes moeten samenwerken om elkaar weer te kunnen bevrijden. Na een halfuur flink rennen hadden we het allemaal goed warm en zijn we daarna lekker rustig vrij gaan spelen buiten en binnen.

Woensdag 13 april 
Woensdag is meestal een hele rustige dag dus dan hebben we de mogelijkheid om uitjes te doen naar bijvoorbeeld speeltuinen of activiteiten buiten onze locatie om. Vandaag zijn we naar het oorlogsmuseum geweest! Dit was heel interessant en hier hebben we dus wel even rondgelopen. Nadat we alles gezien hadden zijn we buiten nog lekker gaan spelen in de speeltuin die bij het oorlogsmuseum ligt. Daarna was de middag alweer voorbij en was het weer een geslaagde dag!

  

Donderdag 14 april 
Pasen komt steeds dichterbij en dat betekend paaseieren zoeken! Voordat we de kinderen allemaal gingen ophalen hebben we overal chocolade paaseitjes verstopt, langs de hockeyvelden, op de hockeyvelden, tussen de struiken, in kleine hoekjes, je kunt het je wel bedenken. Terwijl de laatste kinderen werden opgehaald waren er al een paar eitjes gevonden dus het was voor de meeste geen verrassing meer, maar dat mocht de pret niet drukken! Toen ze eenmaal mochten gaan zoeken, werd er fanatiek gezocht. Als je een eitje had gevonden moest je die in een bakje doen bij pedagogisch medewerker Ted. Toen eenmaal alles gevonden was hebben we de eitjes eerlijk verdeeld over iedereen zodat iedereen er lekker van kon genieten. 

Vrijdag 15 april 
Vandaag hadden we weer een studiedag, 8 kinderen van basisschool de Hommel werden in de ochtend al naar ons toe gebracht door hun ouders om gezellig de hele dag bij ons te spelen. In de ochtend hebben de kinderen zich goed vermaakt, de een fietste de hele tijd rondjes om het clubhuis, de ander was lekker aan het voetballen en de rest gebruikte hun fantasie met allemaal eigen verzonnen spelletjes. In de loop van de middag hebben we nog een paar andere kinderen van school opgehaald en toen waren we compleet, dus was het tijd voor de activiteit! En om in de paassferen te blijven hebben we een eierloopestafette gedaan. We hadden twee teams die een parcours tegen elkaar liepen, maar er was een handicap; een lepel in je hand met een paaseitje erop. Het doel was natuurlijk wie als eerste de meeste paaseitjes aan de overkant had gekregen zonder dat het eitje van de lepel af zou vallen. Dit ging de kinderen erg goed af en iedereen moedigde elkaar fanatiek aan! Het was een spannende uitslag maar uiteindelijk hebben we de paaseitjes weer eerlijk verdeeld en kon iedereen weer genieten van een paar welverdiende paaseitjes. Dit was een leuke afsluiter van weer een leuke week en een goed begin van een lekker lang paasweekend! Wij van Sportstuif Venray hopen dat jullie allemaal een fijn pasen hebben en tot volgende week! 🐰



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches