Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Estafette en tikspelen en naar speelboerderij 't Platteland in week 12-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week was het prachtig weer, we speelden verschillende estafette en tikspelen, daarnaast maakten we ook en leuk uitstapje. Veel leesplezier! 

Maandag 21 maart
Een prachtig begin van de week, de zon scheen volop. De jassen konden we op de kapstok laten tijdens de activiteit van vandaag; honkloopspelen. Dit keer hadden we een tikvariant, maar hoe werkt deze variant preices?

In elke hoek van het veld ligt een honk. De kinderen mogen zelf een honk kiezen waarop ze beginnen. Ze moeten zoveel mogelijk punten verzamelen. Hoe groter de afstand hoe meer punten ze kunnen halen. Korte zijdes zijn één punt, lange zijdes twee punten en schuin oversteken is drie punten waard. Wanneer je getikt bent ben je alle punten weer kwijt. 

De kinderen waren tijdens de activiteit volop in beweging, ze probeerde zo veel mogelijk punten te verzamelen. Hierbij konden ze keuzes maken, ga ik voor de korte route en haal ik één punt. Of durf ik de lange route te pakken, waarbij de kans op getikt te worden groter is, maar haal ik drie punten. Na elke ronde werd er gekeken hoeveel punten iedereen had verzamelt. De kinderen waren erg gewaagd aan elkaar, dit was heel erg leuk om te zien. De middag hebben we ook sportief afgelosten, buiten werd er verstoppertje gespeeld, gevoetbald en gehockeyd op het veld. Alleen maar genieten! 

  

Dinsdag 22 maart
Alweer een prachtige dag op een prachtige locatie! Nog elke dag zijn wij blij met onze locatie bij MHCV. De ruimte binnen is groot en overzichtelijk. De ruimte buiten biedt ons voldoende mogelijkheden om te spelen, bewegen en te sporten. Vandaag deden we een memory estafette. Hierbij werd de groep opgedeeld in vier groepjes. In de goal lagen twee verschillende memory setjes uitgelegd. Per groepje mocht de eerste in de rij naar de memory toe rennen, twee kaartjes omdraaien en terug rennen. Vormden de kaartjes een memory, dan mochten ze deze kaartjes meenemen. Was het geen memory, dan moesten ze de kaartjes weer terugleggen. Als de eerste van het groepje terug in de rij is, mocht de volgende van start. Per groepjes moesten ze proberen zo veel mogelijk memory setjes bij elkaar te krijgen. Hierbij mochten het team met elkaar overleggen. De kinderen waren fanatiek, ze wilde graag zoveel mogelijk memory bij elkaar rapen. Heel leuk om te zien dat een gezelsschapspel in de sportieve variant zo goed wordt ontvangen! We hebben de middag met dit prachtige weer natuurljk buiten afgesloten, touwtje springen, voetballen, tikkertje, verstoppertje en nog veel meer!

Woensdag 23 maart
Picknicken op de picknickbanken, daar begonnen wij de dag mee om vervolgens verschillende potjes Jenga buiten in de zon te spelen. In de middag om 14:30 uur zijn we in de auto gestapt richting Speelboerderij 't platteland. Een hele leuke kinderboerderij en speeltuin in een. We hebben bij de diertjes gekeken, ze hadden zelfs twee lammetje lopen, super lief! Daarnaast hebben we met de skelters rond geraced, op de trampoline gesprongen, in de zandbak gespeeld en geschommeld. Omdat het zo'n lekker weer was hebben we onszelf ook nog getrakteerd op een ijsje. Hmmmm, wat was dat lekker. Moe, maar voldaan keerden we om 16:30 uur weer terug naar Sportstuif. 

Donderdag 24 maart
Het mooie weer houdt niet op, ook vandaag staat de zon weer heerlijk te schijnen boven de velden van Sportstuif. Onder deze heerlijke zon doen wij natuurlijk het liefste onze activiteiten. Vandaag hadden we een hockeyparcours. Hierbij gingen de kinderen in estafettevorm het parcours hockeyen. Pedagogisch medewerker Ted had natuurlijk eerst uitgelegd hoe je de hockeystick vast moet houden en hoe je de hockeystick het beste kunt gebruiken. Enkele kinderen van Sportstuif zijn ook lid bij MHCV, zij konden dit natuurlijk als de beste! Maar ook de andere kinderen lieten zich van de beste kant zien. We sloten de activiteit af met een tikspelletje met de hele groep. Na de activiteit werd er buiten nog heerlijk gespeeld, binnen werd alvast de eerste voorbereidingen voor pasen getroffen, de kinderen konden samen met stagiaire Hanan en paaskuiken maken. Het was weer een sportieve en creatieve middag. 

  

Vrijdag 25 maart 
Bijna weekend, dat moet gevierd worden met een leuk uitstapje! De kinderen vandaag wilden ook graag naar Speelboerderij 't Platteland, en hup daar gingen we! Vandaag waren de lammetjes zo lief dat we er zelfs mee op de foto konden, het was zoo schattig. Daarnaast hebben we weer genoten van de speeltuin die erbij ligt, de skelters en de zandbak waren vandaag de favoriet! Terug bij Sportstuif hebben we nog een verjaardag gevierd en het spelletje leeuwenkooi gedaan. Bij dit spel zijn er leeuwen en leeuwentemmers. De leeuwen zitten in de kooi en zijn de tikkers, de leewentemmers moeten proberen om met stukjes vlees door de leeuwenkooi te gaan zonder getikt te worden door de leeuwen. Lukt het om een stukje vlees naar de overkant te brengen, dan mogen ze deze in de groene hoepel neerleggen. Worden ze getikt door de leeuw, dan leggen ze het stukje vlees in de rode hoepel neer. Als de stukjes vlees op zijn gaan we kijken waar de meeste vleesjes liggen, bij de leeuw of bij de leeuwentemmers. Een heel leuk en dynamisch spel, de kinderen waren dan ook razend enthousiast! 

  

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches