Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dierentikkertje, superbal en het pion mikspel in week 19-2023

De vakantie is weer voorbij, dat betekend dat wij alle kinderen weer van school mogen ophalen. Wij zijn erg benieuwd naar alle vakantieverhalen! Ben jij benieuwd wat wij afgelopen week hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 8 mei 
De meivakantie is weer voorbij, dus wij mogen alle kinderen weer ophalen met onze mooie blauwe auto's. Nadat iedereeen bij Sportstuif is aangekomen is het tijd om met zijn allen fruit te eten en vakantieverhalen met elkaar te delen. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Vandaag hebben we de activiteit verdeeld in de jongere en de oudere kinderen. De jongere kinderen speelden dierentikkertje bij Stagiaire Ikraan. Bij dierentikkertje zijn er twee tikkers, zij proberen zoveel mogelijk kinderen te tikken. Maar de kinderen mogen vlak voordat ze getikt zijn een dier noemen, als je een dier hebt genoemd mag je niet getikt worden. Ben je toch getikt? Dan ga je aan de kant staan, staan er drie kinderen aan de kant dan mag de eerste weer meedoen! De oudere kinderen waren vandaag bij Pedagogisch medewerker Loes  voetslagbal aan het spelen. Voetslagbal is eigenlijk gewoon slagbal maar dan niet de bal wegslaan met een honkbalknuppel maar de bal weg schoppen met je voet. Wanneer je de bal weg hebt geschopt is het, net zoals bij slagbal, de bedoeling om zo snel mogelijk rond te rennen langs de honken om punten te scoren. De kinderen schopte de bal soms aardig ver, dan duurt het natuurlijk eventjes voordat de bal weer terugkomt en zo werden er dus wel een paar homeruns gerend! 

  

 

Dinsdag 9 mei
Wat een pech hadden wij vandaag weer met het weer, het bleef maar regenen. Maar onze kinderen zijn niet van suiker en ook in de regen gaan wij gewoon lekker naar buiten voor een activiteit. Met de hele groep deden wij slingertikkertje. Er beginnen twee tikkers hand in hand andere kinderen te tikken. Ben jij ook getikt? Dan sluit je aan in de slinger. Als de slinger met vier kinderen is, dan wordt de slinger opgesplitst in twee slingers van twee kinderen. Alle slingers proberen de rennende kinderen te tikken, net zolang totdat iedereen is getikt. Het leuke van dit tikspel is dat iedereen tikker kan worden, maar dat je ook kan proberen zolang mogelijk uit de handen van de tikkers kan blijven. Ondanks de regen was het een leuke activiteit en heeft iedereen lekker bewogen. Na de activiteit zijn we binnen verder gaan spelen. Gelukkig werd de regen aan het eind van de middag nog wat achter, waardoor we toen weer lekker buiten konden spelen! 

 

Woensdag 10 mei
Deze ochtend was het tijd voor de tweede les van de Peutergym. Samen met Sportstuif Venray SV geven wij een aantal weken Peutergym op de velden van MHCV en SV. 

Voor vandaag stond er weer een woensdagmiddagactiviteit op het programma, helaas hebben wij deze door de weersomstandigheden moeten afzeggen. Het bleef de hele middag erg hard regenen. Ondanks de regen hebben de kinderen geluk, want we gaan namelijk op uitstapje! In de middag waren wij te vinden bij Boegafun. Boegafun is een binnenspeeltuin gelegen in Venray waar alle kinderen met super veel plezier komen. Je kunt er klimmen, bouwen, glijden, springen en er is zelfs een donker doolhof. Het was een super leuke dag!

 

 

Donderdag 11 mei 
Pedagogisch medewerker Ted heeft weer twee leuke spellen bedacht en uitgelegd. We spelen namelijk superbal en het pion mikspel. Het doel bij het spel superbal is om zoveel mogelijk kinderen af te gooien. Iedereen speelt voor zich en probeert zo veel mogelijk andere kinderen af te gooien. Als je wordt afgegooid moet je goed onthouden wie jou heeft afgegooid, op het moment dat degene die jou af had gegooid ook af gaat ben jij weer vrij! Alle kinderen moesten dus supergoed opletten en alles in de gaten houden. Bij het pion mikspel ben je aan het oefenen met je hang oog coördinatie. Dat kan namelijk best lastig zijn! Kan jij de tennisbal in de pion van het andere kind gooien? Als dat al goed ging, zijn ze gaan oefenen met een stuit te gooien en te vangen in de pion. Hoe beter het gaat, hoe moeilijker iedereen het voor zichzelf maakt. Namelijk door steeds een stap achteruit te zetten. De afstand wordt steeds groter, waardoor het natuurlijk een stuk lastiger wordt om de tennisbal in de pion te krijgen! 

  

 

Vrijdag 12 mei 
De week is weer voorbij gevlogen, wat betekend dat het alweer de laatste dag van de week is. Op vrijdag halen we de eerste kinderen om 12:00 uur op. We gaan dan met zijn allen brood eten. Hierna is het al snel tijd om ook de rest van de kinderen op te halen. Tijdens het fruit eten worden alle verhalen van de week weer met elkaar gedeeld. Vandaag was het zo lekker weer dat we buiten fruit hebben gegeten. Hierna was het tijd voor de activiteit. We speelden het tikspel inktvistikkertje. Hierbij beginnen twee kinderen met een lintje, als je bent getikt pak je ook het lintje vast. Je gaat door totdat er vier kinderen het lintje vast hebben. Als er dan nog iemand wordt getikt mag diegene een nieuw lintje halen bij pedagisch medewerker Marlou. Alle kinderen hebben hard gerend om niet getikt te worden, maar nog harder gerend om alle kinderen te tikken. We hebben verschillende rondes gespeeld, met verschillende tikkers. Hierna was er nog genoeg tijd om te genieten van het zonnetje en lekker buiten te spelen. Ook werden er binnen vliegtuigjes gevouwen en werden er loombandjes gemaakt. Wat een fijne dag van de week! 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches