Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

 

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De makers en de krakers, tikspelletjes en spelen in de speeltuin in week 41-2022

Het is alweer week 41, wat gaat de tijd toch snel. Deze week weer ontzettend veel leuke en nieuwe activiteiten! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de blog!

Maandag 10 oktober
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray. De kinderen werden weer allemaal van school opgehaald en terwijl dat gebeurde werd op locatie het fruit klaar gemaakt. Dit behoort altijd tot ons vaste ritme. Nadat alle kinderen zijn opgehaald en ze alle spullen netjes bij de kapstok hebben neergelegd/opgehangen, mogen ze allemaal hun handen gaan wassen want het is tijd voor het fruitmoment! Na het fruitmoment trekken we allemaal de jas aan om even lekker naar buiten te gaan voor de activiteit. De activiteit van vandaag was makers en krakers, dit is voor sommige kinderen al een bekend spel maar voor sommige ook weer niet. Het is eigenlijk heel simpel; er liggen allemaal hoedjes verspreid over het veld. De helft ligt ondersteboven en de helft ligt gewoon normaal. Er zijn twee groepen; de makers en de krakers, de makers moeten zorgen dat alle hoedjes normaal liggen en de krakers moeten ervoor zorgen dat alle hoedjes ondersteboven liggen. Maar het gaat natuurlijk wel allemaal op tijd, dus moeten de groepen ervoor zorgen dat ze aan het einde van het spel zoveel mogelijk hoedjes op hun manier hebben liggen. Dit speelden we zo een paar rondes en ook elke ronde met wat minder tijd zodat het steeds spannender werd. Na de activiteit werd er weer fijn vrij gespeeld door alle kinderen tot ze weer opgehaald werden om naar huis te gaan.

  


Dinsdag 11 oktober
De activiteit van vandaag werd weer in twee groepen gedaan, beide spellen stonden in het teken van tikkertje. Bij de ene was het tikkertje met een bevrijder en bij het andere spel was het tikkertje met de bal. Het was een drukke dag en de kinderen moesten allemaal lekker veel energie kwijt en dat kon gelukkig goed bij deze activiteit!


Woensdag 12 oktober
Op de woensdag staan we altijd al vroeg op het schoolplein, want dan zijn de scholen eerder uit. De kinderen nemen allemaal hun lunch mee, die eten we gezamenlijk met zijn allen op als iedereen opgehaald is. Omdat we op de woensdag maar een klein groepje hebben komt het wel eens voor dat we ergens naar toe gaan met de kinderen. Vandaag gingen we naar een speeltuin midden in Venray, voor vele kinderen een bekende speeltuin maar er is genoeg te doen. Een voetbal/basketbalveld, klimrekken, kabelbaan en genoeg bomen om in te klimmen en om bij te spelen. Hier hebben we de rest van de middag heerlijk gespeeld tot het weer tijd was om terug te gaan naar de BSO.

 


Donderdag 13 oktober
Op donderdag hebben we een grote groep en die groep doen we meestal in tweeën splitsen bij de activiteit. Maar vandaag gingen we de activiteit doen met de hele groep! De activiteit was slingertikkertje, voor iedereen een bekend spel maar het blijft altijd een heel leuk tik spel! De kinderen werken samen en proberen dus ook samen ervoor te zorgen dat uiteindelijk iedereen getikt is en onderdeel is van een slinger.

 


Vrijdag 14 oktober
De laatste dag van deze week is alweer aangebroken. Het was wat minder weer buiten, maar dat hield ons niet tegen om toch lekker veel buiten te zijn. De activiteit van vandaag was geluksestafette. De naam zegt het al; een estafette waarbij je veel geluk moest hebben, maar het werd de kinderen ook steeds moeilijker gemaakt. Dit was alweer onze afsluitende activiteit van de week. Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches