Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Conditiecircuit, superbal en ballontrappen in week 40-2022

Vorige week stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 3 oktober
De maandag is weer begonnen en dat betekend dus weer een nieuwe week. Weer een week gevuld met leuke en toffe activiteiten. De maandag begonnen we dan ook lekker actief met een conditiecircuit.  Er waren 6 stationnetjes over het veld verspreid, bij elk station stond er een van onze pedagogisch medewerkers. Elke station had zo zijn eigen bewegingsvorm en vanuit die bewegingsvorm werden er 2 oefeningen per station gedaan. Voor elke oefening kreeg het groepje 1.5 minuut de tijd. In die 1.5 minuut moest je bij de ene oefening zoveel mogelijk punten behalen en bij de andere oefening het weer zo lang mogelijk vol houden. Zo werd er bij pedagogisch medewerker Eefje de bewegingsvorm mikken behandeld, hier was het doel om in 1.5 minuut de bal zo vaak mogelijk door de hoepel te gooien/schoppen. Bij pedagogisch medewerker Anouk stond reactiesnelheid in het middelpunt, de kinderen stonden om meerdere pionnen en kregen zo opdrachten zoals: springen, rondje draaien, liggen en ook de pion pakken. Wie de pion had gepakt was de winnaar van die ronde. De rest van de stations hadden de beweegvormen snelheid, kracht, balanceren en buikspieren trainen. De kinderen deden allemaal heel goed mee en ze werden bij elke ronde weer op een nieuwe manier geprikkeld, zo bleef iedereen ook enthousiast en scherp.

 


Dinsdag 4 oktober
Vandaag werd de groep weer in tweeën gedeeld bij de activiteit. De oudere kinderen bij elkaar en de jongere kinderen bij elkaar. De oudere kinderen begonnen bij viesland, lekkerland. Dit is natuurlijk al een bekend spel bij alle kinderen. Simpel maar toch altijd heel leuk. De jongere groep begon bij superbal. Dit is voor de meeste kinderen ook een bekende activiteit, elkaar proberen af te gooien met de ballen die in het veld liggen verspreid. Daarna werd er natuurlijk nog gewisseld van activiteit. Door de diversiteit in beide activiteiten werd er bij beide spellen fanatiek meegedaan en bleven de kinderen enthousiast meedoen.

 


Woensdag 5 oktober
Er stond vandaag weer een studiedag op de planning, dat betekend voor ons dat we de hele dag geopend zijn voor de kinderen die studiedag hebben. Deze keer waren het de kinderen van de Spectrum die een dagje vrij hadden. We zijn dus ook in de ochtend ergens naartoe gegaan, naar Boegafun! Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en hier kunnen ze zich urenlang vermaken, samen maar ook alleen. Nadat we waren uitgespeeld bij Boegafun zijn we weer terug gegaan naar Sportstuif, want het was tijd om de andere kinderen op te gaan halen. Nadat alle kinderen waren opgehaald hebben weer gezamenlijk onze boterhammen opgegeten, zoals we elke woensdag en vrijdag doen. Na het eten word er altijd vrijgespeeld, het zonnetje scheen vandaag dus de kinderen waren lekker veel buiten te vinden. Na het vrijspelen zijn we begonnen met de activiteit, dat was vandaag mens erger je niet. Bij dit spel staan er, aan twee kanten van het veld, poortjes. Deze poortjes moeten beschermd worden, want de kinderen tegenover je bij de andere poortjes, gaan proberen door jou poortje te gooien. Was dit gelukt? Dan wissel je met iemand die aan de kant staat te wachten. Door meerdere ballen in het veld word er lekker snel door gewisseld en wissel je dus ook vaak van poortje. Na de activiteit werd er weer verder gespeeld, sommige kinderen gingen binnen spelen en een paar kinderen kozen ervoor om lekker buiten te blijven.

 

 

Donderdag 6 oktober
Het was een drukke boel vandaag, de kinderen zijn weer toe aan weekend dus hebben na school veel energie. Daarom kozen we vandaag voor twee spellen waar lekker veel gerend wordt en de kinderen dus hun energie kwijt kunnen. De ene groep begon bij politie en boefje en de andere groep bij doeljagerbal, beide spellen zijn bekend bij de kinderen. Politie en boefje spreekt al voor zichzelf, er lopen boeven maar ook politie rond. De politie gaan de boeven tikken, ben je als boef getikt? Dan moet je in de gevangenis staan met je hand klaar om een high five te geven. Want de boeven die niet in de gevangenis staan, mogen jou bevrijden door middel van een high five te geven. Bij doeljagerbal is er een veld om een goaltje uitgezet. In de goal hangt in het midden een hoepel. De kinderen rennen door het veld, maar er is ook een tikker. Als je getikt bent, ga je langs de kant zitten. Maar er is ook een mogelijkheid om iedereen te bevrijden. De kinderen die nog niet getikt zijn, kunnen de bal pakken van de lijn en van een afstandje proberen door de hoepel heen te gooien, is dit gelukt? Dan mag iedereen weer in het veld en kan de tikker weer opnieuw beginnen met tikken. De kinderen hadden allemaal erg goed meegedaan en waren al heel wat energie kwijtgeraakt. De helft van de groep koos ervoor om binnen spelletjes te gaan doen en de andere helft was lekker op het veld vrij aan het spelen.

 


Vrijdag 7 oktober
De laatste dag van de week alweer en wat was het prachtig weer. In het herfstzonnetje hebben wij de hele middag buiten gespeeld en genoten van het mooie weer. De activiteit werd verzorgd door onze stagiaire Bo. We gingen ballontrappen! De kinderen zagen natuurlijk al dat we de ballonnen aan het opblazen waren en werden al helemaal enthousiast. Maar ze moesten nog eventjes wachten want er moesten eerst nog wat kinderen opgehaald worden. Wanneer dat gebeurd was, konden we dan beginnen. Iedereen kreeg een ballon om de enkel geknoopt en trappen maar! Was je ballon kapot getrapt? Dan moest je even langs de kant komen en kreeg je gewoon weer een nieuwe ballon. Maar de kinderen waren hier goed in hoor! Bij sommige duurde het wel even voordat de ballon werd kapot getrapt. De kinderen vonden het een super leuke activiteit en wij vonden het heel leuk om de kinderen zo met de ballonnen bezig te zien. Na de activiteit waren de ballonnen natuurlijk nog niet allemaal kapot, dus werden ze fijn bij het vrijspelen gebruikt. Dit was weer een toffe afsluiter van weer een week vol leuke activiteiten bij Sportstuif. Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches