Top BSO waar kinderen lekker actief bezig zijn met allerlei verschillende activiteiten.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chinese muur, stand in de mand en tien tellen in de rimboe in week 21-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week stonden er weer verschillende leuke spellen op het programma, we speelden chinese muur, stand in de mand en 10 tellen in de rimboe. Veel leesplezier! 

Maandag 23 mei
Een nieuwe week is weer begonnen! Dat betekend ook weer een nieuwe week vol lol en plezier bij Sportstuif. Daar zijn we vandaag al meteen mee van start gegaan, nadat we de kinderen hadden opgehaald en fruit hadden gegeten gingen we een verjaardag vieren! Dat lees je inderdaad goed, want ben je jarig of jarig geweest? Dan vieren we jou verjaardag bij ons bij Sportstuif! Als jarige job mag je op de tafel staan met onze mooie verjaardagsmuts op en dan zingen we met zijn allen een liedje voor jou. Wanneer we klaar zijn met zingen mag jij, als jarige, met je meegenomen traktatie rondgaan bij de kinderen en de traktatie uitdelen. Wanneer iedereen de traktatie weer op heeft gaan we weer verder met het vrij spelen of gaan we beginnen met de activiteit. De activiteit van vandaag was stand in de mand, deze activiteit hebben we weer in twee groepen gedaan. De kinderen van groep 1 t/m 4 bij elkaar en de kinderen van groep 5 t/m groep 8 bij elkaar. Het was voor de meeste kinderen al een bekend spel en het werd erg fanatiek gespeeld. Na de activiteit werd er nog lekker buiten gespeeld en kwam er alweer een einde aan de eerste dag van een nieuwe week.


Dinsdag 24 mei
De dag begon vandaag natuurlijk weer met de kinderen ophalen van school, hier hebben wij drie auto’s voor. De mooie opvallende blauwe Sportstuif auto’s, dus zie je ons een keer rijden? Twijfel vooral niet om te zwaaien! Nadat alle kinderen zijn opgehaald gaan we weer fruit eten, het fruit was vandaag door twee kinderen gesneden onder leiding van pedagogisch medewerker Anouk. Soms laten we de kinderen hierbij helpen. Wanneer alle kinderen de handen hebben gewassen mogen ze met hun beker aan tafel gaan zitten, wordt het fruit uitgedeeld en de ranja ingeschonken, dit gebeurde vandaag ook door verschillende kinderen. Altijd fijn die helpende handjes! Toen het fruit was opgegeten mochten alle kinderen naar buiten gaan en begonnen we aan de activiteit. De activiteit van vandaag was de Chinese muur. Dit is al een bekende bij de kinderen. omdat de activiteit al bekend was konden we er ook een paar regeltjes aan toevoegen die het moeilijker maakte en/of nog leuker maakte! Want wat is het doel bij de Chinese muur? Je moet aan de overkant komen zonder getikt te worden door de tikker, gebeurd dit wel, dan maak je met de andere getikte kinderen in het midden een muur. De Chinese muur. Hierdoor wordt het voor de andere kinderen al moeilijker om aan de andere kant te komen zonder getikt te worden. Naarmate het spel verliep hebben we dus wat regeltjes toegevoegd zodat we de kinderen weer steeds opnieuw konden uitdagen. Dat vinden we namelijk belangrijk bij Sportstuif, dat we de kinderen blijven prikkelen en blijven uitdagen.


Woensdag 25 mei
De woensdag begint altijd wat anders dan de andere dagen van de week, want bijna alle scholen zijn eerder uit. Dit betekend dus dat we bij Sportstuif samen de boterhammen opeten, deze boterhammen worden wel altijd zelf door de kinderen meegenomen. Nadat de boterhammen op zijn hebben we nog een lekker lange middag voor de boeg, dit betekend dus fijn veel vrij spelen. Op woensdag is het meestal een wat rustigere dag dus doen we ook vaak met zijn allen samen spelen, denk hierbij aan voetballen, bordspelletjes, verstoppertje etc. Het spectrum is op woensdag wat later uit, deze kinderen halen we tussendoor dus ook nog even op. Nadat die kinderen zijn opgehaald gaat de dag eigenlijk verder als normaal; vrij spelen, fruit eten en dan activiteit. Als activiteit hebben we vandaag kat en muis gedaan, dit is meestal een favoriet spel bij de kinderen op woensdag. Wanneer de activiteit weer voorbij is wordt er weer vrij gespeeld tot iedereen weer word opgehaald en weer naar huis gaat na weer een geslaagde dag bij Sportstuif!


Donderdag 26 mei
Op donderdag was de BSO gesloten i.v.m. Hemelvaart. Wij deden als Sportstuif mee met het hemelvaarttoernooi bij SV Someren. We hebben hard ons best gedaan bij de wedstrijdjes maar we waren helaas niet goed genoeg om bovenaan te eindigen. Maar we hebben veel plezier gemaakt met de collega’s en meedoen is belangrijker als winnen. 😉


Vrijdag 27 mei
Vandaag hadden verschillende scholen studiedag, dit kan bij ons worden doorgegeven en dan regelen wij meestal een hele dag opvang. De kinderen komen dan al in de ochtend en blijven tot ze s ’middags weer worden opgehaald. We zijn de dag rustig begonnen met een filmpje, zo kon iedereen deze vrije vrijdag even rustig opstarten. Nadat de film voorbij was konden de kinderen meteen de handen wassen voor het fruit, want als wij een hele dag aanwezig zijn bij de BSO dan eten wij 2 keer fruit, s’ ochtends en s’ middags. Na het fruit werd er fijn binnen en buiten vrij gespeeld, er werd binnen geknutseld en buiten werden er parcourtjes uitgezet voor met de fiets doorheen te gaan. Rond de middag is het natuurlijk lunchtijd, dan halen alle kinderen hun eten uit hun tas en gaan we gezellig met zijn allen lunchen. Hier kletsen we meestal even lekker onder het eten. Wanneer de boterhammen op zijn gaat iedereen weer verder met waar hij/zij gebleven was. Er werd al eerder verteld dat we op zulke dagen 2 keer fruit eten, dus na weer wat uurtjes gespeeld te hebben staat het fruit alweer klaar. Na het fruit gingen we beginnen aan de activiteit, deze mochten de kinderen vandaag zelf kiezen en het werd tien tellen in de rimboe. Hier word altijd fanatiek aan meegedaan en het is erg leuk om te zien wat voor nieuwe verstopplekken ze soms verzinnen. Na de activiteit was het voor de meeste kinderen alweer tijd om naar huis te gaan en langzaamaan werden alle andere kinderen ook opgehaald. Weer het einde van een geslaagde en leuke week! Tot volgende week bij Sportstuif!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches