Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Balspelletjes, acrogym en buikschuiven in week 20-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week stonden er verschillende balspellen op het programma, gingen we acrogymmen en buikschuiven op de buikschuifbaan! Veel leesplezier! 

Maandag 16 mei 
Uitgerust van het weekend beginnen we weer aan een nieuwe week. Weer een week met vrolijke kinderen en nieuwe sportieve activiteiten. We begonnen deze week met de activiteit vaktrefbal. Maar hoe gaat het spel precies?

Iedereen begint in het middelste vak. De andere vakken zijn nog leeg, alleen ligt in beide vakken een bal. Het spel werkt hetzelfde trefbal, iedereen mag de ballen oprapen en er iemand van het andere team afgooien. Als je iemand af gooit, schuif je een vak op (richting het ‘winnaarsvak’), maar als je zelf wordt afgegooid, ga je een vak terug. Wie staan er aan het einde in het winnaarsvak?

De kinderen gingen enthousiast met de activiteit aan de slag. Ze schoven van het ene vaak door naar het andere vak en weer terug. Nadat we ruim een half uur de ballen hadden overgegooid naar elkaar gingen we vrij spelen. Er werdt met dit prachtige weer natuurlijk veel buiten gespeeld. Wat kunnen wij genieten om samen met de kids buiten te spelen! 

  

Dinsdag 17 mei 
Ook vandaag scheen de zon mooi over de velden van Sporstuif. We begonnen de dag zoals altijd; kinderen ophalen, vrij spelen, fruit eten om vervolgens te beginnen aan de activiteit. De activiteit van vandaag was acrogym. Het was de bedoeling dat de kinderen in groepjes verschillende acrogym oefeningen gingen doen. Het is hierbij dus erg belangrijk dat de kinderen goed kunnen samenwerken. En of onze kinderen dat konden. We kregen de mooiste torens, piramdes en menselijke bouwwerken te zien. Ook deze dag hebben we weer heerlijk afgesloten met een potje voetbal, verstoppertje en gezelschapsspelletjes. 

  

Woensdag 18 mei 
Een korte schooldag, een lange BSO dag. En hoe fijn is het dan dat het prachtig weer is op deze lange BSO dag. Voor vandaag betekend dat heel lang en heel veel met water spelen. We begonnen met de buikschuifbaan. De kinderen schoven over het zeil heen. Alleen, in tweetallen en allemaal tegelijk. Ook werden de meest gekke schuivers boven water gehaald. Ze gingen op de buik, op de knieën en draaiend over de buikschuifbaan. Wat een plezier. Vervolgens gingen de sproeiers van SV Venray aan. Ook hier hebben we nog verkoeling kunnen vinden. Water was vandaag het beste medicijn tegen de warmte, we hebben een heerlijke dag gehad! 

Donderdag 19 mei 
Ook vandaag hadden ze mooi weer voorspeld, maar helaas gaven de weergoden ons iets anders. Tijdens het ophalen kwam het met bakken uit de lucht vallen. Maar gelukkig halen wij de meeste kinderen op in onze blauwe Sportstuif auto's, daar zitten we in ieder geval droog. De kinderen die te voet werden opgehaald konden gelukkig even op school wachten totdat de regen voorbij was! Toen iedereen eenmaal bij Sportstuif was, was het redelijk droog. Het weer was helaas niet goed genoeg om te gaan buikschuiven, dus verzon pedagogisch medewerker Ted een ander spel; tikkertje met de bal. Bij het spel waren drie tikkers, de tikkers moesten proberen iedereen met een bal af te gooien. Na de activiteit werd er nog getrakteerd op een ijsje, dat hadden ze wel verdient na al dat harde rennen. Ondankt het regenachtige weer vandaag, toch weer een fijne dag! 

Vrijdag 20 mei 
Alweer de laatste dag, ook deze week is weer voorbij gevlogen. Vandaag hadden ze een hevige storm verspeld, hierdoor konden we alle kinderen al om 12.00 uur ophalen. Nadat we allemaal weer wat energie naar binnen hadden gegeten zijn we nog even buiten gaan spelen. We speelden het verstopspelletje 10 tellen in de rimboe totdat we naar binnen werden gedwongen door de regen en de wind. Binnen hebben we de muziek aan gezet en zijn we gaan dansen. Hier hebben we een tiktok van gemaakt. Ook hebben we nog met papier verschillende vormpjes gevouwen en spelletjes gespeeld. We hebben ons dus weer goed vermaakt! 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches