Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, flipperkast en kreeftentikkertje in week 9-2023

De carnavalsvakantie is voorbij gevlogen en dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Met onze blauwe auto’s zijn wij weer op pad om alle kinderen bij verschillende scholen op te halen. Ben jij benieuwd welke activiteiten wij afgelopen week hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 27 februari
De carnavalsvakantie is weer voorbij, dat betekent dat er tijdens het fruit moment ook volop wordt bijgepraat over de vakantie. Terwijl iedereen lekker aan het kletsen is zet pedagogisch medewerker Loes alvast de activiteiten klaar. Vandaag hebben we kwartet gespeeld en hebben we geoefend met acrogym.  

Bij kwartet liggen er vier hoepels in een groot veld. Er zijn vier groepjes. In elke hoepel liggen vier verschillende materialen. Met je groepje spreek je af welk van die materialen je gaat verzamelen. Bij het startsignaal mag je bij de andere groepjes het materiaal proberen weg te pakken. Ben je getikt, dan moet je het teruggeven. Je kunt niet getikt worden als je niks hebt. Er mogen mag één bewaker per groepje bij de hoepel blijven staan. Welk groepje heeft als eerst kwartet? 

Samenwerken en communicatie zijn onderwerpen die bij dit spel aan bod kwamen. Het bleek dat de kinderen hier toch al redelijk goed in zijn, want ze maakte verschillende keren kwartet.

Ook bij acrogym is het belangrijk om samen te werken. Het was de bedoeling dat de kinderen in groepjes verschillende acrogym oefeningen gingen doen. Het is hierbij dus erg belangrijk dat de kinderen goed kunnen samenwerken. En of onze kinderen dat konden. We kregen de mooiste torens, piramides en menselijke bouwwerken te zien.

 

 

Dinsdag 28 februari
Vandaag stonden er twee balspellen op het programma. Voor de meeste kinderen is superbal een bekend spel wat regelmatig wordt gespeeld en waar iedereen enthousiast van wordt. Superbal lijkt op iemand is hem, niemand is hem, maar dan moet je goed onthouden door wie je bent afgegooid. Als degene die jou heeft afgegooid, ook af is, dan mag jij weer het veld in. Zo blijft het spel heel spannend! Het andere balspel van vandaag was flipperkast. De kinderen staan in een cirkel naast elkaar en rollen de bal over de grond en proberen de persoon in het midden te raken. In het midden staat één iemand, die probeert de bal te ontwijken. Ben je toch geraakt? Dan ruil je van plek met degene die jou geraakt heeft. Het leek een echte flipperkast, de bal gaat alle kanten op en je moet een snelle reactie hebben om niet geraakt te worden.

 

 

Woensdag 1 maart
Op de woensdag staan we altijd al vroeg op het schoolplein, want dan zijn de scholen eerder uit. De kinderen nemen allemaal hun lunch mee, die eten we gezamenlijk met zijn allen op als iedereen opgehaald is. Omdat we op de woensdag maar een klein groepje hebben komt het wel eens voor dat we ergens naar toe gaan met de kinderen. Vandaag gingen we naar speeltuin de Eekhoorn in Venray, voor vele kinderen nog een onbekende natuur speeltuin waar genoeg te doen is. Een voetbal/basketbalveld, klimrekken, waterpomp en genoeg bomen om in te klimmen en om bij te spelen. Hier hebben we de rest van de middag heerlijk gespeeld tot het weer tijd was om terug te gaan naar de BSO.

 

 

Donderdag 2 maart
Vandaag hadden we twee leuke tikspellen op het programma staan. Voor de meeste kinderen is de eerste wel bekend, namelijk slingertikkertje. Hierbij zijn twee kinderen de tikker. Ze moeten proberen de andere kinderen te tikken, als je bent getikt maak je samen met de tikker een slinger. In deze slinger probeer je de andere kinderen te tikken. Is er een slinger van vier kinderen, dan wordt deze slinger opgesplitst. Gedurende het spel komen er dus steeds meer tikkers, dat betekent dat het ook lastiger wordt om uit handen te blijven van de tikker. De andere groep speelde ondertussen kreeftentikkertje. Kreeftentikkertje is een tikspel waarbij twee of drie spelers de tikker zijn. De tikkers moeten zich als kreeften voortbewegen, op handen en voeten en de buig omhoog, en zo proberen andere spelers af te tikken. Als een loper is getikt wordt deze ook een kreeft en helpt mee met het tikken. We hebben allemaal hard gerend om zo lang mogelijk niet getikt te worden! 

  

 

Vrijdag 3 maart
Vandaag speelden we het tikspel kat en muis. Er zijn twee katten in het spel, de katten proberen bij de muizen de staarten af te pakken. Als jij een muis bent en je staart is afgepakt, mochten de kinderen bij stagiaire Bo een nieuwe staart halen. Nadat alle staarten zijn uitgedeeld gaan de katten tellen wie de meeste staarten heeft afgepakt. Dit hebben we een aantal potjes gespeeld met allerlei verschillende katten om het zo spannend te houden. Hierna hebben de kinderen lekker in de zon gevoetbald, het locatiememory gespeeld en druk met de strijkkralen bezig geweest. Wat een heerlijke middag! 

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches