Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetballen, levend memorie en een uitstapje naar de kinderboerderij in week 15 - 2024

Maandag 8 april

De week is weer begonnen bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De kinderen worden weer opgehaald door de pedagogisch werknemers en spelen buiten totdat iedereen gearriveerd is. Dan is het weer tijd voor het fruit- en groente moment en drinken we lekker een beker ranja of water. We kletsen samen over afgelopen weekend en hoe het was op school. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. We maken 2 groepen gebaseerd op leeftijd en beginnen met de activiteit. De oudere kinderen gaan voetballen en hierin is een samenwerkingselement verwerkt. De team moeten namelijk eerst 5 keer onderling overpassen voordat ze mogen scoren. De jongere kinderen gaan schiet en mikspellen doen. Hierbij gaan ze op verschillende doelen schieten en worden hier variaties op gedacht.  Dan is het tijd om nog even vrij te spelen buiten. Aan het einde van de dag gaan we met iedereen naar binnen om daar de dag creatief af te sluiten.

 

  

Dinsdag 9 april

Vandaag is het een zonnige middag bij BSO Sportstuif Venlo FCV. Als alle kinderen binnen zijn beginnen we weer met ons fruit- en groente momentje en bespreken we hoe de dag is geweest. Dan gaan we gezellig met iedereen naar buiten om te beginnen met de activiteiten. Vandaag staan er gooi en vangspellen op de planning. De groep wordt weer onderverdeeld in kleine groepjes gebaseerd op leeftijd om zo de spellen uitdagender te maken of juist te versimpelen om het zo voor iedere leeftijd leuk te houden. De oudste groep gaat mikken op hoepels die in het doel hangen om zo veel mogelijk punten te verzamelen en gooien ze op een hoepel die vast wordt gehouden door een teamgenootje, is de bal raak dan mag het teamgenootje een stap achteruit, wie komt er het verste? De jongeren kinderen gaan samenwerken en strijden in 2 teams tegen elkaar om zo snel mogelijk een pion als doorgeven aan elkaar aan de overkant van het speelveld te krijgen. Dit doen ze op verschillende manieren, over het hoofd, door de benen of zijwaarts er worden veel leuke variaties bedacht. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

Woensdag 3 april

Het is vandaag weer een zonnige dag en de kinderen gaan meteen lekker naar buiten. Er wordt gespeeld totdat iedereen opgehaald is door de pedagogisch medewerkers. Dan is het tijd voor het fruit- en groente moment en hebben we even de tijd om met elkaar te kletsen. Als iedereen genoeg gegeten heeft is het tijd voor de gezamenlijke activiteit, vandaag is dat levend memorie. Er worden tweetallen gemaakt en deze moeten een beweging afspreken. Deze moeten ze uitvoeren als ze aangewezen worden. Het is dan de bedoeling dat de tweetallen bij elkaar gezocht worden. Het is een leuk en uitdagend spel en iedereen doet goed mee. Aan het einde van de middag is het tijd om nog vrij te spelen. Er wordt voetbal gespeeld en tikkertje gedaan. Dan is de middag alweer om en is het tijd om naar huis te gaan. Tot morgen!

  

Donderdag 28 maart

De middag is weer aangebroken en de kinderen worden door de pedagogisch medewerkers weer opgehaald op school. We spelen buiten en wachten totdat alle kinderen bij de BSO zijn. Dan is het tijd voor het groente- en fruitmoment en drinken we allemaal wat. We kletsen gezellig en als alles op is, dan is het tijd om naar buiten te gaan voor de gezamenlijke activiteit. We delen de groep in op leeftijd en gaan aan de slag met voetbaloefeningen. Ze moeten op allerlei verschillende manieren overpassen naar elkaar. De oudere kinderen krijgen nog wat extra oefeningen om de uitdaging erin te houden. Dan is het tijd om vrij te spelen en blijven de hele middag lekker buiten.

  

Vrijdag 29 maart

Vandaag begint de dag op tijd want de St. Willibrordus school heeft een studiedag. In de ochtend als iedereen gearriveerd is eten we wat fruit en dan vertrekken we naar de kinderboerderij. Hier spelen we de hele ochtend op de speeltoestellen en knuffelen we met de dieren. Dan is het tijd om terug te gaan naar de BSO en is het tijd voor lunch. Na de lunch en dan is het tijd om de andere kinderen op te halen. Eenmaal terug bij de BSO Sportstuif Venlo FCV eten we fruit of fruit en drinken we ranja of water en dan is het tijd voor de gezamenlijke activiteit vandaag spelen we wc-tikkertje. De tikker probeert de kinderen te tikken, ben je getikt dan ga je met je arm in de lucht staan. Duwt een van de andere kinderen je arm naar beneden dan mag je weer meedoen. Het is een leuk en actief spel en als we klaar zijn is het nog tijd om vrij te spelen. We sluiten de middag af met een koekje.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches