Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbalkwartet, omgekeerd verstoppertje en blokjesestafette in week 8 - 2024

Maandag 19 februari

De carnavalsvakantie was voorbij en de eerste BSO dag stond voor de deur. Sanne, Rick en Stan begonnen met het ophalen van de kinderen op school. Toen we aankwamen bij Sportstuif stonden alle meubels aan de zijkant omdat er door de vrijwilligers van FCV ’s morgens een grote voorjaarsschoonmaak was gedaan. We moesten dus eerst alles terugzetten op zijn plek, voordat we fruit konden gaan eten. Gelukkig hebben de kinderen flinke spierballen en stond alles in een mum van tijd op zijn vertrouwde plek. Na het fruit eten was het tijd om de jassen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Daar speelden we voetbalkwartet. Elk tweetal kreeg en hoepel met daarin 4 voorwerpen. De kinderen probeerden een bal in de hoepel van een ander tweetal te krijgen, waarna ze er een voorwerp uit mochten meenemen naar hun eigen hoepel. Op die manier verzamelden ze 4 dezelfde voorwerpen: kwartet! Na de activiteit gingen de kinderen vrij spelen. Een paar kinderen ging binnen met tekeningen, klei of een het bouwen van een hut aan de slag, terwijl anderen buiten bleven voetballen totdat ze werden opgehaald.

 

 

Dinsdag 20 februari

De dinsdag brak aan en begon natuurlijk met het ophalen van de kinderen. We wachtten tot iedereen bij Sportstuif was en gingen samen fruit eten en ranja drinken. De tafel waar we aan zitten wordt steeds voller, super gezellig! Na het fruit eten trokken we de jassen aan en gingen we lekker naar buiten. Daar speelden we omgekeerd verstoppertje. Eén kindje ging zich verstoppen en de rest moest gaan zoeken. Als ze de verstopper gevonden hadden, moesten ze erbij gaan zitten. Zo bleven er steeds minder kinderen over totdat iedereen verstopt zat. De kinderen waren heel fanatiek, wat het superleuk maakte! Na een paar potjes, gingen de kinderen verder met vrij spelen. Er werd buiten gesjouwd met takken en gevoetbald, terwijl er binnen met klei en het boodschappenkarretje werd gespeeld.

   

 

Woensdag 21 februari

De week is weer in tweeën. We haalden de kinderen op, aten fruit en deden snel de jassen weer aan om naar buiten te gaan. Daar speelden we het spelletje Politie, politie, hoe laat is het? Sommige kinderen kenden dit spelletje al en hielpen met het uitleggen ervan aan de nieuwe kindjes. Na het spelletje deden de kinderen nog hockey, basketbal, touwtjespringen, voetbal, jeu de boules of ringwerpen. Wat heerlijk dat het zonnetje er af en toe doorheen kwam! Van al dat spelen kregen we zin in een koekje, daarvoor gingen we dus even naar binnen. Sommige kinderen bleven binnen spelen en andere gingen buiten verstoppertje doen. Na een tijdje werd verstoppertje met alle kinderen binnen verder gespeeld. De kinderen waren erg creatief in het bedenken van verstoppplekjes.

 

Donderdag 22 februari

Vandaag haalden we een heleboel kinderen op op school. Toen we allemaal bij Sportstuif waren, gingen we gezellig samen fruit eten. Vervolgens gingen we naar buiten om blokjesestafette te doen. De kinderen werden in 3 teams verdeeld en moesten blokjes zo snel mogelijk over een parcours naar de overkant brengen. Lagen alle 4 de blokjes in de hoepel aan de overkant, dan had het team gewonnen. Het eerste en laatste potje werden gewonnen door het rode team, het middelste potje door het blauwe team. Na de estafette gingen de kinderen lekker vrij spelen. Er werden allerlei leuke spelletjes en sporten gedaan, wat een gezelligheid! Na een tijdje ging het hard regenen en was het tijd om naar binnen te gaan voor een koekje. Daarna bleven we binnen verder spelen met onder andere de klei en armbandjes maken totdat de papa’s en mama’s kwamen.

    

 

Vrijdag 23 februari

Op deze winderige vrijdag zijn wij lekker naar het pannenkoekenhuis gegaan in Venlo. Bij Jagersrust hebben de kinderen de allerlekkerste pannenkoek mogen uitzoeken en natuurlijk lustte Melanie er ook wel eentje. Nadat we deze heerlijke pannenkoeken hebben opgegeten zijn we ook nog buiten gaan spelen. Bij dit pannenkoekenhuis staat namelijk een super cool klimtoestel. Nadat we hier waren uitgespeeld, zijn we terug gegaan naar de BSO. Hier hebben nog een paar mooie armbandjes gemaakt van alle nieuwe kralen die waren binnengekomen. Hier konden we de papa's en mama's mee verrassen. Het was weer een geslaagde laatste dag van de week, waarbij iedereen met een volle buik en een glimlach het weekend in ging!

 

Tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches