Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefballen, weerwolven en Jeu de boules in week 14 - 2024

Maandag 1 april

Vrolijk Pasen!

 

Dinsdag 2 april

Vandaag begint de nieuwe week bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De pedagogisch medewerkers halen de kinderen weer op van school. We gaan meteen lekker naar buiten om vrij te spelen en zo wachten we totdat alle kinderen er zijn. Als iedereen gearriveerd is gaan we met iedereen paaseitjes zoeken om zo het paasweekend nog even af te sluiten. Daarna is het tijd voor een fruit/groente momentje en kletsen we gezellig over het weekend en eten we de gevonden paaseitjes op. Gelukkig is het droog als we de gezamenlijke activiteit willen gaan doen en we gaan dan ook weer lekker naar buiten. De jongere kinderen spelen samen ‘zakdoekje leggen’. De oudere kinderen spelen samen trefbal, waarbij ze doormiddel van het afgooien van de tegenstanders lintjes kunnen verdienen waardoor ze bijvoorbeeld mogen afweren of een stuk in het veld van de tegenstander mogen lopen. Het is spel is zo leuk dat ondanks de behoorlijke regenbuien die af en toe overtrekken ze vrolijk verder spelen. De kinderen die liever niet nat worden door de regen gaan binnen creatief aan de slag met kleurplaten en tekeningen. We sluiten de middag gezellig af met een lekker koekje.

   

 

Woensdag 3 april

Vandaag begint de dag wat eerder, want de Sint Martinus school heeft studiedag. Als de kinderen aanwezig zijn, doen we gezellig samen wat spellen. Rond de middag gaan we richting de supermarkt om inkopen te doen. We gaan namelijk fruitspiesje maken voor de kinderen die vanmiddag uit school komen. Als deze klaar zijn lunchen we gezellig samen en spelen we nog even met de blokken. Omdat het vanmorgen slecht weer is kunnen we helaas niet naar buiten om te spelen. Dan is het tijd om de rest van de kinderen op te halen. Als deze allemaal bij BSO Sportstuif Venlo FCV zijn gaan we de heerlijk gemaakte fruitspiesjes opeten en krijgen we nog wat extra fruit. Ook kletsen we gezellig en drinken we een bekertje ranja of water. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag spelen we ‘Politie, politie hoe laat is het?’. De kinderen starten bij de beginlijn en herhalen de zin ‘Politie, politie hoe laat is het?, waarop de politie reageert met een getal en zoveel stappen mogen er gezet worden. Maar de politie mag ook reageren met NACHTWACHT en dan is het tijd voor de kinderen om zo snel mogelijk terug te rennen naar de startlijn zonder getikt te worden door de politie. Het is een heel leuk spel en het wordt enthousiast gespeeld door iedereen. Dan is het tijd om nog even vrij te spelen en uiteindelijk sluiten we de middag af met een koekje.

  

Donderdag 28 maart

Vandaag is het een regenachtige dag. We starten de middag eventjes buiten, maar helaas moeten we door de regen al snel weer naar binnen. Als iedereen gearriveerd is op BSO Sportstuif Venlo FCV eten we lekker fruit en drinken we ranja/water. We starten binnen op met weerwolven voor de oudere kinderen en spelen we een richt en schiet spel met de jongere kinderen. Dan mogen de kinderen vrij spelen en kom ook het zonnetje weer tevoorschijn en gaan we nog even lekker buiten spelen.

  

Vrijdag 29 maart

De laatste dag van de week is weer aangebroken en die beginnen we weer met een fruit en groente moment en wat drinken. We kletsen gezellig over aankomend weekend. Als al het eten op is gaan we lekker naar buiten. Vandaag spelen we Jeu de Boules en als we dit een paar keer gespeeld hebben is het tijd voor vrijspelen. Er wordt dan gevoetbald, tikkertje gespeeld en er worden mooie lentebloemetjes geplukt. Aan het einde van de middag sluiten we af met een lekker koekje en lezen we een verhaaltje. Dan zit de week er alweer op bij BSO Sportstuif Venlo FCV.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches