Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefballen, tikspellen en een leuke winactie in week 12 - 2024

Maandag 18 maart

Er is weer een nieuwe week aangebroken en we starten de middag met het groente en fruit moment. We kletsen gezellig over het afgelopen weekend en bespreken wat we vandaag gaan doen. We gaan meteen naar buiten en beginnen met trefbal. De kinderen worden verdeeld in twee teams, ze mogen elkaar afgooien of op het doel gooien. Wordt het doel geraakt of de bal gevangen dan mochten de teamgenoten weer terug in het veld komen. Later worden de kinderen ingedeeld op leeftijd om wat meer uitdaging te geven aan de spellen. Het zonnetje komt lekker tevoorschijn en we blijven de hele middag buiten.Bovenkant formulier

  

 

Dinsdag 19 maart

We starten de middag weer met een eetmomentje en hebben we even de tijd om te kletsen over de dag en te vragen hoe het met iedereen gaat. Dan is het tijd voor de gezamenlijke activiteit, we gaan het grote sportveld op om de kluis te spelen. De middencirkel wordt gebruikt als de kluis die bewaakt wordt door de bewakers. De dieven sluipen individueel binnen om diamanten te verzamelen. Maar één diamant per keer, want een tik van de bewakers betekent terug naar de hoepel, zonder buit. Voor alle kinderen was dit een nieuw spel, maar het werd met veel enthousiasme gespeeld. Na de activiteiten is het tijd voor een koekje en sluiten we de dag af met vrijspelen.

 

  

 

Woensdag 20 maart

De zon schijnt heerlijk vandaag en het is dan ook behoorlijk warm. We halen iedereen op van school en besluiten lekker buiten te picknicken. We kletsen gezellig over de schooldag en eten groente/fruit en drinken lekker wat ranja. Na dit contactmomentje begint onze activiteit, vandaag is dit een tikspel. Iedereen doet gezellig mee en er wordt enthousiast gerend over het veld. Na de gezamenlijke activiteit mag iedereen vrijspelen. Er wordt een levensgroot memoriespel gespeeld, touwgesprongen en voetbal gespeeld. Dan is het weer even tijd voor een kleine drinkpauze in de schaduw om zo even af te koelen. We blijven zo lang het kan nog lekker buiten spelen en sluiten uiteindelijk de dag binnen af met een lekker koekje. 

  

Donderdag 21 maart

Weer een nieuw dag bij Sportstuif en de kinderen worden opgehaald van school door de pedagogische medewerkers. We starten de middag rustig op met even lekker buiten spelen en wachten totdat iedereen opgehaald om daarna lekker even wat fruit te eten en wat te drinken. Ook vandaag is het weer heerlijk weer dus we besluiten zo snel mogelijk naar buiten te gaan. We starten met een gezamenlijk spel namelijk EHBO tikkertje. Hierbij rent de tikker rond en zodra jij getikt wordt, mag je mee gaan tikken. Alleen het lichaamsdeel waarop jij getikt wordt mag niet meer gebruikt worden. Iedereen doet goed mee we zien leuke manieren die de kinderen bedenken om rondrennen zonder bepaalde lichaamsdelen te gebruiken. We verzinnen samen een paar leuke variaties op het spel en daarna heeft iedereen de tijd om weer zelf buiten activiteiten te gaan doen. Dan sluiten we de middag af en gaan we binnen nog even kort creatief aan de slag en wordt iedereen weer langzaam opgehaald.

  

Vrijdag 22 maart

Vandaag is het een rustige dag op de BSO. We starten de middag weer met een contactmomentje en eten en drinken samen. Vandaag gaan we op pad. We gaan namelijk eieren verstoppen voor de winactie. We lopen heel Venlo door opzoek naar de leukste verstopplekken. Wil jij weten over hoe de winactie werkt, kijk dan snel op onze Facebook of Instagram. Het is een gezellige middag en we sluiten de week leuk af.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches