Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Reactie rovertje, zombie-tikkertje en een uitstapje naar Ballorig in week 16 - 2024

Maandag 15 april

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De kinderen worden weer opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers. Als iedereen gearriveerd is bij de BSO is het tijd voor het fruit- en groentemoment en kletsen we gezellig over afgelopen weekend. Dan is het tijd voor de activiteit. De groep wordt ingedeeld op leeftijd om zo meer uitdaging te kunnen bieden aan de kinderen. De oudere kinderen spelen vandaag ‘Chaosbal’. Twee teams strijden tegen elkaar om de grote bal, die in de midden van de twee velden ligt in het veld van de tegenstander te krijgen door de kleine ballen ertegenaan te gooien. Chaosbal is zeker de goede benaming van dit spel, want een chaos was het zeker. De jongere kinderen spelen vandaag ‘Jatbal’. Ook hier strijden er 2 teams tegen elkaar om zo te proberen de knuffel van de tegenstander af te pakken, die in een vak verstopt lig in het veld van de tegenstander. Loop je het veld van de tegenstander in om de knuffel te pakken, dan kun je getikt worden. Dan komt de regen en gaat iedereen mee naar binnen. Hier is tijd om vrij te spelen en er wordt van alles gedaan. Zo spelen ze 10 tellen in de rimboe, wordt er getekend, spelen ze Stratego en worden er armbandjes gemaakt. We sluiten de middag af met een koekje

   

 

Dinsdag 16 april

Alle kinderen worden weer opgehaald op school. Door het slechte weer kunnen we niet veel naar buiten vandaag, dus besluiten we een uitstapje te maken naar Ballorig. Hier starten we eerst met het fruit- en groentemoment en drinken we ranja of water. Als alles op is gaat iedereen spelen. Er wordt gesproken op de trampolines, gegleden van de glijbanen en geklommen in de toestellen. Als het tijd is om terug te gaan naar BSO Sportstuif Venlo FCV is iedereen dan ook behoorlijk moe. Bij de BSO gaat iedereen binnen nog aan de slag. Er worden tekeningen gemaakt, spelletjes gespeeld en met de klei gespeeld. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

 

   

 

Woensdag 17 april

Er is weer een nieuwe middag aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De sint Martinus school is op tijd klaar op woensdag en deze kinderen komen dan ook gezellig lunchen bij Sportstuif Venlo FCV. Na de lunch wordt er gezellig gespeeld met de pedagogisch medewerkers. Dan is het tijd om de andere kinderen van school te halen. We spelen lekker buiten en wachten totdat alle kinderen er zijn. Dan is het tijd voor het groente- en fruit moment en het drinken. Als dit allemaal op is kan de gezamenlijke activiteit beginnen. Vandaag staat Zombie-tikkertje op de planning. Er wordt een tikker aangewezen, wordt jij getikt door de tikker dan word je een zombie. Het kind dat als laatste overblijft heeft gewonnen. .Het is een leuk spel en het wordt een aantal keer gespeeld. Helaas moeten we al snel naar binnen vanwege de regen, maar ook binnen verzinnen we een leuk spel. We spelen namelijk nachtwacht. Een kind krijgt een blinddoek om en moet proberen de andere kinderen te vinden, de andere kinderen geven hints aan de zoeker door het maken van geluiden. We sluiten de middag af met tekenen en maken mooie armbandjes.

    

 

Donderdag 18 april

Ook vandaag worden alle kinderen weer opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers. Vandaag schijnt gelukkig lekker de zon en iedereen speelt gezellig buiten totdat we helemaal compleet zijn, an is het tijd voor het fruit- en groente moment. We kletsen met elkaar over de schooldag en als alles iedereen klaar is gaan we naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we Reactie rovertje. De kinderen worden op basis van leeftijd ingedeeld in tweetallen. Als het teken wordt gegeven door de spelleider ren je met je tweetal zo snel mogelijk naar de middenlijn om een lintje te bemachtigen. Heeft een tweetal een lintje te pakken, dan rennen ze zo snel mogelijk terug naar de lijn. Lukt dit allemaal, dan is er een punt verdient door dit tweetal. Er liggen meerdere lintjes op de lijn, zodat het een uitdagend spel blijft voor alle leeftijden. Na het spel een aantal keer gespeeld te hebben is het tijd om nog even vrij te spelen, dit doen we vandaag heerlijk buiten. Aan het einde van de middag eten we met iedereen nog een koekje en sluiten we de middag af.

 

   

Vrijdag 19 april

De laatste dag van de week is weer aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De kinderen worden weer van school gehaald door de pedagogisch medewerkers. We beginnen met het gezamenlijke fruit- en groente moment en drinken we ranja of water. Er wordt ook vandaag weer gezellig geklets over de schooldag en aankomend weekend. Als alles op is spelen we heel even binnen totdat de regen stopt en dan gaan we naar buiten voor de activiteit van vandaag. Vandaag staat er weer Zombie-tikkertje op de planning. Er wordt een tikker aangewezen, wordt jij getikt door de tikker dan word je een zombie. Het kind dat als laatste overblijft heeft gewonnen. Voor alle kinderen die er vandaag zijn is dit een nieuw spel en iedereen vind het dan ook hartstikke leuk. Het spel spelen we meerdere keren en iedereen doet goed mee. Na het tikspel is er nog tijd over om vrij te spelen en dan begint het helaas weer te regenen en is het tijd om naar binnen te gaan. Er worden binnen mooie tekeningen gemaakt, met de auto’s gepeeld en armbandjes gemaakt. Aan het einde van de middag is het tijd voor een lekker koekje. En ook is BSO Sportstuif Venlo FCV vanaf vandaag een officieel erkend leerbedrijf!

   

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches