Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Museumspel, stopdans en uitstapje naar Ballorig in week 9 - 2024

Maandag 26 februari

Een nieuwe week brak aan en deze begon erg regenachtig. Reden genoeg voor een uitstapje naar Ballorig! Zo konden we, ondanks het slechte weer, toch lekker bewegen. We hebben gesprongen op de trampolines, geklommen in het klimrek, gegleden van de glijbaan en gevoetbald in de pannakooi; wat een gezellige middag! Bij terugkomst bij Sportstuif was het tijd voor een koekje. Daarna gingen de kinderen verder met vrij spelen totdat ze werden opgehaald.

  

 

Dinsdag 27 februari

Melanie en Sanne startten vandaag met het ophalen van de kinderen in de felblauwe Sportstuif auto’s. Heb jij ons weleens zien rijden? Toen we aankwamen bij FCV stonden het fruit en de ranja al voor ons klaar. Nadat we genoeg gegeten en gedronken hadden, vierden we de verjaardag van een kindje dat 9 jaar werd. We zongen voor hem, hij mocht een cadeautje uitzoeken en trakteerde heerlijke cupcakes in voetbal stijl! Na al dat lekkers was het tijd om naar buiten te gaan. De activiteit was vandaag een variant op het museumspel. Alle kinderen namen een houding aan waarin ze een tijdje konden blijven staan. De een ging liggen, de ander zat in een yogapositie en weer een ander stond op de kop. Eén kind werd uitgekozen om iedereen heel goed te bekijken. Daarna moest diegene even weglopen, terwijl er 5 dingen werden veranderd bij de kinderen die in het ‘museum’ stonden. Het kindje mocht weer terugkomen en raden wat er veranderd was. Iemand had bijvoorbeeld ineens zijn schoen uit, zijn capuchon op of het andere been in de lucht. Wat een leuk spel! Vervolgens gingen de kinderen lekker vrij spelen. Er werd gevoetbald, touwtje gesprongen en een brug gebouwd totdat de kinderen werden opgehaald.

 

 

Woensdag 28 februari

We begonnen de woensdag natuurlijk met het ophalen van de kinderen en vervolgens fruit eten en ranja drinken. We zijn met steeds meer kindjes op de woensdag, super gezellig! Daarna was het tijd om de jassen aan te doen en naar buiten te gaan. Daar speelden we verschillende tikspelletjes. Ook mochten de kinderen vrij spelen met de badmintonrackets, hockeysticks, basketbal, voetbal, springtouw en jeu de boules ballen! Toen we hiermee uitgespeeld waren, gingen we binnen onze handen wassen en een koekje eten. Hmm! Hierna gingen de kinderen armbandjes maken, kleuren, met de auto’s en boodschappenkar spelen en nog veel meer. Wat een leuke middag!

 

Donderdag 29 februari

De laatste dag van de maand betekende dat het niet alleen schrikkeldag, maar ook het afscheid van Sanne was. Omdat het weer flink regende, gingen we als afscheidsactiviteit naar Ballorig. Daar hebben we de hele middag heerlijk gespeeld. We gingen terug naar Sportstuif en aten daar een koekje. Ook kregen we van Sanne een traktatie en gaven we haar een afscheidscadeautje. We gaan haar natuurlijk super erg missen dus we sloten de dag af met een dikke knuffel!

 

Vrijdag 1 maart

Op deze eerste dag van de nieuwe maand begon Melanie met het ophalen van de kinderen. Ook waren Sharon-Lee en Lotte, die Sanne gaan vervangen, op de BSO. Een gezellige boel dus! Samen aten ze fruit, dronken ze ranja en kletsten ze over de schooldag. Daarna deden ze de jassen aan om buiten stopdans te gaan spelen. Zo lang de muziek afspeelde, bleven we dansen. Op het moment dat de muziek stopte, moesten we zo snel mogelijk stil blijven staan. Als iemand toch bewoog, kreeg diegene een kleine opdracht en mocht daarna weer meedoen. Na de activiteit sloten we de week af met vrij spelen. Buiten met de bal spelen, armbandjes maken, en kleuren, wat een gezelligheid!

 

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches