Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind, memorie en oefenen met de grove motoriek in week 13 - 2024

Maandag 25 maart

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif. We beginnen de week weer met een fruit en groente momentje en drinken ranja. We kletsen over het weekend en hoe het op school is geweest. Het is heerlijk weer buiten, dus na het eetmoment is het tijd om naar buiten te gaan voor de gezamenlijke activiteit. We delen de groep in op leeftijd om zo meer uitdaging te geven aan de spellen. De oudere kinderen voetballen samen in partijvorm. Met de jongeren kinderen doen we dit hetzelfde. Daarna blijven we nog lekker buiten om vrij te spelen. We sluiten de middag binnen af met een koekje en maken we tekeningen en armbandjes. Het was weer een fijne middag bij de BSO Sportstuif. En sporten bij Sportstuif loont, want onze topper Jaxx werdt afgelopen weekend 2e bij de Venloop. Super goed gedaan Jaxx, wij zijn trots op jou!

  

 

Dinsdag 26 maart

Vanmiddag worden de kinderen weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Als iedereen aanwezig is bij BSO Sportstuif beginnen we weer met ons contactmoment en eten en drinken we. Na dit moment gaan we naar buiten voor de activiteit, vandaag doen we Memorie. ‘In het midden van het veld liggen verschillende materialen. De kinderen worden verdeeld in groepen en moeten samen afspreken wat voor materialen ze gaan verzamelen’. Het is een gezellig spel en er wordt goed samengewerkt door de kinderen. Na het spel gaan we weer naar binnen om nog even creatief aan de slag te gaan en sluiten we de middag af met nog een koekje en een kletsmomentje.

  

 

Woensdag 27 maart

De pedagogische medewerkers gaan ook vandaag de kinderen weer ophalen op school. We spelen eerst even lekker buiten om zo te wachten totdat alle kinderen bij BSO Sportstuif gearriveerd zijn. Dan is er even tijd voor het fruit en groente momentje en kletsen we gezellig over de schooldag. Gelukkig blijft het droog vanmiddag en kunnen we toch naar buiten. Vandaag gaan we aan de slag met de grove motoriek. We gooien en rollen met verschillende grootte ballen op verschillende doelen. Zo maken we het steeds moeilijker door het doel te veranderen of om een extra element toe te voegen. De kinderen doen enthousiast mee en krijgen het steeds beter onder de knie. We sluiten de middag binnen af met een koekje en hebben weer een gezellige middag gehad.

  

 

Donderdag 28 maart

Vandaag beginnen we de middag binnen en spelen we spelletjes, maken we tekeningen en armbandjes. Als alle kinderen compleet zijn gaan we gezellig samen aan tafel om wat te eten en drinken en kletsen we samen. Dan is het tijd voor de buitenactiviteiten. De oudere kinderen spelen vandaag slagbal, de kinderen worden hierbij verdeeld in 2 teams, het veldteam en het slagteam. Het slagteam probeert punten binnen te halen door de bal te slaan en dan zo veel mogelijk honken te bereiken voordat de bal bij de brander is. Het veldteam probeert de bal zo snel mogelijk bij de brander te krijgen om zo het slagteam tegen te werken. Voor de jongere kinderen wordt er een tikspel georganiseerd. We doen verschillende vormen van tikkertje en laten de kinderen meedenken hierin. Het was weer een sportieve middag bij BSO Sportstuif.

  

 

Vrijdag 29 maart

De laatste dag van de week is weer aangebroken en die beginnen we weer met een fruit en groente moment en wat drinken. We kletsen over afgelopen week en over het weekend. Als iedereen genoeg gegeten heeft gaan we naar buiten. Vandaag staat Mastermind op het programma, de kinderen moeten zo snel mogelijk de volgorde en kleuren ontrafelen door om de beurt naar het mastermind te rennen en een gok te wagen. Het is een leuk en uitdagend spel en de kinderen werken goed samen om zo snel mogelijk de oplossing te vinden. We sluiten de week af met een lekker koekje en hebben weer zin in volgende week.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches