Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, open dag en kinderyoga in week 5 - 2024

Maandag 29 januari

Een nieuwe week stond voor de deur en begon met het ophalen van de kinderen op school. Toen we allemaal bij Sportstuif waren, gingen we gezellig samen fruit eten en kletsen over het weekend en de schooldag. Daarna was het tijd voor een activiteit: hoepelpong. We maakten twee teams en elk team legde met zes hoepels een driehoek op de grond. Sanne en Rick, die de komende maandagen in Venlo komt werken, deden natuurlijk ook mee! De teams moesten proberen met een bal in de hoepels van het andere team te gooien. Belandde de bal in een hoepel dan werd de hoepel weggehaald. Na een ronde met de bal gooien, maakten we het wat moeilijker en probeerden we met hockeysticks een kleinere bal in de hoepels te krijgen. Dat was moeilijk, maar de teams waren erg aan elkaar gewaagd!

Na de activiteit mochten de kinderen vrij gaan spelen. Sommige kinderen kozen voor hockey en andere voor voetbal. Ook wilden er kinderen nog een spelletje spelen met Rick. Rick gooide hoepels als frisbees door de lucht en de kinderen moesten deze proberen te vangen met hockeysticks die ze in de lucht hielden. De kinderen moesten goed kijken, inschatten waar de hoepel terecht ging komen en mikken tijdens het vangen!

Na al dat spelen, kregen we trek in een koekje. Een paar kinderen ging daarna binnen spelen met de muziekinstrumenten, kleurplaten en dinoweetjeskwartet. De rest ging nog even buiten verder met voetballen totdat ze werden opgehaald.

   

 

Dinsdag 30 januari

De dinsdag brak aan en begon natuurlijk met het ophalen van de kinderen op school. Samen met Melanie gingen de kinderen in de blauwe Sportstuif auto naar FCV. Daar konden ze eerst even vrij spelen. Ondertussen zette Melanie het fruit en de ranja klaar waar we vervolgens van genoten. Er kwamen vandaag twee kinderen voor het eerst naar Sportstuif en een kindje deed een proefmiddag. Samen met de kinderen die er normaal ook zijn, was het een gezellig boel!

Na het fruit eten was het tijd om de jassen aan te doen en naar buiten te gaan. Daar gingen we de nieuwe badmintonrackets uitproberen. De shuttle omhoog gooien, proberen te raken met je racket en overspelen naar de ander, moeilijk hoor! Maar na wat oefening ging het steeds beter. Ook hebben we gevoetbald, wedstrijdjes gerend en met verschillende ballen gespeeld. Na al dat spelen was het tijd om de handen te gaan wassen en een koekje te eten. Hmmm! Toen het koekje op was, gingen we binnen verder spelen met de vele spelletjes, knutselspullen, auto’s, muziekinstrumenten en blokken uit de kast. Daarna was de dag alweer voorbij en werden de kinderen opgehaald.

  

 

Woensdag 31 januari

Vandaag kwamen er geen kinderen naar Sportstuif, maar werkte Sanne wel aan de voorbereidingen voor de open dag van donderdag en de voorbereidingen voor de carnavalsvakantie. Er staan weer allerlei leuke activiteiten en uitstapjes op de planning. Ook organiseren we op woensdag 14 februari nog een open dag waarop iedereen welkom is. Wij hebben er al zin in! Jullie ook?

 

Donderdag 1 februari

En toen was het alweer donderdag. Voordat Sanne en Melanie de kinderen gingen ophalen, deden ze voorbereidingen voor de open dag. Ze maakten Sportstuif tasjes met een frisbee en bidon klaar, hingen vlaggetjes op en zetten drinken klaar. Daarna gingen ze de kinderen ophalen. Toen we allemaal bij FCV waren, was het tijd om fruit te eten. Er komen steeds meer kinderen bij Sportstuif dus de tafel wordt steeds voller, gezellig! Na het fruit eten gingen we naar buiten. Daar speelden we het spel kat en muis. De muizen kregen een lintje achter in hun broek en de katten moesten achter ze aan rennen en proberen de lintjes te pakken te krijgen. De katten werkten goed samen en verzamelden alle lintjes, waarna de rollen werden omgedraaid. Intussen kwamen er verschillende kindjes met hun papa’s en mama’s langs voor de open dag. We vertelden ze alles over Sportstuif en de kindjes speelden met ons mee. Dat vonden we natuurlijk super leuk want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Sommige kinderen gingen na het spelletje binnen spelen en anderen bleven buiten voetballen en badmintonnen tot ze werden opgehaald. Een geslaagde middag en open dag!

   

 

Vrijdag 2 februari

Op de laatste dag van de week werden de kinderen eerst opgehaald op school en gingen naar Sportstuif. We kletsten tijdens het fruit eten over de schooldag waarop de kinderen een tentoonstelling met zelfgemaakte kunst hadden. Na het fruit eten gingen we naar buiten om een mikspelletje en kinderyoga te doen. We deden net alsof we een plantje waren dat groeide. Van een zaadje, naar een steeltje, een steeltje met blaadjes en uiteindelijk een prachtige plant. Daarbij oefenden we ons evenwicht te bewaren en diep adem te halen. Toen we helemaal rustig waren van de yoga gingen we binnen verder met armbandjes en kettingen maken. Ook kleurden we met glitterstiften en speelden we het krokodillenspelletje. Na al dat spelen was het alweer tijd om naar huis te gaan: weekend!

    

 

Tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches