Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsoptocht kijken, spijkerhartjes maken en uitstapjes in week 7 - 2024

Maandag 12 februari

De maandag van de carnavalsvakantie was voor velen een dag om de vastelaovend te vieren. Terwijl iedereen stond te hossen in de stad, werd er bij de supermarkt om de hoek groot inkopen gedaan voor alle kinderen die aankomende dagen komen spelen bij Sportstuif. Daarnaast werden de bingokaarten geprint voor de carnavalsbingo, werden de lijmstiften bijgevuld voor de carnavalsmaskers die gemaakt gaan worden en de spijkers en hamers gekocht voor de prachtige harten die gemaakt worden op Valentijnsdag!

 

Dinsdag 13 februari

Terwijl de kinderen op dinsdag binnen druppelden, verkleed in hun mooiste outfits, begonnen de gezellige uren te tikken. De hele ochtend is er gewerkt aan mooie carnavalsmaskers, waarbij Spiderman een grote favoriet was. Naast een masker voor de kinderen zelf, werden er ook maskers gemaakt voor papa en mama. Wat een geluk met zulke lieverds! Naast het knutselen zijn we de hele ochtend lekker buiten gaan spelen! In de middag zijn we naar de boerenoptocht gaan kijken in de stad. Hierbij kwamen grote (volgens de kinderen dikke) knollen voorbij en stonden we versteld van alle mooie kledingstukken en oude kinderwagens die we voorbij zagen komen. De terugweg zijn we nog naar Bauhaus geweest om spijkers en hamers te kopen, zodat de oudste kinderen een vlot konden bouwen. Ook gingen we langs de dierenwinkel om nog even hallo te zeggen tegen Fristi de roze papegaai en alle schattige konijntjes. Daarna gingen we moe maar voldaan terug naar Sportstuif en werden de kinderen één voor één opgehaald.

 

 

Woensdag 14 februari

14 februari, dat betekent natuurlijk Valentijnsdag! Daarom gingen de kinderen vanmorgen aan de slag met het maken van spijkerharten. Als eerst moesten ze op een stuk hout een hartje tekenen en daarna spijkers langs het randje erin slaan met de hamer. Vervolgens pakten we een rood of roze draadje en gingen we deze van spijker naar spijker tot het hele hartje gevuld was. Met wat hulp van Melanie lukte het de kinderen allemaal. En wat zijn het een mooie eindresultaten geworden! Na het knutselen was het tijd voor de lunch. We aten eerst 2 hartige boterhammen en als we daarna nog honger hadden, aten we nog 2 zoete boterhammen. Na het eten gingen we vrij spelen. Sommige kinderen kozen voor muziek maken op het keyboard, anderen voor kleien, kleuren, met de auto’s spelen en nog veel meer. Daarna was het tijd om de stoelen en tafels aan de kant te schuiven voor de estafette met hartjesballonnen. Van 15.00 tot 17.00 uur kwamen er nieuwe kindjes met hun papa’s en mama’s bij ons kijken of ze misschien ook bij Sportstuif willen komen. Samen deden we de estafette met hartjesballonnen. We deden in teams van 2 een ballon tussen de twee buiken in en probeerden zo een rondje om een paal te lopen, door 2 hoepels heen te gaan en daarna nog op het podium te gaan staan. Dat was moeilijk, maar lukte toch goed! Na de estafette gingen we buiten voetballen en andere spelletjes spelen totdat de kinderen werden opgehaald. Wat een leuke dag en open dag!

 

 

Donderdag 15 februari

De donderdag brak aan en begon met vrij spelen totdat alle kinderen er waren. Vervolgens gingen we fruit eten en ranja drinken. Daarna deden we de jassen aan en was het tijd om in de auto’s naar Ballorig te gaan! Daar hebben we heerlijk gespeeld met de kinderen van Sportstuif, de andere kinderen die bij Ballorig waren en ook met Rick en Sanne. Wat een leuke ochtend! Na al dat spelen hadden we flinke honger gekregen en was het tijd om terug te gaan naar de BSO voor de lunch. We aten boterhammen, fruit en dronken ranja. Na het eten gingen we lekker in het zonnetje buitenspelen. Voetballen, het vlot verder maken, frisbeeën, hockeyen, van alles deden we! Na weer flink spelen was het tijd om fruit te eten. Daarna gingen we terug naar buiten om carnavalsbingo te spelen. Rondom de kantine hingen allerlei kaartjes met daarop bijvoorbeeld een sambabal, feestmuts of trommel. De kinderen kregen een bingokaart waarop ze alles wat ze hadden gevonden, moesten aankruisen. Wanneer ze alles hadden gevonden, riepen ze: bingo! Er werd super fanatiek onder, achter en op meubels, reclameborden en parasols gezocht. Uiteindelijk hadden we drie winnaars die een prijs mochten uitzoeken. Na de bingo hebben we nog buitengespeeld totdat de kinderen werden opgehaald.

   

 

Vrijdag 16 februari

De laatste dag van de carnavalsvakantie begonnen we met het maken van armbandjes, kettingen en sleutelhangers. Daarna was het tijd voor fruit en ranja. Toen we alles op hadden, gingen we op een uitstapje naar de speeltuin. We hebben geklommen, geschommeld, gewip-wapt, gefietst en nog veel meer! Van al dat spelen kregen we honger dus gingen we weer terug naar de BSO. Daar aten we boterhammen, eerst 2 hartige en daarna 2 zoete. Na het eten gingen we lekker vrij spelen. We hebben gekleurd, winkeltje gespeeld, buiten het spelletje Politie, politie, hoe laat is het? gespeeld en sloten de regenachtige middag af met een film. Wat een gezellige laatste BSO dag van de carnavalsvakantie was het!

  

 

Volgende week is de vakantie voorbij, komen alle kinderen weer naar Sportstuif en komen er ook een paar nieuwe kindjes bij. Wij hebben er zin in, tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches