Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Achter de schermen bij de schouwburg, spelen in de gymzaal en schaatsen in week 52 - 2023

Maandag 25 december

Eerste Kerstdag

 

Dinsdag 26 december

Tweede Kerstdag

 

Woensdag 27 december

Na een gezellige kerst begonnen we vandaag weer bij Sportstuif Venlo FCV. Omdat we met niet zoveel kinderen zijn, voegen we in de kerstvakantie vaak samen met Sportstuif Venray MHCV en Venray SV. Zo kunnen de kinderen lekker samen spelen en mogen we mee naar allerlei leuke uitjes die ze in Venray hebben gepland.

Toen we in Venray aankwamen, waren er al kinderen buiten aan het voetballen. We hadden meteen zin om daarbij aan te sluiten. Vervolgens gingen we al vroeg lunchen omdat we en vol middagprogramma hadden. Na de lunch was het tijd om de jassen aan te doen voor de wandeling naar het centrum. Daar kregen we eerst een rondleiding in de schouwburg waarbij we zelfs achter de schermen mochten kijken! We testten de stoelen, vertelden moppen en lieten trucjes zien op het grote podium, spiekten in de kleedkamers van de artiesten en mochten de gordijnen open en dicht laten gaan. Ook mochten we alvast kijken bij het opbouwen van de voorstelling die we later gingen kijken: De Verrukkelijke Kinderbakshow! Wat was het een leuke voorstelling! Aan het eind mochten we zelfs proeven wat er gebakken werd in de show. Ook kregen we het recept mee naar huis en konden we handtekeningen vragen van Rutger van den Broek (allereerste winnaar van Heel Holland Bakt ooit) en Mark Haayema (kinderboeken en -liedjes schrijver). Na afloop kregen we nog ranja waarna we weer vertrokken richting Sportstuif. Bij terugkomst reden we weer naar Venlo. Daar konden de kinderen nog vrij spelen tot ze werden opgehaald.

 

Donderdag 28 december

Een nieuwe dag vol met leuke activiteiten! We gingen weer gezellig in de Sportstuif auto richting Venray, waar we aansloten bij Sportstuif Venray MHCV. We speelden buiten superbal waarbij de kinderen elkaar moesten afgooien met ballen. De kleinere kinderen deden pionnendans. Zolang de muziek speelde, dansten de kinderen om de pionnen heen. Zodra de muziek stopte, moesten ze zo snel mogelijk bij een pion gaan staan.

Rond 12.00 uur was het lunchtijd. De kinderen mochten zelf hun boterhammen smeren. Hierbij hebben we de regel: eerst 2 boterhammen met hartig beleg en daarna pas met zoet beleg. Ook staan er altijd bordjes met groenten en fruit op tafel.

Toen we alles op hadden, trokken we de jassen aan om naar gymzaal De Wetteling te lopen. Daar gingen we lekker spelen: apenkooien, voetballen, de vloer is lava en daarna vrij spelen! De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt en daarna vertrokken we weer richting Sportstuif. Daar hebben we nog een knikkerbaan gebouwd, waarna het tijd was om terug naar Venlo te rijden. Niet veel later gingen we naar huis.

   

Vrijdag 29 december

De laatste BSO dag van 2023 brak aan en sloten we in Venlo af met schaatsen! We reden met de Sportstuif auto richting Venlo On Ice. Helaas ging het onderweg flink regenen waardoor de schaatsbaan nat was toen we aankwamen. Maar dat mocht de pret niet drukken! We knoopten de botjes onder de schoenen en gleden over de baan die natuurlijk nog gladder was dan normaal. Gelukkig waren er rendieren en zeehondjes waar de kinderen zich aan konden vasthouden. Na heel wat rondjes schaatsen, was het tijd om even binnen op te warmen met warme chocomel met slagroom. Hmmm! Vervolgens stonden de kinderen alweer te popelen om verder te schaatsen. Ze vonden het zo leuk dat ze zelfs rond lunchtijd nog door wilden schaatsen. Het werd na al dat geschaats toch echt wel tijd voor boterhammen. We reden terug naar Sportstuif en aten 2 hartige boterhammen én daarna zelfs nog een zoete boterham!

Na de lunch begon het pijpenstelen te regenen waardoor we binnen even gingen relaxen. We waren behoorlijk moe van het schaatsen en lieten de boterhammen onze energie weer even aanvullen. Het bleef maar regenen dus deden we binnen allerlei leuks zoals verstoppertje, kleien, kleuren en puzzelen. We sloten af met de vloer is lava waarna de kinderen werden opgehaald.

We hebben 2023 met een topdag afgesloten!
   



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches