Onze zoon gaat met veel plezier naar deze BSO! Ze doen veel leuke activiteiten en zijn lekker actief bezig. Ondertussen leren ze allerlei soorten sporten kennen en kunnen later en bewuste keuze maken welke sport ze aanspreekt. Maar ook is er ruimte om rustig wat te knutselen of een spelletje te doen. Maar de insteek is iets actief en lekker buiten. En dat spreekt ons erg aan. Verder is de leiding enthousiast, vriendelijk en professioneel en denken mee waar kan. Kortom echt een aanrader!

Connie Connie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wat hebben we het weer leuk gehdad in week 3 - 2021

We kijken weer terug op een leuke week bij Sportstuif. We zijn met de maandaggroep naar de bossen geweest, hebben veel verstoppertje gespeeld, Sportstuif Valkenswaard kwam op bezoek en nog veel meer! Lees je weer mee?

Maandag
Het was ons vorige week zo goed bevallen in de bossen. Daarom besloten we om ook met de kinderen van de maandag naar het bos te gaan. We hebben een fijne wandeling gemaakt en de oefeningen gedaan. Het balanceren op de boomstam, een stuk hout in de nek en dan omhoog en omlaag bewegen, zwieren aan de ringen en buikspieroefeningen doen, vielen goed in de smaak bij het groepje van vier. Eenmaal terug bij de BSO stond Sportstuif Valkenswaard op de stoep. Super gezellig! We vinden het belangrijk dat we kinderen altijd kunnen opvangen tijdens de noodopvang. Omdat het in Valkenswaard rustig was, kwamen ze op uitstapje naar Veldhoven zodat de kinderen leuk samen konden spelen. We hebben verstoppertje gespeeld met z'n allen door het hele gebouw! Iets dat altijd goed in de smaak valt bij de kinderen!

Dinsdag
Op dinsdag zijn we begonnen met hutten bouwen. De binnenruimte van Sportstuif Veldhoven leent zich hier goed voor. We hebben veel materialen om gave hutten te maken. Zo hebben we 2 grote bakken vol met doeken, touwen, blokken en kussens. In de hut werd een leuk rollenspel gespeeld. We vinden het belangrijk bij Sportstuif dat kinderen hiervoor de ruimte krijgen en in vrij spel situaties lekker hun gang kunnen gaan. Na het bouwen van hutten hebben we met de groep Levend Stratego gespeeld. We hebben bij Sportstuif het spel (aanrader) met kaartjes en de vlaggen. Normaal gesproken doen we dit met de grote groep, maar ook toen we het vandaag met drie tegen drie hebben gedaan was het erg leuk. Achter de velden bij Basko heb je een stuk met veel bomen. Dit leent zich goed voor dit soort activiteiten.


Woensdag
Op woensdag willen de kinderen wekelijks beter leren tennissen. We vinden het leuk om de kinderen hierin te ondersteunen. Je merkt dat het met de week ook weer beter gaat! Normaal gesproken spelen we op onze kinderbaan, maar vandaag was er ook genoeg ruimte om de grote tennisbaan op te gaan. Voor de kinderen is dat natuurlijk super gaaf! De tennisbaan ligt vlak achter Sportstuif. We hoeven maar één deur open te doen en zijn er al.

Donderdag
De donderdag stond in het teken van heel veel potjes verstoppertje. We zijn de hele middag lekker buiten geweest en hebben verschillende verstopspelletjes gedaan. Van de kinderen moest Juf Rachelle steeds tellen. Soms was het wel 20 minuten zoeken en bleek het dat de kinderen in de bomen waren geklommen. Hoe fanatiek?! Toen het donker werd zijn we naar binnen gegaan en hebben we verstoppertje in het donker gespeeld door het hele gebouw. Iets dat nooit gaat vervelen en altijd wel een beetje spannend is natuurlijk! We hebben ons goed vermaakt.


 

Vrijdag
"Vrijdag is springkussendag" zeggen de kinderen altijd. Ze stappen de bus in en het eerste wat ze roepen is "mag het springkussen vandaag op?" Wat is er voor kinderen nou ook leuker dan lekker springen op een springkussen? We hebben hem in huis, dus we gebruiken hem maar al te graag. Vandaag hebben we een leuk spel gedaan met de ballen die bij het springkussen horen. In het springkussen zit ook een basket. De kinderen moesten proberen om zoveel mogelijk ballen door de basket te gooien. Na het springen wilde de kinderen van de donderdaggroep laten zien in welke bomen je kan klimmen bij Sportstuif. Dat wilde de andere kinderen ook wel eens uitproberen. Bij Sportstuif staan veel leuke klimbomen. Onder begeleiding van de juf zijn de kinderen lekker gaan klimmen.

Super leuk dat je onze blog weer hebt gelezen! Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach