Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetballen, Picoo en lekker spelen in onze speeltuin in week 12 - 2021

We hebben weer genoten van week 12 bij Sportstuif, waarin we onder andere veel hebben gevoetbald, Picoo hebben gedaan en lekker in het zonnetje in onze speeltuin hebben gespeeld. Ook de Orbeez waren deze week nog steeds populair! Lees je de avonturen van onze Bso in Veldhoven weer mee?

Maandag 22 maart
Vandaag stond er Levend Stratego op de planning. Het is de bedoeling dat je twee teams maakt die ieder zijn eigen vlag verstopt. Iedere speler krijgt een kaartje waar een getal of een bom op staat, hiermee ga je op pad en probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te tikken, waarvan je denkt te winnen. Je spreekt van te voren af bij hoeveel kaarten je mag gaan zoeken naar de vlag. Ieder team heeft een aanvoerder die aangeeft wanneer er gezocht mag worden. We spelen het spel erg graag bij Sportstuif. Door het grote terrein, goede verstopplekken en veel bomen, is het een spel dat we uitgebreid kunnen spelen. Levend Stratego is ook een leuk spel om buiten in de buurt te spelen of bijvoorbeeld met een kinderfeestje. Bij Sportstuif gebruiken we het spel uit de winkel, maar het kan ook zeker zelf gemaakt worden. Bij deze een link naar het spel dat we bij Sportstuif hebben.


 

Dinsdaf 23 maart
Vandaag hebben we de hele middag lekker op het veld gestaan. We zijn begonnen met wie scoort is keep. Een spel dat graag wordt gespeeld bij ons op de bso! Na het voetballen hebben we verschillende tikspellen gespeeld. We zijn begonnen met een tikspel in de cirkel van het hockeyveld. Het was een eenvoudig, maar leuk spelletje. Er was een tikker en in de goal was je 10 seconden vrij. Daarna gingen we door met een ander tikspel, namelijk oneindig tikkertje. Een favoriet van veel kinderen! Bij dit spel is iedereen een tikker. Wanneer iemand je tikt ga je op de grond zitten. Je houdt dan in de gaten wanneer degene die jou heeft getikt ook wordt getikt. Dan ben je namelijk weer vrij. Tik je elkaar tegelijk, dan doe je steen-papier-schaar. De winnaar mag dan weer door.


Woensdag 24 maart
Tennis, kaarten en spelletjes spelen op het miniveld. Dit hebben we woensdag gedaan bij Sportstuif. We zijn de middag begonnen op de tennisbaan. Het was super leuk om een balletje over te slaan en heerlijk in het zonnetje. Op woensdag komt er altijd een kindje die het erg leuk vindt om het kaartspel "pesten" te spelen. Ze is er mega goed in en wist de juf een aantal keren te verslaan! Na het spelletje zijn we verplaatst naar het miniveldje van Basko. Onze favoriete plek om tikspelletjes te spelen, maar ook spelletjes met de bal in een klein groepje. We hebben fopbal gespeeld, gevoetbald en lekkerland viesland gedaan. Het was een actieve leuke dag!

Donderdag 25 maart
Zoals we in de blog van vorige week al lieten weten, hebben we Orbeez gekocht voor Sportstuif Veldhoven. Ook vandaag hebben de kinderen hier weel fijn mee gespeeld. Er werden weer flink wat ballonnen gevuld! Na het spelen met de Orbeez zijn we naar het hockeyveld gegaan met de club kinderen. De kinderen die er waren hadden allemaal al vaker gehockeyd bij Sportstuif of hockeyen zelf bij Basko. Hierdoor kon de basis overgeslagen worden en zijn we meteen gestart met een leuk partijtje.

Vrijdag 26 maart
Op vrijdag is er altijd een groepje kinderen bij Sportstuif die het ontzettend leuk vinden om Picoo te spelen. Lekker actief spelen, zowel binnen als buiten! Samenwerken, goed opletten en veel lachen :) Ben je benieuwd wat Picoo is? Neem dan nog eens een kijkje in deze blog. Hier leggen we meer uit over Picoo. Na het actieve Spel Picoo, waar altijd veel rode snoetjes door ontstaan, was het tijd om even rustig te gaan spelen in de speeltuin. We vinden het super fijn dat we op het terrein van Sportstuif een speeltuin hebben. Door jong en oud wordt hier altijd fijn gespeeld.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach