Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Twister, archery tag en wc-tikkertje - week 40

We waren deze week voorzien van specialere spelletjes. Zo hadden we een super groot twister bord, speelden we archery tag, ook wel pijl en boog genoemd, en 'wc-tikkertje'. Deze week was het goed weer, waardoor we fijn buiten konden spelen!

 

Maandag

Een nieuwe week met mooi weer op de planning. Hier hebben we vandaag meteen goed gebruik van gemaakt, na even bijgepraat te hebben over het weekend, was het tijd voor 2 activiteiten. We speelde twister in een XL variant. Het doek en de dobbelstenen waren extra groot, wat zijn sommige kinderen ontzettend lenig! Daarnaast speelde we archery tag, wat er ontzettend stoer uitzag. Na een korte uitleg mochten alle kinderen proberen met de pijl en boog op de pionnen te schieten, wij hebben een stel goede schutters in huis in Veldhoven😉.

Na de activiteiten werd er natuurlijk weer lekker gespeeld. De lego is nog steeds favoriet en veel kinderen kunnen niet stoppen met voetballen, een goed begin van deze nieuwe week!

Dinsdag

Net zoals gisteren hadden onze boogschutters van dinsdag ook geluk. Niet alleen met het mooie weer maar ook weer met onze spelletjes. Zo werd er weer uitgebreid gespeeld met ons grote bordspel Twister. Met de meest rare poses lukt het toch goed om te blijven staan op het bord. Ook het boogschieten was vandaag populair. Niet alleen vlogen de pijlen heel ver de lucht in, ook de pionnen werden vandaag geraakt door onze schutters! Het is leuk om te zien hoe iedereen geïnteresseerd is in een vrij ‘’onbekende’’ sport.

Verder genoot iedereen nog van deze warme dag!

Woensdag

Het is alweer woensdag, dat wil zeggen, de helft van de week is alweer om. Aangezien het op deze dag altijd rustiger is bij Sportstuif, hebben we gezellig samengezeten bij Basko. We speelden vandaag het spelletje ‘ratten en raven’. Er worden twee groepen gemaakt. De eerste groep zijn de ratten, de andere groep zijn de raven. Als iedereen klaar staat, wordt er een verhaal voorgelezen. Wanneer er in het verhaal ‘ratten’ wordt gelezen, lopen de ratten weg en proberen de raven hen te tikken. Wordt er in het verhaal ‘raven’ gelezen, lopen de raven weg en proberen de ratten hen te tikken. Ben je over de lijn kunnen lopen zonder dat je getikt bent, ben je gewonnen! Hierna konden alle ratten en raven nog vrij spelen en kregen ze natuurlijk weer een koekje.

Donderdag

Donderdag is vaak een drukke dag, en dat is leuk want hoe meer kinderen hoe meer plezier! Ook kunnen we hierdoor de spelletjes opsplitsen voor iedere leeftijd. Zo kan iedereen even leuk meedoen. Met de kleinere kinderen speelden we kat en muis. De eerste rondes speelden we zoals altijd. Er zijn twee katten en zij proberen de lintjes van de muizen af te pakken. Hierna speelden we het een beetje anders. De muizen stonden in de goal en de kat bij de middenlijn. Als je als muis in de andere goal kan rennen zonder dat je lintje werd gepakt, ben je gewonnen. Is je lintje wel gepakt door de kat, word jij ook kat.

Op het andere veld werd ‘ultimate frisbee’ gespeeld met een bal. Er zijn twee teams, ze proberen aan de overkant (vak van de tegenstanders) de bal te scooren door middel van de bal te vangen wanneer je in dat vak staat. Wanneer de bal op de grond ligt, is de bal voor de tegenstander.

Vrijdag

Deze week konden we mooi afsluiten. De zon scheen en het was lekker warm weer! Samen met de kinderen van Basko waren we gezellig samen bij Rood Wit. Met de eerste kinderen, die vroeg uit waren van school, hebben we geluncht. Hierna zijn we natuurlijk ook de andere kinderen gaan halen. Het laatste spelletje van de week was 'wc-tikkertje'. Als je getikt werd, ga je op één knie zitten en één arm omhoog. Als een ander kindje dan 'doortrekt' door aan je arm te trekken, ben je weer vrij!

Hierna heeft iedereen nog vrij gespeeld en waren alle ouders er snel om het weekend te vieren!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach