Mijn 3 kindjes gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. Ze waren uitgekeken op hun oude kinderopvang, waar ze voornamelijk knutselactiviteiten deden. Dit past beter.

Groot voordeel is ook dat Sportstuif de kinderen naar de turntraining brengt.

Tavita Tavita
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, dierenspel en bootcamp - week 41

Het was weer een sportieve week. Alle kinderen werden uitgedaagd met diverse sport spellen! Iedereen deed zijn/haar uiterste best en dat zie je ook terug bij de foto's. Kijk en lees je mee?

Maandag

De start van een nieuwe sportieve week! Het weer was een beetje wisselvallig maar daardoor lieten we ons niet tegenhouden!

We splitsen de kinderen op in twee groepen. Groep 1 t.e.m. 4 speelde trefbal in het kleine veld. Groep 5 t.e.m. 8 speelde trefbal in de middencirkel van het voetbalveld. Iedereen was super competitief! Dat is leuk maar ook spannend. Wanneer je als laatste van je team overbleef, lag natuurlijk alle druk op jou om zoveel mogelijk spelers terug te halen, door bijvoorbeeld een vangbal te maken. Dit lukte heel goed waardoor het spel lang duurde en lekker spannend bleef!

Dit was een goede start voor een sportieve week!

Dinsdag
Het was weer een drukke maar leuke dinsdagnamiddag. We speelden een leuk dierenspel in de stralende zon!

Het spel ging als volgt: er staan vier pionnen in een groot vierkant. Iedereen werd opgesplitst in teams, team krokodillen, team olifanten en team leeuwen. Elk team stond bij een pion waardoor één pion leeg was. In het midden stonden de tikkers. Zij kozen het team dat naar de lege pion moest lopen. Werd je getikt bij het lopen, ga je aan de kant. Het team dat op het einde van het spel de meeste spelers nog overheeft, is gewonnen!

Hierna dronk iedereen gelukkig genoeg water en/of ranja en waren al snel de ouders er.

Woensdag
We speelden vandaag een sportief spel! Zelfs voor de grotere kinderen was het uitdagend maar super leuk!
We startte uiteraard eerst met een warming-up met het toepasselijk liedje ‘activeren’. 
Hierna begon de bootcamp pas echt. We deden verschillende oefeningen zoals, jumping Jacks, planken, sit-ups, high knees, en ga zo maar verder!

Het was vermoeiender dan gedacht. Als afsluiting deden we dan ook nog een ontspannende yoga sessie

Donderdag
Vandaag speelden we veel verschillende spellen! Hierdoor waren er ook genoeg tevreden gezichtjes op ieders gezicht.

We speelden vier op een rij met pionnen en lintjes. We hadden twee teams, het ene team speelden met de lintjes, het andere team met de pionnen. Je moest zo snel mogelijk naar het spelbord lopen om je voorwerp neer te leggen. Hierna loop je zo snel mogelijk terug naar je team, zodat je medespeler kan lopen. Wiens team als eerste vier op een rij had, was gewonnen! Het andere spelletje was een competitie tussen iedereen. Je probeert zo snel mogelijk naar de pion te lopen, deze stond x aantal meter verder. Wie van onze kinderen loopt het snelt? En als laatste speelden we ook nog estafette ‘kamertje verhuur’. Elke team maakt een muur, wie als eerste de meeste kamers heeft gemaakt, wint het spel!

Hierna werd er weer druk gespeeld met Lego, tekenen en natuurlijk koekjes eten ðŸ˜‹.

Vrijdag
Zoals we wel vaker doen, eten we op vrijdag samen met Basko. Het is tijdens de middag altijd rustig, waardoor samen eten stukken gezelliger is. Het weer viel een beetje tegen. Er werd binnen veel gespeeld met gezelschapsspelletjes, kleuren, Lego en tafelvoetbal.

Rond 16u viel het weer gelukkig wel mee! Hierdoor konden we buiten een leuk spelletje spelen. Ieder team had pionnen en torens. Je probeerde bij elkaar de voorwerpen neer te gooien. Wanneer je een voorwerp kon neergooien, mocht je deze gaan halen en bij je eigen team recht zetten. Wie als eerst alle voorwerpen bij zijn team had staan, was gewonnen!

Vlak voor iedereen weekend had, kreeg iedereen nog een snoepje! Zo sluiten we de week ook nog lekker af!

Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach