Sinds de zomervakantie (2017) gaan onze kinderen (5 en 7 jaar) naar de Sportstuif. We kwamen er mee in aanraking via Sjors Sportief en waren meteen enthousiast. Onze kinderen kunnen er heerlijk sporten, spelen en ravotten en regelmatig maken ze leuke uitstapjes. De focus op buiten spelen en bewegen vinden wij een echte plus. Daarnaast is de begeleiding van de jonge, maar zeker ervaren begeleiders verfrissend. Leuk en verantwoord in de omgang met onze kinderen en prettig in de communicatie met ons. Heel blij dus met onze keuze voor deze naschoolse opvang. Aanrader!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slagbal, handbal en parachute - week 37 2022

De maandag was weer begonnen! Nadat alle kinderen waren opgehaald en iedereen lekker fruit heeft gegeten was het tijd om buiten te spelen. Waarschijnlijk een van de laatste warme dagen van het jaar en daar hebben we van geprofiteerd!De kleinere kinderen speelden lieveheersbeestjes-tikkertje, dit wil zeggen dat wanneer je getikt bent je op de grond moet gaan liggen met handen en voeten omhoog.. zoals een lieveheersbeestje. Een teamgenoot kan je weer bevrijden door te tikken.

De grotere kinderen speelden slagbal gecombineerd met voetbal. In plaats van de bal weg te slaan mochten ze de bal nu wegtrappen! Er werd enorm fanatiek gespeeld, waardoor er super mooie acties te zien waren. De teams onderling hielpen elkaar door te coachen, zodat zoveel mogelijk kinderen op tijd binnen zouden komen.

 

Op dinsdag werden drie activiteiten gespeeld. We verdeelden de kinderen in drie grote groepen. Na tien minuten spelen, wisselde we van spel. Zo kon iedereen elk spel meespelen.

1ste, bommetje: Alle kinderen gaan in een cirkel zitten. Eén persoon gaat in het midden hurken. De persoon in het midden telt tot twintig. De eerste tien seconde worden hardop geroepen, de laatste tien seconden in het hoofd. Ondertussen wordt de bal rondgegeven in de cirkel. Wanneer de twintig seconde om zijn wordt er ''BOEM'' geroepen. De persoon die de bal dan in handen heeft, gooit de bal omhoog en de persoon in het midden zal deze moeten proberen te vangen.

2e, tikkertje: Wanneer je werd getikt mocht je buiten het veld gaan staan. Hier lagen ballen waarmee je je terug kon bevrijden. Als je met de bal de tikker weer kon raken mocht je terug het veld in.

3e, estafette: Er worden twee teams gemaakt. Ieder team krijgt een dobbelsteen en vijf pionnen. Gooi je met de dobbelsteen nummer drie, dan loop je naar pion drie en leg je deze om. Wanneer je hierna nog eens drie gooit zet je de pion weer neer. Als alle pionnen omgelegd zijn, wint jouw team.

Na een halfuurtje spelen en veel rennen, kreeg iedereen nog een stukje peperkoek!

 

 

Aangezien het deze woensdag wat koud was en veel heeft geregend, bleven we gezellig binnen!

Sommige kinderen speelden het gezelschapsspel Skip Bo terwijl anderen aan het kleuren waren of met Lego aan het spelen. Voor de voetballers onder ons is regen geen excuus! Zij wilden toch naar buiten.Tegen het einde van de dag keken we met z’n allen nog een film. De film Pinokkio viel bij iedereen goed in de smaak!

 

 

Gelukkig was de regen deze donderdag op tijd gestopt! Hierdoor konden we drie leuke spellen spelen.We speelden vandaag handbal, krabben-voetbal en een parachute-spel.

Bij handbal probeerde je de bal af te pakken van je tegenspeler. Wanneer je tot aan de lijn kon dribbelen zonder dat je bal werd afgepakt, mocht je proberen te scoren. Was dit gelukt werd jij de keeper.

Krabben-voetbal speelden we al eerder! Alle kinderen op handen en voeten, buik omhoog en scoren maar. De extra regel was dat je zowel met je handen als voeten mocht proberen te scoren op de goal. Prachtige goals werden er gemaakt.

Ook bij het parachute spel ging het vlot. Wanneer de parachute omhoog ging, riep iemand een kleur. Deze kleuren moesten zo snel mogelijk van plek wisselen, liefst voordat de parachute terug omlaag ging 

... anders zat je gevangen!

 

 

Een gezellige en leuke afsluiting van de week vandaag. We hadden een jarige! Nadat we samen fruit hebben gegeten.. zongen we heel luid: "lang zal ze leven"! Hierna werd er door de jarige getrakteerd op een snoepje.

Aangezien het weer tegenzat, speelden we binnen een spelletje.De stoelendans! Alle kinderen lopen rond de stoelen. Wanneer de muziek stopt, ga je zo snel mogelijk zitten. Er is steeds één stoel minder dan het aantal kinderen. Je bent de winnaar wanneer je op de laatste stoel kan gaan zitten.

Iedereen deed leuk mee en zo was het snel weer weekend!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach