Zeer leuke buitenschoolse opvang waar de kinderen sportief en creatief bezig kunnen zijn, met veel ruimte om te kunnen spelen

Inge Inge
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend memory, fopbal en bal tikkertje - Week 39

Maandag

Helaas zal het heel de week regenachtig weer zijn. Daarom zullen we creatief moeten zijn en spelletjes binnen spelen. Wel proberen we de kinderen ook binnen te laten bewegen. Vandaag speelden we levend memory. Er zijn twee zoekers, de rest van de groep vormt samen de memory-kaarten. Met deze groep maken we tweetallen. Elk tweetal vormt een memory-set en spreken samen een beweging af. Wanneer iedere set een beweging heeft afgesproken gaat de grote groep door elkaar staan. Hierna mogen de twee zoekers op pad gaan. Wie de meeste setjes heeft gevonden wint!

 

Dinsdag

Gelukkig was er vandaag geen regen. Dat wil zeggen dat we toch buiten kunnen spelen! Aangezien het koud was, moesten we ons wel warm lopen. Vandaar een tikspelletje.

Er waren vier tikkers en vier ballen in het spel. Met deze ballen kan je bevrijd worden. Wanneer je getikt bent, ga je in kleermakerszit zitten. De andere kinderen die een bal hebben, kunnen je dan bevrijden door de bal tussen je benen te leggen. Vanaf dan mag jij de bal bijhouden en een ander kind proberen te bevrijden! Hierna heeft iedereen nog een koekje gekregen en vrij gespeeld.

 

Woensdag

Het is alweer woensdag. Dat wil zeggen, een rustige maar gezellige dag. Om 12u waren de eerste kinderen er. Samen hebben we gezellig boterhammen gegeten. Later op de dag kwamen ook de andere kinderen. Zoals gewoonlijk eten we dan met z'n allen fruit. Hierna heeft iedereen vrij kunnen spelen. Vooral Lego en kleuren werd gekozen vandaag.

Om 16u speelden we onze activiteit. Het spelletje van vandaag heet 'fopbal'. Er staan 1 kindje in het midden van de cirkel. Hij/zij heeft een bal. De andere kinderen hebben hun handen op de rug. Wanneer het kindje in het midden van de cirkel de bal gooit, probeer je deze te vangen, maar... diegene in het midden van de cirkel, kan ook doen alsof hij/zij de bal gooit. Wanneer jij je handen van je rug haalt omdat je de bal wilde vangen, ben je af en ga je zitten. Hierna speelden we ook nog een kort spelletje Chinees-voetbal!

 

Donderdag

Het was een zonnige dag vandaag. Hierdoor konden we fijn buiten spelen. We speelden een tikspelletje met een bal, hierop deden we verschillende varianten. 1ste ronde: wanneer je getikt werd door de bal, ga je aan de kant staan. Staan er drie kinderen aan de kant mag het eerste kind terug meespelen. 2e ronde: Als de tikker de bal naar je gooit en je kan deze vangen, ben je niet af maar word jij de tikker. 3e ronde: ook hier geldt de regel, als je de bal van de tikker vangt, word jij de tikker. Word je afgegooid door te tikker, ga je aan de kant staan. Je mag pas terug meespelen als de tikker die jou heeft afgegooid, ook is afgegooid.

Iedereen deed leuk mee en was super competitief. Uiteraard kreeg iedereen hierna genoeg water/ranja en een koekje

 

 

Vrijdag

Laatste dag van de week, dat wil zeggen, bijna weekend. Voor sommigen was het al weekend want zij hadden studiedag! Deze geluksvogels zijn in de voormiddag naar Ballorig geweest. Hierna hebben we samen met de andere kinderen van de scholen geluncht en uiteraard weer lekker fruit gegeten in de zon. Het was mooi weer, we samen buiten gespeeld en vooral veel gevoetbald.

Al snel waren de ouders er, en dus was het snel weekend!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach