Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lekkerland viesland, een uitstapje naar Meerhoven en lekker veel buiten spelen in week 9 - 2021

We hebben weer veel leuke dingen gedaan bij Sportstuif Veldhoven! We hebben een uitstapje gemaakt naar Sportstuif Meerhoven, hebben lekkerland viesland gespeeld, getennist en zijn gewoon eigenlijk de hele week lekker in de buitenlucht geweest. Precies hoe een echte Sportstuifweek hoort te zijn en de kinderen ook gewend zijn!

Maandag
Op dit moment komen er op de maandag al een aantal weken kinderen van basisschool de Meerhoef en van basisschool de Brembocht. In totaal zijn er dan vijf kinderen bij de noodopvang. Vandaag hebben we op Picoo gespeeld met het groepje. In onze blog van vorige week lees je meer over de speluitleg van Picoo. We zijn begonnen op het miniveldje van Basko, maar de kinderen vonden het leuk om een grotere plek te hebben om te rennen. Daarom zijn we naar het grote hockeyveld verplaatst. Picoo over het hele veld, betekent extra veel rennen en energie kwijt kunnen! Heerlijk na zo'n dagje school.

Dinsdag
Dinsdag had meester Pim het populaire spelletje buskruit op de planning staan. Vooraf werd er afgesproken waar je allemaal mocht verstoppen. De kinderen kozen ervoor om het spel over het hele terrein te spelen. Dat maakt het natuurlijk ook wel extra leuk! We hebben bij Sportstuif buiten vier hockeyvelden, een speeltuintje, een groot grasveld, een jeu de boules baan en nog een bosrand. Ruimte genoeg dus om je uitgebreid te verstoppen. Eigenlijk is buskruit een vorm van verstoppertje maar dan met een bal. Er is één tikker en die heeft de bal. De rest mag zich verstoppen terwijl de tikker met de ogen dicht telt. Vervolgens gaat de tikker iedereen zoeken terwijl de bal achterblijft. Vindt de tikker je dan rent hij terug naar de bal en roept je naam. Maar, je voelt hem al aankomen, dat is niet alles. Wanneer een van de kinderen de bal wegschopt is iedereen weer vrij en kan zich opnieuw gaan verstoppen. De tikker mag pas weer gaan zoeken wanneer hij de bal gevonden heeft. Gelukkig mag de bal maar twee keer weggeschopt worden waarna iemand anders de tikker is. Dit is ook een leuk spel dat kinderen bijvoorbeeld thuis in de straat kunnen spelen.

Woensdag
We hebben een gezellig uitstapje gemaakt naar Sportstuif Meerhoven. Hier zijn we begonnen met creatieve activiteiten zoals, tekeken en en spelen met bouwmaterialen. Ook hebben we fruit gegeten met de kinderen van Sportstuif Meerhoven. Het zonnetje scheen zo lekker, dus we zijn hierna snel naar buiten gegaan. Juf Yvonne had hele leuke spelletjes voor ons in petto. We zijn gestart met het 'Pokémontikspel': er is een Pokémon trainer die alle Pokémons moet vangen door middel van het gooien met de bal (de Pokébal). Als een Pokémon gevangen is, kan de speciale Pokémon, de verlosser, de gevangen Pokémons weer vrijmaken. Na zo'n 1 minuut mag de Pokémontrainer raden wie de speciale Pokémon was. Een spel met fantasie wat altijd leuk is voor de kinderen. Daarnaast speelden we nog het tikspel 'Kat en Muis'. De muizen hebben een lintje in hun broek en de kat probeert de lintjes te veroveren. Het werd lekker fanatiek gespeeld!


Donderdag
We hadden vandaag een jarige job bij Sportstuif! Bij onze bso vinden we het leuk als de kinderen hun verjaardag ook bij ons willen vieren. We maken er dan altijd een gezellig feestje van en de kinderen mogen trakteren. Vandaag mocht iedereen zelf de keuze maken wat ze wilde gaan doen! Er is veel gevoetbald, getennist en er zijn bord spelletjes gespeeld. We vinden het bij Sportstuif belangrijk dat de pedagogisch medewerkers meedoen met de activiteiten. Uiteraard deden de meesters die vandaag op de groep stonden, dus ook mee met voetbal, tennis en spelletjes.


Vrijdag
Het grootste gedeelte van de groep kwam vandaag van basischool Eigenwijs. Hier is de school om 12:15 uur uit, dus hebben de kinderen gezellig bij Sportstuif een boterham gegeten. Na de boterham zijn de kinderen gaan oefenen om een circusvoorstelling te geven aan juf Rachelle. Ongeveer na 20 minuten was de show goed voorbereid. Er was een presentator en de rest van de kinderen lieten kunstjes zien met hoepels. Super knap en creatief bedacht van de kinderen!

In de middag hebben we nog kinderen opgehaald vanuit basisschool Op Dreef. Na het fruit eten zijn we het zonnetje gaan opzoeken en hebben we lekkerland viesland gespeeld. Een spelletje wat de kinderen altijd ontzettend leuk vinden! Het is een tikspel waarbij de tikker in het midden staat en waar de ene kant lekkerland is en de andere kant viesland. Wanneer de tikker iets noemt dat de kinderen lekker vinden, rennen ze naar lekkerland en wanneer de kinderen iets niet zo lekker vinden, rennen ze naar viesland. Ondertussen kan je getikt worden. Als je getikt bent, ga je vervolgens mee tikken.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach