Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Heel veel spelen met water en buikschuiven in week 23 - 2021

We hebben afgelopen week ontzettend genoten van het lekkere weer! We hebben veel met water gespeeld, gegleden over de buikschuifbaan en ook zeker de schaduw opgezocht voor andere activiteiten. Lees je weer mee met deze nieuwe blog?

Maandag 7 juni
We zijn de week gestart met rennen onder de grote sproeiers van het hockeyveld. Lekker afkoelen na school! Deze sproeiers hebben we bij onze locatie Basko, maar de groep van Rood-Wit wilde ook een rondje komen rennen, dus dat was erg gezellig! Het fijne is dat onze locaties naast elkaar zitten, zodat we af en toe ook samen spelletjes kunnen spelen of gebruik kunnen maken van elkaars terrein.


Dinsdag 8 juni
Vandaag hebben we gespeeld met de longboards. Hier kunnen de kinderen dan op gaan liggen of zitten en mee rondrijden. Omdat het zo warm was, was het fijn om lekker uit te waaien op de longboards. Ook vandaag hebben we weer met water gespeeld om af te koelen. Bij Sportstuif is het zo dat kinderen met mooi weer eigenlijk altijd zwemkleding meenemen, want het is bekend dat we dan altijd iets leuks gaan doen met water. Dit is uiteraard voor de kinderen die het willen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om niet met water te spelen en lekker een plekje op te zoeken in de schaduw. Zo hebben we ook nog hangmatten gemaakt, getennist en een spelletje gespeeld met het omgooien van kegels.




Woensdag 9 juni
Sportstuif Valkenswaard kwam gezellig langs met de kinderen! Zij hadden gehoord over die gave buikschuifbaan en wilde dat ook wel eens proberen. Lachen gieren brullen! Na het glijden hebben we een waterspel gespeeld met bekertjes. De bedoeling was om in een rij te gaan staan achter elkaar. Aan het begin stond een emmer met water en aan het einde een lege emmer. De kinderen moesten een bekertje water steeds naar achter gieten en degene er achter moest het water opvangen. Dit ging allemaal boven het hoofd, dus de kans dat we nat werden was groot :) Het team dat uiteindelijk het meeste water naar de overkant wist te brengen, had gewonnen.

Donderdag 10 juni
Vandaag kwam één van de kinderen met het idee om levend Among Us te gaan spelen. Dit is momenteel een super populaire game. Maar wat is er nu leuker dan het gewoon in het echt te spelen? Zo bewegen de kinderen lekker en zitten ze niet achter de spelcomputer. Je speelt het spel met vier tot achter personen. Één persoon is de Imposter (=de bedrieger). De andere zijn crewmates. De crewmates gaan taken vervullen die verspreid in de ruimte liggen. Ze gaan ieder op zoek naar hun eigen taak en helpen daarna de andere crewmates om de taken af te maken. Als er een taak vervuld is, wordt de sleutel per taak naar de meetingroom gebracht. Als alle taken af zijn en alle sleutels zijn verzameld, hebben de crewmates gewonnen. Maar let op er is een Imposter ‘Among Us’ en die probeert crewmates onopvallend te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om te proberen om binnen de tijd de taken te vervullen en de Imposter te ontmaskeren.


Vrijdag 11 juni
Na een gezellige lunch buiten aan de picknicktafel gingen al snel de zwembroeken en zwempakken weer aan. Dat gaat toch ook nooit vervelen? Heerlijk om te spelen en kliederen met water! Dit keer hadden we een kleinere sproeier aangesloten op de tuinslang en deze bij de buikschuifbaan gezet. Zo bleef de baan fijn nat en konden we goed door blijven buikschuiven. Ook de juffen hebben vandaag gezellig mee gegleden :) Dat vonden de kinderen erg leuk! Ook hebben we het leuke bordspel Levensweg gespeeld onder de overkapping. Het was weer een leuke vrijdag bij Sportstuif Veldhoven!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach