Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een voorstelling, spelen bij Klimrijk en een parcours over het springkussen in week 20 - 2021

De eerste week na de meivakantie was weer een feestje bij Sportstuif Veldhoven. We hebben leuke activiteiten gedaan, zoals een voorstelling, een uitstapje naar Klimrijk en een parcours over het springkussen. Lees je weer mee over onze avonturen? Super leuk!

Maandag 17 mei
Vandaag hebben de kinderen een voorstelling voorbereid met verschillende dansjes en toneelstukjes. Er werd zelf een podium gemaakt en de kinderen hadden stoelen klaargezet voor het publiek. Er werden leuke liedjes uitgekozen en vrolijk op gedanst. Ook werd de show gepresenteerd door iemand. Hoe gaaf is dat? We hebben genoten van de mooie show en gaan dit zeker nog eens vaker doen!
Bij Rood-Wit hebben de kinderen een voetbaltoernooi gedaan. Ook daar was het weer super leuk en werd er fanatiek gesport!


Dinsdag 18 mei
Op dinsdag zijn we gestart met het maken van hangmatten in de speeltuin. Het was lekker weer, dus we waren allemaal buiten te vinden. Er is een groep Picoo gaan spelen en een groep jeu de boules gaan spelen op de jeu de boules baan. Hier maken we de laatste tijd vaak gebruik van, omdat de kinderen het een erg leuke activteit vinden. Aan het einde van de middag hadden we ook nog een verjaardagsfeestje. Die vieren we bij Sportstuif maar al te graag!


Woensdag 19 mei
Klimrijk Brabant mocht woensdag de deuren weer openen en dat betekende dat het nieuwe Netten Adventure voor het eerst uitgetest kon worden. Wij zijn als Sportstuif Veldhoven uitgenodigd om hier als één van de eersten te klimmen en klauteren. Het was zo gaaf! Het Netten Adventure is een acht meter hoge klim- en klauterattractie, die bestaat uit vier verschillende zones. Deze zijn bereikbaar via speciale nettentunnels. Op de verdiepingen, variërend tussen de twee en acht meter hoogte, kunnen kinderen onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen. De vaste grond is weer te bereiken via drie glijbanen. De kinderen en juf hebben genoten van dit uitstapje. We gaan met Sportstuif zeker nog eens terug naar Klimrijk, want er is nog veel meer te beleven!


Donderdag 20 mei
Vandaag stond er trefbal op het programma bij de groep van Rood-Wit. Trefbal valt altijd goed in de smaak bij de kinderen. We speelden het op het miniveldje met een hek eromheen, zodat de ballen ook mooi in het veld bleven. Meester Pim en Roy deden ook bij met het spel. We vinden het namelijk altijd leuk om mee te doen met de kinderen. Ook de kinderen zijn dit van ons gewend!

Bij Basko hebben we Schipper mag ik overvaren gespeeld. Er staat één tikker in het vak. Alle kinderen starten aan één zijde van het vak. Ze zingen "Schipper mag ik overvaren, ja of nee, moet ik dan een cent betalen, ja of nee?" Wanneer de tikker nee zegt moeten de kinderen zo snel mogelijk naar de overkant rennen zonder getikt te worden. Wordt je getikt, dan ben je de nieuwe tikker. Zegt de tikker aan het eind van het lied "Ja", dan roept de groep "Hoe?" terug. Hierop bedenkt de tikker een manier waarop de kinderen en de tikker zicht voort moeten bewegen. "Als een kikker!" Dan springen alle kinderen en de tikker als een kikker naar de overkant. Het was een erg leuk spel om te spelen! Vooral voor de jongere kinderen van Sportstuif. Daarom was de verdeling vandaag ook top. De oudere kinderen hebben trefbal gespeeld en de jongere kinderen een tikpel.

Vrijdag 21 mei
Vandaag hebben we met ons gave springkussen en parcours gedaan. De kinderen moesten eerst een pittenzakje in een band zien te gooien, door de banden heen, door het springkussen, van de glijbaan en vervolgens door naar het laatste onderdeel. Hier moesten de kinderen met een bal proberen om alle kegels om te gooien. Wanneer de kegels omgegooid waren, stopte de tijd. We hadden de groep op leeftijd ingedeeld. Iedere groep had een winnaar!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach