Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De zomervakantie bij Sportstuif Veldhoven! Week 30 - 35

We kijken bij Sportstuif Veldhoven terug op een super gave zomervakantie! Wauw, wat hebben we veel leuke dingen gedaan. Op onze BSO locatie hebben we lekker gesport en gespeeld. Ook hebben we wekelijks uitstapjes gemaakt naar verschillende speeltuinen. We hebben genoten! Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan bij Sportstuif Veldhoven? Lees dan gezellig mee met de blog.

Zomervakantie week 1
Tijdens de eerste week van de zomervakantie komen bij Sportstuif meestal ook de meeste kinderen spelen. We hadden deze week een leuk programma met verschillende sporten. Zo hebben we met de hele groep een voetbaltoernooi gehouden. Fijn voetballen over het hele veld. Super knap, want dat is best een flinke afstand. Ook hebben we het favoriete spel van de kinderen, trefbal gedaan. Dat gaat er altijd fanatiek aan toe. We hebben bij Sportstuif een mini tennisbaan met een net. Dit veldje leent zich perfect voor een potje trefbal.

We hebben ook een uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij in Veldhoven. Hier hebben de kinderen fijn gespeeld in de speeltuin. Daarna zijn we nog een bezoekje gaan brengen aan de dieren. We mochten zelfs de konijnen eten geven. Het was erg leuk!
Naast het uitstapje naar de kinderboerderij stond er ook een uitje naar Ballorig op het programma. Wat een bofkonten! Lekker klimmen en klauteren. Ook de juf heeft mee gespeeld in de toestellen. We sloten de week af met een geslaagde middag bij Ballorig!
 

  

  

Zomervakantie week 2
We zijn de week bij Sportstuif weer sportief gestart. We zijn namelijk naar We-Jump in Helmond geweest. Een super gaaf park waar de kinderen kunnen trampoline springen! Je hebt hier ook een grote bak met foam, waar je in kan springen. Ook is er een veld waar je trefbal kan spelen.

Ook op de groep van de BSO hebben we ons weer goed vermaakt. We hebben gespeeld op het springkussen en potjes tennis gespeeld op de grote tennisbaan van VLTC. Bij een aantal kinderen hebben we de basistechnieken uitgelegd en ook een aantal kinderen wisten al goed een balletje over te spelen. Super om te zien! Op vrijdag hebben we een uitstapje gemaakt naar Sportstuif Meerhoven. Hier hebben we op het veld verschillende tikspellen gespeeld! Hierna was het tijd voor een uitstapje naar speeltuin de Splinter in Eindhoven. Hier konden de kinderen fijn spelen in de speeltuin en ook kikkervisjes vangen in het meer. Het was zó leuk!
 

  

Zomervakantie week 3
Toen was het al weer de derde week van de zomervakantie. Natuurlijk stonden er weer leuke dingen op de planning. Zo hebben we verschillende spelletjes van Picoo gespeeld op de groep en zijn we op zoek gegaan naar leuke speeltuintjes in Veldhoven.

Op dinsdag was het tijd voor een gave speeltuin. Toen kwamen we uit bij Speeltuin de Heiberg. Hier gaan we vaker heen en dat vinden de kinderen altijd een feestje! Ook vandaag werd er weer vrolijk gesprongen op de trampoline, geschommeld en met het zand en water gespeeld.

Vrijdag stond er een uitje naar Veldhoven Zoo op het programma. Hoe gaaf is dat? Ze hebben daar een leuke speeltuin waar de kinderen van Sportstuif fijn hebben gespeeld. Ook de dieren vonden ze erg indrukwekkend. Vooral de bijzondere vogels waren erg mooi om te zien!
 

  

Zomervakantie week 4
Op maandag zijn we gezellig met de kinderen naar de kinderboerderij gegaan. Glijden, klimmen en natuurlijk ook weer een bezoekje aan de dieren. Ook kunnen de kinderen tegenwoordig op tractors tussen de dieren rijden. Dat is natuurlijk ook erg gaaf!

Ook zijn we deze week naar een speeltuin gegaan waar we nog nooit eerder waren geweest. Namelijk, Speeltuin Prinses Irene in Someren. Hier waren ook de kinderen van Sportstuif Someren. We hebben gezellig samen gespeeld!
 
 

Zomervakantie week 5
We zijn onze Sportstuif week begonnen met een potje hockey op het mini hockeyveld van Basko. De grotere kinderen hielpen de kleine kinderen met het vasthouden van de sticks en hebben van alles uitgelegd. Daarom vinden we bij Sportstuif de combinatie van jong en oud ook zo leuk! Er zijn ook weer mooie hutten gebouwd en we hebben tennis gespeeld op de grote tennisbaan. De kinderen vinden het meestal het leukste om naar elkaar over te spelen.

Ook deze week zat er weer een middagje kinderboerderij bij, want dat blijft toch altijd wel erg leuk! Een combinatie van spelen en klimmen met het bezoeken van de dieren. Helemaal top! Omdat we het in week twee van de vakantie zo leuk hebben gehad bij We-Jump in Helmond, zijn we daar deze week ook weer naartoe gegaan met een andere groep kinderen. Voor iedere leeftijd is daar wel iets te beleven, want springen kan op je eigen tempo en niveau. Met rode snoetjes gingen we weer terug naar Veldhoven.
 

Zomervakantie week 6
Er stond een bezoekje aan Sportstuif Meerhoven op de planning. Super gezellig! We hebben hier trefbal gespeeld op het veld. Daarna zijn we terug gegaan naar Sportstuif Veldhoven en hebben verschillende bordspelletjes gedaan en nog gevoetbald.

Dinsdag stond er weer een sportief spel op ons te wachten, namelijk slagbal! Maar dan niet door met een knuppel de bal weg te slaan, maar je mocht de bal wegschieten met de voeten. Zo konden we het spel spelen met een mix van verschillende leeftijden. Erg leuk dus! Wat er ook erg leuk was, was de dansles van meester Ray. De kinderen hebben een dans aangeleerd gekregen, waar ze thuis ook nog mee aan de slag zijn gegaan (vertelde ouders). Hoe leuk is dat? We hadden ook het geluk dat het mooi weer was deze week!  Zo sloten we af met onze buikschuifbaan. Een mooier einde van de vakantie kunnen we niet hebben!


We hebben het erg leuk gehad tijdens de vakantie bij Sportstuif! Ook kijken we er weer naar uit om de kinderen die we niet hebben gezien tijdens de vakantie uit school te mogen halen. We verwelkomen weer nieuwe kinderen aan het begin van het schooljaar. We gaan er weer een top jaar van maken vol beweging, sport en plezier!
 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach