Sinds dit schooljaar gaat Stijn naar Sportstuif. Hij zat eerst op een andere BSO waar hij veel binnen was en ‘s avonds last had van hoofdpijn door de drukte. Hij ging er niet graag naartoe. Hij vind het bij Sportstuif heerlijk! Lekker buiten spelen, ruimte voor ideeën en eigen spel maar ook heerlijk sporten met lieve, goede en sportieve begeleiding. Als wij hem ophalen dan wil hij niet mee naar huis en dat vinden wij een super goed teken!

Ilona Ilona
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De meivakantie bij Sportstuif vol plezier en avontuur!

Wat hebben we genoten van de meivakantie bij Sportstuif Veldhoven. We hebben ontzettend veel leuke dingen gedaan en gave uitstapjes gemaakt! Zo zijn we naar de Klimbim geweest, naar de kinderboerderij, hebben we activiteiten in het bos gedaan en hele leuke spellen op onze locatie. Ben je benieuwd naar ons hele verhaal? Je leest het in deze blog!

Maandag 3 mei
Vandaag zijn we met twee kinderen van Sportstuif Veldhoven aangesloten bij de groep in Meerhoven. Hier stonden super gave activiteiten op het programma: springen op het springkussen en dansen met Dance Giving! Het springen op het spingkussen was zoals altijd weer erg leuk! Ook speelden kinderen op het veld met de hoepels en kinderen waren aan het voetballen. In de middag kwam juffrouw Lindy van Dance Giving een hele gave dansclinic geven! We deden verschillende dansspelletjes en uiteindelijk hebben we ook met allen kinderen een echte dans gedaan. Het was een super leuke dag! 


Dinsdag 4 mei
Wat een weertje.. Ondanks de regen en wind zijn we tussendoor steeds lekker gaan buiten spelen. Dit is wat wij het liefste doen! Binnen hebben we hutten gebouwd en hebben we gezellig verstoppertje gedaan met iedereen. Ook zijn er spelletjes gespeeld aan tafel. Gelukkig kunnen we ons tijdens een regenachtige dag ook goed vermaken bij Sportstuif. We hebben heel veel spelletjes en materialen om leuke bouwwerken mee te maken. Voor iedereen is er wel iets te beleven!

Woensdag 5 mei
De dag begon weer een beetje regenachtig en daarom hebben we binnen ons gave springkussen opgeblazen. De kids hebben zich goed vermaakt, want spelen op het springkussen is altijd feest! Toen het buiten lekkerder weer was hebben we fijn buiten gespeeld. We hebben Picoo gespeeld en Zombirun viel zoals altijd weer goed in de smaak. Bij Zombirun is één kindje de zombie in het begin. De Picoo kleurt dan groen. De bedoeling is om ook van de rest een zombie te proberen te maken. Dit gebeurt door heel dicht in de buurt te komen van een ander kindje met een Picoo. Als deze dan ook groen kleurt, ga je er samen voor zorgen om ook van de rest een zombie te maken. Als iedereen groen is is het spel afgelopen. Degene die overblijft heeft het spel gewonnen. 
 

In de middag hebben we nog gedanst en heerlijke cakejes gebakken!


Donderdag 6 mei
Op donderdag waren er geen kinderen bij Sportstuif. Omdat het nog niet zo lang bekend was dat de BSO weer open mocht, hadden veel ouders van de donderdag al iets anders gepland. We waren wel super blij natuurlijk dat er op de rest van de dagen gezellig kinderen kwamen spelen! Vooraf sturen we altijd het activiteitenprogramma door naar de ouders. Zo worden er ook vaak kinderen voor de fun opgegeven, omdat die dag dan gewoon helemaal aansluit bij wat het kind leuk vindt.

Vrijag 7 mei
In de ochtend kwamen de kinderen een voor een binnen. We begonnen de dag goed met een muziekje en er werd al vrolijk gedanst. Toen we eenmaal uitgespeeld waren met kwartetten zijn we gezellig naar het bos gelopen. Hier hebben we geprobeerd een hut te maken en dat was goed gelukt. Daarna zijn we weer teruggelopen naar Sportstuif en hebben we lekker boterhammetjes gegeten. Het was heerlijk weer waardoor we bijna heel de middag buiten hebben gespeeld, van hockey tot tennis en zelfs nog even in de boom geklommen. Aan het eind van de middag hebben we nog een film gekeken en daarna was het tijd voor weekend!


Maandag 10 mei
We begonnen de week meteen met een super leuke activiteit. We zijn namelijk naar de bossen geweest en hebben hier Levend Stratego gedaan. Bij Levend Stratego krijgt iedere speler een speelkaart en wordt hiermee een rang uit het Stratego spel. De spelers moeten de vlag te pakken zien te krijgen zonder aangetikt te worden. Een speler die wordt aangetikt moet zijn kaart laten zien. Als hij het duel wint mag hij verder op jacht naar de vlag. Het team dat er als eerst in slaagt om de vijandelijke vlag bij de teamleider te brengen, is de winnaar! Er werd fanatiek gespeeld in het bos. Het was erg leuk! 


In de middag hebben we acrogym gedaan met de groep. Er zijn geweldige kunsten gemaakt en teamwork was erg belangrijk. Hieronder zie je de foto's van de mooie kunsten!


Dinsdag 11 mei
Vandaag zijn we op zoek gegaan met de kinderen naar een leuk speeltuintje in de buurt van Sportstuif. Zo kwamen we een leuke speeltuin tegen waar we lekker konden schommelen. De kinderen hebben zelf een spel bedacht, namelijk "schommel verspringen". Je moest dan vanuit de schommel zo ver mogelijk proberen te springen. We vinden het bij Sportstuif altijd leuk om de kinderen ook veel inbreng te laten hebben in een dag. Zo ontstaan er altijd veel leuke creatieve activiteiten. Na het spelen in de speeltuin hebben we bij Sportstuif nog een voetbaltoernooi gedaan. Voor onze fanatiekelingen is voetbal altijd goed!



Woensdag 12 mei

Sportstuif Valkenswaard kwam onverwachts op bezoek bij Sportstuif Veldhoven. Super gezellig! Na het fruit eten zijn we naar kinderboerderij en speeltuin de Hazenwinkel toe gegaan. We hebben een ontzettend gezellige ochtend vol plezier, zon en gezelligheid gehad. Rond het middaguur gingen we terug naar Sportstuif Veldhoven en hebben we gezamenlijk buiten aan de picknick tafels gegeten. Sportstuif Valkenswaard moest al vroeg naar huis, dus hebben we nog fanatiek Picoo gespeeld met ze. Vervolgens hebben we het springkussen opgezet en konden de kinderen om de beurt daarop spelen. Gedurende de dag zijn er ook nog ontzettend veel loombandjes gemaakt en hebben we gedanst op vrolijke muziek.


Vrijdag 14 mei
Na het fruit eten zijn we in de ochtend gestart met allerlei vormen van trefbal en tikspelen. Iedereen vond het super leuk en gezellig! Vervolgens kon iedereen nog even vrij spelen en hebben er veel kinderen loom bandjes gemaakt!  Na het lunchen, buiten aan de picknicktafels, zijn we met de kinderen naar de KlimBim in Waalre gegaan. Hier hebben we ons lekker lang vermaakt. Aan het einde van de middag gingen we terug naar Veldhoven en hebben we nog even een elfen serie op tv gekeken. De kinderen waren helemaal uitgeput van al dat spelen. Toch kwam aan het einde de energie weer terug en hebben we nog een hut gebouwd voordat de kinderen werden opgehaald door de ouders.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach