Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste week van het nieuwe schooljaar was weer een feestje bij Sportstuif! Week 36 – 2021

Wat was het toch leuk om alle kinderen van Sportstuif weer te zien na de zomervakantie. Veel kinderen zijn tijdens de vakantie gezellig komen sporten en spelen, maar een aantal kinderen hebben we zes weken moeten missen. Ook zijn er weer veel nieuwe kinderen gestart bij Sportstuif! We blikken in deze blog weer terug op de activiteiten van afgelopen week. Lees je mee?

Maandag
Bij de groep van Basko zijn we vandaag gestart met Picoo en hebben we verschillende tik spelletjes gespeeld. Zombierun was het meest populaire spel. Één controller kleurt groen. Dit betekent dat je de zombie bent. Je probeert dan zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de andere spelers, zodat zij ook een zombie worden. Wanneer je controller ook groen kleurt, ga je mee tikken. Het spel is afgelopen als alle spelers een zombie zijn geworden of als er spelers zijn die geen zombie zijn geworden. Als alle spelers groen zijn is dat natuurlijk super knap van de zombies die iedereen hebben weten te tikken. Ook is het super knap als je drie minuten lang geen groene controller hebt gekregen.

Bij Rood-Wit hebben we het spel sociaal bal gespeeld. Bij dit spel is er een tikker die probeert de kinderen uit de groep te tikken. Ook is er een bal in het spel. Wanneer je de bal in je hand hebt, kun je niet getikt worden. De spelers kunnen elkaar helpen door de bal over te gooien. De kinderen vonden het erg leuk en hebben fanatiek gespeeld!


Dinsdag
Wat een geluk hebben we deze week gehad met het weer. Vandaag was het extra warm, dus hebben we uiteraard genoeg drinkpauzes ingelast tijdens het spelen door. We hebben gevoetbald, bordspelletjes gespeeld en ook een verjaardagsfeestje gevierd!


Woensdag
Ook vandaag was het weer een mooie warme dag. Wat is er dan leuker dan met water te spelen? Daarom stond er flessenvoetbal op het programma. Alle kinderen kregen een fles gevuld met water en gingen in een kring staan. In de kring probeerde de kinderen hun eigen fles goed te beschermen en tegelijkertijd ook de fles van een ander om te schieten. Aan het einde werden de gevulde flessen lekker gebruikt om af te koelen.


Donderdag
Ook vandaag stonden er bij Sportstuif weer leuke spellen op het programma. Zo zijn we gestart met een potje voetbal als warming-up. Vervolgens hebben we overlooptrefbal gespeeld. Dit is een overloopspel waarbij je door een de tikker afgegooid kunt worden wanneer je naar de overkant rent. Ben je af mag je meehelpen met gooien. Uiteindelijk kregen we het wel warm van al dat rennen. Daarom hebben we nog een water estafette gespeeld met alle Sportstuif kids. Tussendoor even afkoelen als al het water uit de bekers over je heen kwam. Zo’n water estafette valt altijd goed in de smaak bij onze BSO!


Vrijdag
We sloten de week af met spelen op het springkussen. Vandaag regende het helaas, dus hebben we ons programma een beetje om moeten gooien. Eigenlijk zouden we naar de bossen gaan, dus dit gaan we zeker ook snel weer doen! Tussen de buien door hebben we op het miniveldje van Basko gevoetbald en gehockeyd. Gelukkig hebben we ook een overkapping, waar we ook fijn kunnen tekenen en spelletjes kunnen spelen als het regent.

De eerste week was weer geslaagd bij Sportstuif Veldhoven!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach