Eindelijk een BSO die geen verkapte oppas is en actief iets met de kids doet. Geen zwarte band strijkkralen maar sporten en actie.
Super professionele begeleiding met laag drempelige communicatie. Zeker voor ons, wij plannen niet zo ver voorruit.
Wat ons betreft echt een aanrader.

Danny Danny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Winterspelen, trefballen en het dobbelspel - week 50

Maandag 11 december
Welkom weer bij een nieuwe week lekker spelen bij Sportstuif Veldhoven Rood-Wit. Het is vandaag helaas weer een slecht weer dag en dat betekend dat we de sportplanning weer om gaan gooien. Als alle blauwe auto's weer terug op locatie zijn met alle kinderen er in, word er lekker fruit gegeten in de kantine. Wanneer alle bordjes leeg zijn, alle drinkbekers terug op de bar staan, worden er binnen overal pionnen neergezet. We splitsen dit keer weer in jonge en oudere kinderen. De groep met jongere kinderen spelen een dobbelspelletje. Met een grote dobbelsteen mogen zij dobbelen en een pion omleggen. Hoeveel ogen er op de dobbelstenen staat, de zoveelste pion mag omgedraaid worden. Gooi je nog een keer hetzelfde nummertje, dan moet je hem weer rechtzetten. Het team dat als snelste alle pionnen om heeft, heeft gewonnen. De oudere kinderen spelen een soort schuifpuzzel met pionnen. Ze moeten zo snel mogelijk in teams een bepaald figuur namaken en per keer mogen ze maar twee pionnen wisselen. Na de activiteit is het nog droog geworden en kon er nog even snel buiten gespeeld worden voordat het donker werd. 

 

Dinsdag 12 december
Gelukkig was het eindelijk eens droog in de middag en konden we gewoon lekker buitenspelen. De buikjes werden weer gevuld met fruit en ranja toen alle kindjes er waren. Toen alle bordjes leeg waren, mocht iedereen zijn jas aan gaan doen. Alle ritsen dichtgeritst, musten op en sjalen aan. Iedereen verzamelden in de pannakooi waar werd uitgelegd wat de spellen waren voor vandaag. De kinderen van groep vier tot en met acht mochten naar het grote veld. Daar stonden al blokjes klaar voor blokjesvoetbal. De kinderen van groep één tot en met drie speelden in de pannakooi het vierhoekenspel. Hier kozen alle kinderen individueel een hoek en moest degene in het midden een random getal van één tot vier roepen. Alle kinderen die op dat moment bij die hoek stonden, waren af. De activiteit werd afgesloten met een lekker koekje en iedereen mocht weer lekker vrij spelen totdat de ouders kwamen. 

 

Woensdag 13 december
Vandaag mochten we gezellig de hele middag bij Basko spelen en dit was niet zo maar. Er stonden hele gave winterspelen op de planning. Eerst werden de boterhammen gegeten tijdens lunchtijd en daarna gingen we alle andere kinderen ophalen. Iedereen werd voorzien van een lekker stukje fruit en zo gingen we met alle kinderen richting de dome. Er werden vier teams gemaakt en ieder team begon bij een ander spel. Zo stond er bobsleeën klaar en konden de kinderen curling spelen. Na een kwartiertje ruilden we van spel, zodat alle kinderen elk spelletje konden spelen. Het was een gezellige middag boordevol plezier en enthousiasme. Terug bij Basko gekomen, kreeg iedereen een lekker koekje en was de dag alweer voorbij gevlogen.

Donderdag 14 december
We zijn alweer aanbeland bij dag vier van deze week. Vandaag hebben we weer extra veel kinderen die bij ons komen spelen. Maar eerst moeten we hun natuurlijk ophalen. We stappen in onze blauwe auto’s en rijden naar de scholen in Veldhoven, Knegsel en Steensel om de kinderen op te halen. Nadat iedereen er is hebben we weer ons gezamenlijk fruitmoment. En daarna is het alweer tijd voor de activiteit! Vandaag stonden bewegen op muziek en trefbal op de planning. We hebben dit met alle leeftijden gedaan. De kinderen vonden het hartstikke leuk! Helaas kwam de activiteit wel tot een einde en dus werden alle kinderen alweer één voor één opgehaald. Ook de donderdag is dan alweer voorbij gevlogen.

 

Vrijdag 15 december
Vandaag was onze laatste dag van deze week net even wat anders dan normaal. Deze dag zaten we namelijk met z’n alle bij Basko! En dat betekende dat we in de DOME mogen spelen. Met de hoeveelheid kinderen besloten we ons vandaag in twee groepen te verdelen. Groep 1 tot en met 3 mochten zijn verschillende tikspellen gaan spelen. Het leukste deel was toen de juffen gingen tikken. Met de oudere kinderen zijn we gaan honkballen. Met een echt statief en een honkbalknuppel mochten de kinderen zo hard slaan als ze konden. En wat sloegen ze hard! Na alle potjes was het tijd voor een koekje en was het wachten op de ouders. De kinderen werden opgehaald en het was tijd voor weekend. Volgende week staat onze kerstweek op de planning!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach