Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetvolley, golf en picturespel - week 28

Maandag 10 juli
Nu is dan ook echt de laatste week voor de vakantie aangebroken en dat is ook dan van een aantal kinderen de laatste week dat ze bij ons op de BSO zullen zijn. De kinderen die van groep 8 naar de middelbare school gaan, die stoppen en de kinderen die oud genoeg zijn om alleen thuis te blijven. We nemen deze week dus best wat afscheid van een aantal kinderen. 
Deze maandag hadden we daarom een leuke activiteit voor de ouderen verzonnen die iets met voetbal te maken heeft. Elk moment dat ze kunnen, zijn zij namelijk aan het voetballen. Deze keer speelden we voetvolley. Hier speel je eigenlijk een soort volleybal, maar dan moet je de bal over het net zien te krijgen met de voet. Je mag deze dan ook twee keer aanraken en ook mag je hem koppen. Voor de jongere kinderen is dit nog een beetje lastig om te schoppen en zij gingen het leuke steen, papier, schaar spel doen. Aan weerszijden van het parcours stond een team klaar. Door te springen in de hoepels naar de overkant, kwam je elkaar een keer tegen. Hier speel je steen, papier, schaar en de winnaar mag door springen. Op dat moment moet iemand van het verliezende team goed opletten om weer te beginnen. Zo speel je steeds het spel en moet je goed opletten wie er wint en wie er snel weer door moet springen. 

Dinsdag 11 juli
Ook deze dag namen we afscheid van wat kinderen en zij wilden graag als laatste dag nog een potje trefballen. Nu was het deze dinsdag ook ontzettend lekker weer en waren er een aantal kinderen die met water wilden spelen. Nadat de Kanjer Diploma's in ontvangst waren genomen, die je krijgt als je Sportstuif gaat verlaten, ging iedereen lekker naar buiten. Wat stond er nou nog op onze eigen planning om te doen? Auto's wassen. Een groot deel van de kinderen werd helemaal enthousiast van het idee dat zij de auto's mochten wassen. Het werd vandaag dan ook de keuze trefbal of auto's wassen. Er werd een wedstrijdje gespeeld wie de schoonste auto kon wassen en vast onderling ook wie het meest nat kon worden ;)


Woensdag 12 juli
Een heel parcours werd er klaargezet nadat de kinderen gegeten en gedronken hadden. De buikjes waren weer gevuld en er kon weer lekker bewogen worden. Dit keer gingen we golf spelen, maar niet zo maar golf. Er stond een parcours klaar in de pannakooi met blokjes, hoepels, pionnen en  andere obstakels. De golfstick was dit keer een hockeystick en het golfballetje, was een tennisbal. Iedereen mocht zo bij elke hole proberen om in zo weinig mogelijk slagen het eindpunt te behalen. Een leuke onderlinge competitie en er werd zelfs nog een rondje langs alle holes gegaan om eigen scores te verbeteren. 

Donderdag 13 juli
Voor een groot gedeelte van de kinderen was dit al de laatste schooldag voor de vakantie en zoals de rest van de week ook de laatste Sportstuif dag. Er werden daarom weer veel lekkere snoepjes uitgedeeld, wat een bofkonten allemaal. Omdat het dus voor velen de laatste schooldag was, werden er ook een hoop kinderen afgemeld. Zo konden we de samenwerkingsspellen die er gepland stonden, met de hele groep gespeeld worden. Het eerste spel was schootbal. Iedereen ging in een kring zitten waarbij je met de voeten naar voren gericht zat en je handen achte4r je rug ter ondersteuning. Probeer dan maar eens zonder je handen te gebruiken, de bal van schoot naar schoot te krijgen. Ook bij het tweede spel stond samenwerken centraal. Ga met je team op een mat staan en probeer deze zonder op de grond te staan, om te draaien. De kinderen leren op deze manier om samen te werken, naar anderen te luisteren en over oplossingen na te denken. 

Vrijdag 14 juli
De kinderen die deze dag al vrij hadden van school, mochten vanaf 7:30 al lekker komen spelen bij Sportstuif. De ochtend vloog voorbij met wat gevoetbal, bouwen met Lego en het kleuren van tekeningen. Sommige kinderen waren er alleen in de ochtend en sommige kwamen juist pas in de middag, omdat zij wel naar school moesten. Na het fruit eten werden er envelopjes met verschillende puzzelstukjes verstopt op het terrein. Foto's werden van te voren in verschillende puzzelstuken geknipt en deze moest weer in één geheel samen gezet worden. De kinderen gingen in vijf groepen opzoek naar deze enveloppen en pakten daaruit hun eigen nummertje. Het team dat de fotopuzzel het snelst weer in elkaar kreeg, had gewonnen. Hierna werden de meeste kinderen al vroeg opgehaald om lekker vakantie te gaan vieren, want vanaf nu is het voor iedereen zomervakantie !



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach