Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Toverbal, levend stratego en dobbelestafette - week 38

Maandag 18 september
Het is weer maandag en dat betekent de start van een nieuwe week! Deze week staan er weer vele nieuwe activiteiten op de planning, maar eerst starten we de dag met het ophalen van alle kinderen. Tijdens het fruitmoment mochten we weer genieten van alle mooie verhalen die we over de weekenden te horen kregen. Van de camping tot aan logeren bij opa en oma, van alles kwam er voorbij.  Maar zoals elke dag komen de verhalen tot einde en is het tijd voor actie! Vandaag stonden er namelijk niet één, maar liefst twee activiteiten op de planning. De kinderen werden opgesplitst op leeftijd en werden een activiteit toegewezen. De eerste activiteit was vakjagerbal. Dit is een combinatie van iemand-is-hem-niemand-is-hem en het welbekende kingen wat veel op schoolpleinen gespeeld wordt. Er werden vier vakken gemaakt. De vakken werden ingedeeld als vak nummer 1 (het beste vak) tot aan vak nummer 4 (het minst beste vak). De kinderen begonnen allemaal in één vak en iedereen mocht de bal pakken om een ander af te gooien. Was dat gelukt? Dan mocht je een vak omhoog schuiven. Werd je afgegooid? Dan moest je helaas een vak naar achter. Maar eenmaal in het vierde vak aangekomen, konden de kinderen alleen nog maar vooruit gaan😊.

Het tweede spel op deze maandag was dobbelestafette. De kinderen werden ingedeeld in drie teams. Ieder team kreeg één dobbelsteen en 6 pionnetjes die op een rij waren gezet. De kinderen mochten daarna om de beurt met de dobbelsteen gooien. Gooide ze 2? Dan moesten ze zo snel mogelijk naar de tweede pion rennen en deze omstoten. Het team dat als eerste alle zes de pionnen om had won! De kinderen waren bij beide spellen erg fanatiek en dus kregen ze allemaal na de activiteiten het welverdiende koekje. Het koekje was op en dus was het tijd om weer lekker naar huis te gaan en goed op te laden voor de volgende dag!

Dinsdag 19 september
De dag begon met het ophalen van de kinderen met onze welbekende blauwe sportstuifauto’s. Tijdens de terugweg praten we met de kinderen over hoe de schooldag geweest was en of ze wel of niet een leuke dag gehad hebben. Hier praten de kinderen maar al te graag over😊. Eenmaal aangekomen op de BSO is het dan meteen tijd om de energie kwijt te raken. Zodra we compleet zijn is het tijd voor het gezamenlijke fruitmoment en worden de activiteiten klaar gezet. Ook vandaag staan er weer twee activiteiten op de planning. De eerste activiteit is het kringenspel. Dit spel is er een voor alle leeftijden en is goed voor de samenwerking! De kinderen starten met het staan in een kring die zo klein mogelijk is. Daarna wordt er een bal in de kring gebracht. De kinderen moeten hiermee overgooien. Lukt dit? Dan mag iedereen één HELE grote stap naar achter zetten. De kring wordt steeds groter en groter en dat betekent dat het ook steeds moeilijk wordt. Om het extra moeilijk te maken mochten de kinderen niet naar hun buurman/ -vrouw gooien. Viel de bal op de grond? Dan werd de kring weer klein gemaakt en begonnen we opnieuw! Naarmate de kring steeds groter en groter wordt, hoe meer het enthousiasme bij de kinderen omhoog kwam. Want wat was het toch spannend! Aan de andere kant van het veld was de spanning ook om te snijden, want daar werd namelijk een kaartestafette gespeeld. Elk team had een stok kaarten ondersteboven liggen aan het eind van het uitgezette vierkant. De kinderen moesten om en om naar deze kaarten rennen en proberen om de juiste kaart te vinden. De kaarten moesten namelijk opgehaald worden op de volgorde van tellen. Hierbij werd de AAS overgeslagen. Eerst moest dus de kaart 2 gehaald worden, daarna de 3, daarna de 4, enzovoort… Waren alle kaarten compleet? Dan had het team gewonnen. De kinderen waren super fanatiek waardoor we dit meerdere keren hebben kunnen spelen 😊. Het was dus weer een intensieve dag, maar die werd afgesloten met het eten van een koekje en het wachten op alle ouders. Dag twee was alweer voorbij!

Woensdag 20 september
We zitten alweer op de helft van de week en deze dag begon even iets anders dan gewoonlijk. Wegens een toernooi bij Rood-Wit zaten we vandaag met onze kinderen bij Sportstuif Basko. Twee locaties bij elkaar, betekent HEEL VEEL kinderen😊! Maar ook vandaag was er wel gewoon weer een gezamenlijk fruitmoment. Onze kinderen zaten gezellig met elkaar buiten aan een picknick tafel, want vandaag hadden we geluk met het weer. Veel kinderen betekent ook extra veel activiteiten. De grote groep werd vandaag nogmaals opgesplitst op leeftijd. De jongere kinderen mochten voor de activiteit naar veld 1. Zij begonnen met het spel opdrachttikkertje. De twist hier was dat wanneer kinderen getikt werden, dan kregen zij een opdracht die zij moesten voltooien. Dit kon van alles zijn! Wanneer ze de opdracht goed hadden uitgevoerd, mochten ze terug het veld in en konden ze weer meedoen. Het tweede spel was diamantenroof. In het midden van het veld lagen allemaal diamanten die werden bewaakt door twee bewakers… De andere kinderen mochten proberen deze diamanten te ‘stelen’. Lukte dit zonder getikt te worden? Dan mochten ze de diamant houden. Het spel was afgelopen toen alle diamanten gestolen waren. De oudere kinderen mochten vandaag naar veld 2. Hierbij begonnen we ook met een tikspel, namelijk slingertikkertje. De kinderen die getikt werden moesten de hand vasthouden van de tikker. Op deze manier werd er één grote slinger van tikkers gevormd. Maar pas op! De slinger werd langer en het veld werd alleen maar kleiner. De kinderen moesten dus erg goed opletten. Na deze warming-up was het tijd voor toverbal. Toverbal is een activiteit die lijkt op jagerbal, alleen zit er een extra twist aan. Kinderen die werden afgegooid moesten naast de kant gaan staan. Alleen werden zij niet zomaar afgegooid door een bal, maar door een TOVERBAL. De magie aan deze bal hield in dat zodra het kind dat jou afgooide zelf werd afgegooid, dan kwam jij weer tot leven en kon je weer het veld in! Je moest dus heel goed opletten als je langs de kant stond. Om het extra moeilijk te maken werd het spel daarna ook gespeeld in duo’s. Werd er één iemand afgegooid? Dan was je helaas beide af. Hierin was samenwerking van belang. Zowel de jongere als oudere kinderen zijn erg actief geweest vandaag. En ook bij Basko wordt er altijd afgesloten met een koekje, dus ook vandaag was dit het geval. De ouders kwamen de kinderen bij Basko ophalen en dus was de helft van deze drukke week alweer voorbij.

 

Donderdag 21 september
Het is weer alweer donderdag! Wat gaat deze week toch snel voorbij. Ook deze dag begint net zoals altijd met het ophalen van de kinderen. Vandaag is de dag dat de gesprekken over het aankomende weekend alweer in volle gang zijn. De kinderen vertellen alvast over hun plannen die gaan komen. Dit wordt gedaan in zowel de auto’s als tijdens het fruit moment. Al snel is het weer tijd voor een activiteit en wat voor een! We hebben vandaag één activiteit, namelijk levend stratego. De groep wordt ingedeeld in team ROOD en team BLAUW. Elk team krijgt een kamp toegewezen waar ze hun vlag moeten verstoppen. Daarnaast krijgen alle kinderen een kaart waarop hun rang staat toegewezen. Rangen die voorbij komen zijn spion, de bom, verkenner, kapitein, enzovoort.. De kinderen moeten proberen de vlag van het andere kamp te vinden en te veroveren. Daarbij moeten ze oppassen voor de tegenstanders! De kinderen kunnen elkaar onderweg tikken en laten dan aan elkaar hun rang zien. Het kind met de hoogste rang wint en mag dus beide kaartjes hebben. Het ander kind moet snel terug rennen naar het eigen kamp om een nieuwe rang te halen. Het spel duurde langer dan verwacht, omdat beide vlaggen heel goed verstopt waren. Ook waren alle kinderen zo enthousiast dat we pas konden stoppen toen er één vlag gevonden was. Uiteindelijk ging de winst naar team ROOD. Gelukkig konden de kinderen daarna nog samen allemaal aan tafel om een koekje te eten. De strijd was gestreden en de tegenstanders werden weer vrienden. De ouders kwamen al snel en toen was de donderdag alweer voorbij.

Vrijdag 22 september
De laatste dag van de week alweer en dus betekent dat veel kinderen die al uitkijken naar het weekend. Om ervoor te zorgen dat dit zo snel mogelijk kwam, zorgde we ook vandaag voor twee activiteiten waardoor de tijd weer snel voorbij vloog. Maar eerst was het tijd voor het fruitmoment! De kinderen vertelden over al hun weekendplannen, van de Efteling tot aan simpelweg uitslapen. We begonnen na het fruit eten al meteen met de eerste activiteit. Dit spel heette balletje over. De groep werd verdeeld in twee teams en kregen ieder aan één kant van het veld een vlak toegewezen en één bal. De bedoeling was dat de kinderen moeten proberen om hun bal in het vlak van het tegenstander te krijgen. Op die manier konden ze namelijk een punt verdienen. De regel was dat ze daarbij niet met de bal mochten lopen en dat betekende dat ze goed moesten samenwerken. Maar pas op! Want tegelijkertijd probeert het andere team hun bal in jouw vlak te krijgen. Ze moesten dus goed bespreken wie ging aanvallen en wie ging verdedigen. Het eindigde is een gelijke stand. Daarna was het tijd om binnen een tweede activiteit te doen, namelijk het bouwen van een hut. De kinderen mochten met behulp van tafels, stoelen, gordijnen en lakens hun creativiteit de loop laten om hutten te bouwen. De kinderen maakte al snel groepjes en verdeelde alle taken. Terwijl de kinderen verstopt waren in hun eigen hut, kwamen één voor één de ouders binnen. De kinderen gingen na een leuke en drukke dag weer naar huis. Het was tijd voor WEEKEND!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach