Eindelijk een BSO die geen verkapte oppas is en actief iets met de kids doet. Geen zwarte band strijkkralen maar sporten en actie.
Super professionele begeleiding met laag drempelige communicatie. Zeker voor ons, wij plannen niet zo ver voorruit.
Wat ons betreft echt een aanrader.

Danny Danny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tagrugby, voetslagbal en pionnenroof - week 12 - 2024

Maandag 18 maart
We starten deze week met een dag vol zon en enthousiasme. De kinderen stapten dan ook vrolijk onze auto’s in op weg naar Sportstuif. Onder het genot van fruit en groente vertelden de kinderen over hun weekend. Ze vertelden één voor één alle leuke dingen die ze gedaan hebben. Na het kletsen was het tijd voor actie! De groep werd, zoals gewoonlijk, verdeeld in twee groepen. De jongere kinderen begonnen de middag met bewegen op muziek. Op vrolijke liedjes dansten ze door de ruimte, lachend en springend. Daarna werd er een potje kat en muis gespeeld. Dit bracht extra spanning met zich mee, terwijl ze elkaar achterna zaten en giechelden van plezier. De oudere kinderen kregen een volleybal les. De techniek werd uitgelegd en goed geoefend. Al snel werd er overgegaan op voetvolley. Dit is een combinatie van volleybal en voetbal. Na een actieve middag was het tijd om even op adem te komen. Dat werd gedaan onder het genot van een welverdiend koekje. Al snel werden de kinderen één voor één opgehaald.

  

Dinsdag 19 maart
Op deze dinsdag stonden er weer meerdere activiteiten op de planning. Er stonden maar liefst drie activiteiten op het programma. De jongere kinderen begonnen als warming-up met een hoepeldans. Onder vrolijke muziek dansten, renden en sprongen de kinderen door het veld. Zodra de muziek stopte, moesten ze zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. De tweede activiteit voor deze groep was pionnenroof. De kinderen werden verdeeld in twee teams en streden in een spannend potje tegen elkaar. Het doel? Zo veel mogelijk pionnen stelen van het andere team. Ondertussen kregen de oudere kinderen de kans om hun vaardigheden te tonen in een potje voetslagbal. Het is een variant van honkbal waarbij voeten in plaats van handen worden gebruikt om de bal te raken en weg te schieten. Het doel was om als team zoveel mogelijk punten te scoren. De kinderen probeerden natuurlijk allemaal een home-run te maken. Het spel bracht competitie en teamwork naar voren. Ook vandaag werd de activiteit afgesloten met een koekje. Totdat de ouders de kinderen ophaalden, konden de kinderen nog vrij buiten en binnen spelen. De een ging lekker voetballen, terwijl de ander koos voor het kleuren van een kleurplaat. De keuze was reuze.

 

Woensdag 20 maart
Deze woensdag beloofde voor sommige kinderen een dag vol avontuur te worden, want het was namelijk voor hen een studiedag! Samen met de Sportstuif Basko trokken we eropuit naar de Hazenwinkel, een geweldige speeltuin met een gezellige kinderboerderij. Bij de speeltuin leefden de kinderen zich uit op de glijbaan, schommels en klimtoestellen. Tussendoor maakten ze kennis met de dieren op de kinderboerderij, van schattige konijntjes tot nieuwsgierige geiten. Terwijl de ochtend vorderde en de kinderen genoten van al het plezier, kwam de middag eraan en sloten de andere kinderen van school zich aan bij de groep. De middag stond in het teken van vrije keuze. Geen geplande activiteiten, maar de kinderen mochten zelf beslissen hoe ze hun tijd wilden doorbrengen. Sommigen kozen ervoor om actief te gaan voetballen, terwijl anderen genoten van rustige momenten, spelletjes speelden of gewoon ontspanden in de zon. Het was weer een onvergetelijke woensdag geworden.

 

Donderdag 21 maart
Deze donderdag beloofde een dag vol actie en plezier te worden, met een groot aanbod aan activiteiten voor zowel jongere als oudere kinderen. De warme zon bracht extra energie met zich mee, terwijl de kinderen werden opgehaald. Na het gezamenlijke fruitmoment begonnen de jongere kinderen de middag met bewegen op muziek. Ze dansten vrolijk mee op de bekendste kinderliedjes. Maar de pret hield daar niet op. Ze speelden ook 4 is te veel tikkertje en tikkertje met bal. Twee spellen waarbij ze actief de tikkers moesten proberen te ontwijken. De oudere kinderen speelden ook tikkertje. Als warming-up werd een variant gespeeld van slingertikkertje. Daarna speelden de ouderen tagrugby. Met behendige bewegingen probeerden de kinderen als team punten te scoren. Daarbij moesten ze oppassen voor de tegenstanders. Met groot vertrouwen begonnen beide teams aan de wedstrijd. Wat was het spannend! Tevreden en vol energie werden de kinderen uiteindelijk opgehaald door hun ouders.

  

Vrijdag 22 maart
Deze vrijdag begon met het geluid van regendruppels tegen de ramen, een teken dat het weer niet mee zou zitten. Maar dat weerhield ons er niet van om er een leuke dag van te maken! Door de regen besloten we vandaag binnen te blijven voor wat indoor plezier. De kinderen mochten ook vandaag mee beslissen over de activiteit. De keuze was snel gemaakt, namelijk verstoppertje. De kinderen zochten snel de beste verstopplek. In duo’s gingen de kinderen op pad om de rest te zoeken. Daarbij was het wel belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen! De zoekers moesten namelijk samenwerken en bij elkaar blijven. Ondanks het slechte weer buiten, was binnen veel gelach en vreugde te horen bij de kinderen. Door alle plezier en enthousiasme vloog deze middag snel voorbij. Het werd tijd voor een koekje en een spelletje. De kinderen werden opgehaald en dus was het alweer tijd voor het weekend. Volgende week hebben we een week vol Paasactiviteiten en natuurlijk onze vrijdagmiddagactiviteit!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach