Zeer leuke buitenschoolse opvang waar de kinderen sportief en creatief bezig kunnen zijn, met veel ruimte om te kunnen spelen

Inge Inge
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, Nieuwjaars-wandeling en Acro-gym - week 2

Maandag 9 januari

De vakantie is voorbij en wij hebben weer zin om er lekker sportief tegenaan te gaan, hopelijk jullie ook! We spelen vandaag twee spellen. Op de tribune spelen we superbal. De kinderen mogen vrij rondlopen over de tribune, één iemand is de tikker en staat onderaan de tribune met een bal. Hij/zij probeert de kinderen af te gooien. Word je aangegooid ga je ook onderaan de tribune staan en help je de tikker mee met afgooien. Wie kon er het langst overblijven?

Onder de overkapping wordt het spel kubb gespeeld. Het doel is om alle blokken (Kubbs) van de andere ploeg omver te gooien. Als dat gebeurd is, mag je op de koning mikken in het midden van het speelterrein. Gooi je die ook omver, dan heb je gewonnen!

 

Dinsdag 10 januari

Het weer zit helaas niet mee deze week. Ook vandaag wordt er veel regen verwacht. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor! Met de ouderen kinderen gaan we naar de dome bij Basko. Hier spelen we honk-voetbal. Dit is een variant op honkbal. Bij honkbal sla je de bal zover mogelijk weg, bij deze variant trap je de bal zover mogelijk af. Zorg wel dat je op tijd bij de honk bent want anders word je afgebrand.

Met de kleinere kinderen blijven we binnen bij Rood-Wit en doen we het spelletje stoelendans. Alle stoelen staan in een grote circkel. Wanner de muziek aanstaat lopen alle kinderen een rondje rond de stoelen. Stopt de muziek, ga je zo snel mogelijk zitten. Er is altijd één stoel minder dan het aantal kinderen. Heb je dus geen stoel meer om op te zitten ben je helaas af.

Maar… niet getreurd. Iedereen krijgt hierna een lekker koekje!

 

Woensdag 11 januari

Vandaag staat er een super leuke activiteit op de planning, niet alleen voor de kinderen van Sportstuif maar ook voor heel de buurt van Veldhoven. We doen vandaag een Nieuwjaars-wandeling. Elke groep krijgt acht enveloppen. Je begint natuurlijk bij enveloppen 1. Deze maak je open en je wandelt naar de plaats die je ziet. Dit doe je met alle enveloppen en als het goed is heb je dan een mooi rondje Veldhoven gezien. Halverwege staan we natuurlijk klaar met Ranja. Wanneer je ook de andere helft hebt gewandeld krijg je bij Basko warme chocomelk. Het ideale drankje om je even op te warmen 😄.

Donderdag 12 januari

Ondanks we gisteren wel geluk hadden met het weer, hebben we vandaag weer pech. Het regent hard waardoor we vandaag weer lekker naar de dome gaan voor onze activiteit. We doen vandaag Acro-gym. We hebben verschillende oefeningen en als iedereen samenwerkt, dan komt het zeker goed. Zoals je op de foto’s kan zien, vindt iedereen een goede balans en zijn ze sterk genoeg om elkaar op te tillen.

Hierna blijven we nog even hier om te voetballen of tikkertje te spelen. Rond 17u rennen we snel naar rood-wit om op te warmen en peperkoek te eten!

Vrijdag 13 januari

Wiehoe! Bijna weekend en we maken het bij Sportstuif ook lekker gezellig 😄. Om 12u eten we samen boterhammen en spelen we gezelschapsspellen. Hierna halen we de andere kinderen op en eten we lekker veel fruit! Wanneer iedereen genoeg heeft gegeten spelen we het spelletje kat & muis en oneindig-tikkertje. Bij oneindig-tikkertje kan iedereen getikt worden en kan jezelf iedereen tikken. Zo blijft het spelletje lekker lang duren 😊. Van al dat rennen zijn onze kinderen natuurlijk goed moe, en hierbij komt ook nog eens dat dit de laatste dag van de week is. Daarom sluiten we af met een film en lekkere chocomelk!

Tot volgende week.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach