Onze kinderen hebben het fantastisch naar hun zin daar. Na school worden ze opgehaald en eten eerst hun boterhammen om daarna heerlijk buiten te spelen en sporten. Mocht het slecht weer zijn mogen er binnen hutten gebouwd worden of rustig wat tekenen of knutselen. Super enthousiaste mensen die actief met de kinderen bezig zijn. Ik zou geen betere bso kunnen wensen!

Michael Michael
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Steenuil bezoeken, ballonestafette en lasergamen - week 7 - 2024

Maandag 12 februari
Het is deze week carnavalsvakantie en dus zijn de kinderen gezellig de hele dag bij ons. Dat betekent een week lang vol met vele leuke activiteiten. Vandaag is het nog carnaval en daarom staan er ook vandaag nog twee carnavalsactiviteiten op de planning. In de ochtend is het tijd voor iets creatiefs en maken we clownsbordjes. Met behulp van ballonnen, stiften, lijm, papier en nog vele andere dingen worden door de kinderen de mooiste creaties gemaakt. Na de activiteit is het tijd voor de lunch. Tijdens de vakanties verzorgen wij de lunch voor de kinderen en kunnen we gezamenlijk genieten van het eten. In de middag stond onze tweede activiteit op de planning, namelijk de carnavals muziekbingo. De muziek ging aan en de kinderen moesten aan de hand van hun eigen bingokaart de liedjes afstrepen. Tussendoor werd er natuurlijk vrolijk meegezongen met de bekende liedjes. Na de bingo werden de kinderen beloond met een prijs en kwamen één voor één de ouders alweer binnenlopen. Dag één van de vakantie zit erop.

 

Dinsdag 13 februari
Alweer dag twee van de vakantie. Ook vandaag staan er weer twee activiteiten op de planning. In de ochtend is het tijd voor het maken van onze eigen steek. Alles wordt hiervoor uit de kast getrokken. Van glitters tot aan pompons en van crêpepapier tot aan lijm. De kinderen maakten gebruik van hun eigen fantasie. In de middag, nadat alle kinderen weer hebben gegeten, is het tijd voor de tweede activiteit. En wat stond er een leuke activiteit op de planning! We gingen namelijk lasergamen in de gymzaal. Maar eerst werd de zaal klaargemaakt en werden overal obstakels neergezet. De kinderen konden zich hierdoor goed verstoppen en echt als ware lasergamers hun slag slaan. De teams werden gemaakt en dus was het tijd om te beginnen! De kinderen vonden het hartstikke leuk, maar helaas werd het ook weer tijd om terug te gaan. Bij terugkomst stond het fruit klaar en het duurde niet lang voordat de kinderen weer werden opgehaald.

 

Woensdag 14 februari
Vandaag alweer dag drie en vandaag hebben we iets speciaals op de planning staan, namelijk een uitje! Nadat de kinderen gebracht zijn en we fruit hebben gegeten, is het tijd om te vertrekken. De kinderen stappen in de blauwe auto’s en we zijn klaar om te gaan. Vandaag gaan we naar de Steenuil in Oirschot samen met Sportstuif Weert. Bij aankomst is het meteen tijd om te beginnen. We mochten namelijk samen met de boer de dieren verzorgen. De koeien moesten gemolken worden, de varkens gevoerd, de eieren geraapt en de kalfjes moesten voorzien worden van hooi. Daarna was het tijd om te spelen tussen de hooibalen en binnen in de speeltuin. De tijd vloog voorbij en dus was het tijd om te vertrekken. Terug de blauwe auto’s in en op naar de Hazenwinkel in Veldhoven. Daar genoten we van een picknick en ook hier konden de kinderen lekker spelen in de speeltuin. Helaas zat het weer niet mee en gingen we terug naar de BSO. Bij de BSO hebben we nog met de hele groep koekjes versierd en natuurlijk opgegeten. De lange dag was voorbij en de kinderen gingen met een mooi verhaal terug naar huis.

 

Donderdag 15 februari
Alweer dag vier van deze vakantie. Vandaag is onze drukste dag met het meeste aantal kinderen. Ook vandaag staan er weer twee hele leuke activiteiten op de planning! In de ochtend weer iets creatiefs, namelijk dotten. De kinderen mochten hierbij met speciale pennen en verf hun eigen sleutelhanger maken. Dit deden zij door met de verf een kunstwerk te maken van stippen. Aan het einde waren er mooie creaties gemaakt. Na de activiteit was het weer tijd voor de lunch en ondertussen vertelden de kinderen over hun carnaval. Ze konden niet wachten om weer verkleed naar de BSO te mogen komen. In de middag was het tijd voor een sportieve activiteit. De kinderen gingen een ballonestafette houden. Dit werd moeilijker voor ze gemaakt doordat er een heel parcours uitgezet was waar ze doorheen moesten. Alleen of in duo’s mochten de kinderen proberen het einde te behalen. Sommige ballonnen gingen onderweg kapot, maar de meeste haalden in zijn geheel het einde. Wat waren de kinderen trots op zichzelf. Met een mooie sleutelhanger en een goed verhaal over een ballon gingen de kinderen één voor één naar huis.

 

Vrijdag 16 februari
Vandaag is alweer de laatste dag van de vakantie. Op deze dag staat er een speciale lunch op de planning. De kinderen maakten vandaag namelijk hun eigen pizza om met de lunch op te eten. Met behulp van pitabroodjes, tomatensaus, geraspte kaas en beleg konden de kinderen hun eigen smaak bepalen. Nadat de kinderen klaar waren met de voorbereiding, gingen de pizza’s de oven in. Gelukkig waren de pizza’s op tijd klaar en konden de kinderen ze met de lunch uitproberen! Wat hadden de kinderen ze toch goed gemaakt. Na de lunch gingen alle kinderen naar buiten en werden er buiten nog verschillende spellen gespeeld. De middag vloog voorbij en voor we het doorhadden kwam de eerste ouder al binnenlopen. De kinderen werden opgehaald en dus was het tijd voor het weekend. Volgende week begint de normale schoolweek weer!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach