Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussenfestijn, Waterpret en ultimate frisbee - week 27

Maandag 3 juli
De tijd vliegt, het is deze week alweer juli en dat betekend dat ook de zomervakantie bijna voor de deur staat. Zeker voor de kinderen die een 40 weken contract hebben, zijn dit een beetje de laatste middagen bij ons spelen nog totdat het nieuwe schooljaar weer begint. De laatste twee weken willen we daarom extra leuk afsluiten. Deze maandag scheen het zonnetje nog lekker. Nadat alle kinderen waren opgehaald, iedereen een beker ranja had gedronken en de bordjes fruit leeg op tafel stonden, gingen we met z’n allen naar buiten. Hier ging iedereen uit groep 1 t/m 4 pacmantikkertje spelen. Er werden 5 rijen met pionnen neergezet. Velen kennen het spelletje pacman wel. Hier moet je als ‘spookje’ de Pacman ontwijken. Dit doe je door te verspringen van rij naar rij. Dit kon door de gemaakte poortjes in een rij. Als je hier doorheen kwam, belandde je in een andere rij en mocht de pacman, zolang die daar niet was, jou niet tikken. De andere kinderen, uit groep 5 en hoger, gingen ultimate frisbee spelen. Ieder kreeg als extra toevoeging nog een lintje. Deze kon afgepakt worden als jij de frisbee in handen had. Dan was de frisbee voor de tegenpartij. Kwam de frisbee in het goal bij de tegenstander, scoorde je als team een punt.

Dinsdag 4 juli
Vandaag een beetje iets anders als normaal. Vaak worden er spelletjes en activiteiten tegen elkaar of in een team gespeeld, maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen leren samen te werken. Daarom stond vandaag de Groene spelen op de planning. Toen de groep compleet was, gingen we allemaal verzamelen bij de pannakooi. We begonnen met een menselijke knoop. Alle kinderen staken de handen naar voren, gingen in een cirkel staan en pakten twee random handen vast. Probeer dan maar eens uit de knoop te komen. Er onderdoor, overheen, link of rechts draaien, de bedoeling was om weer netjes in ronde cirkel te komen waarbij iedereen weer naast zijn buurman of buurvrouw staat. Vervolgens gingen we een spel doen waarbij de kinderen op een rij moesten staan in een bepaalde volgorde. Dit ging van leeftijd, tot lengte, tot haarkleur en de kleur van je shirt. Soms probeerden we dit zelfs zonder te praten. Tot slot werd er nog een menselijke toren gebouwd en was het daarna alweer tijd voor een koekje.

Woensdag 5 juli
Er stond vandaag echt een hele leuke activiteit op de planning, waar ook nog eens veel kinderen die normaal niet op de woensdag op de BSO zitten, hadden voor aangemeld. Helaas gooide het weer roet in het eten, want waar in het begin van de week de zon nog scheen, was het vandaag echt het tegenovergestelde met een storm en code oranje. Hierdoor moesten we het springkussenfestijn noodgedwongen afblazen. Maar niet getreurd, als je verder leest, zie je de oplossing op vrijdag voorbijkomen 😉. Omdat we toch iets leuks wilden doen, hebben we binnen het ABC-spel gespeeld. We begonnen allemaal bij de A en de bedoeling was dat je zo snel mogelijk een product ging zoeken met deze letter. Was je de snelste, kreeg je een punt. Zo gingen we het gehele alfabet langs en kwamen er verschillende objecten tevoorschijn.

Donderdag 6 juli
Na een jaar lang bij ons stage te hebben gelopen, was het vandaag de laatste dag voor onze stagiair Bob. Helaas moeten we het na deze week zonder hem doen en daarom had hij iets lekkers voor ons meegenomen. Na het fruit eten, werd iedereen voorzien van een heerlijk chocolaatje. Zo konden we er in ieder geval lekker tegenaan tijdens de activiteiten. De jongere kinderen gingen dit keer verschillende tikspelletjes spelen. Zo hebben ze knakworst tikkertje, Chinese muur, WC tikkertje en schipper mag ik overvaren gespeeld. De oudere kinderen gingen flagfootball op het veldje spelen. Een rugby spel waarbij je het fysiek contact vervangt door twee lintjes aan beide kanten in je broek te stoppen. De kinderen hebben heerlijk fanatiek gespeeld en voor velen was het een korte middag want er stonden groep 8 musicals gepland die avond.

Vrijdag 7 juli
Een bijzondere activiteit om een beetje het jaar af te sluiten en wat hadden we een geluk met het weer. Een heerlijk warm zonnetje, zelfs bijna 30 graden en een zuchtje wind. In eerste instantie stond Waterpret deze namiddag op het programma, maar omdat het Springkussenfestijn afgelopen woensdag niet doorging, hebben we deze twee activiteiten gecombineerd. We waren te gast bij Basko, waar er vier springkussens opstonden. Hier hebben we ook nog voor de waterfun wat verschillende waterspullen neergelegd. Zo lag er een buikschuifbaan, kon je iedereen met waterballen bekogelen en heerlijk even chillen in de zwembadjes. Bij de springkussens stond er ook een waterslide tussen waar je heerlijk het water in kon glijden. Wat een blije en natte gezichtjes hebben we deze middag gezien. Ook de kinderen die zich woensdag extra hadden aangemeld, kwamen naar deze activiteit en zo stond de teller op zo’n 50 kinderen. Alvast een fijn weekend en we gaan volgende week gewoon alweer de laatste week voor de vakantie in!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach