Onze zoon gaat met veel plezier naar deze BSO! Ze doen veel leuke activiteiten en zijn lekker actief bezig. Ondertussen leren ze allerlei soorten sporten kennen en kunnen later en bewuste keuze maken welke sport ze aanspreekt. Maar ook is er ruimte om rustig wat te knutselen of een spelletje te doen. Maar de insteek is iets actief en lekker buiten. En dat spreekt ons erg aan. Verder is de leiding enthousiast, vriendelijk en professioneel en denken mee waar kan. Kortom echt een aanrader!

Connie Connie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif dans, flagfootball en het kringspel - week 15 - 2024

Maandag 8 april
Het was een zonnige maandagmiddag bij Sportstuif. Terwijl de zon hoog aan de hemel stond en de warme wind over het sportveld waaide, waren de kinderen bij binnenkomst klaar voor een middag vol sportiviteit. De middag begon met een gezonde start, waarbij de kinderen genoten van een kleurrijk bord gevuld met fruit en groente. Met hun gevulde buikjes waren ze helemaal klaar voor de activiteiten die op die dag gepland stonden. De jongere kinderen begonnen als warming-up met bewegen op muziek. De bekende kinderliedjes werden gedraaid en de mooiste dansmoves kwamen naar voren. Daarna sloten ze af met een spelletje lijntikkertje. Hierbij moesten ze de tikker ontwijken en goed luisteren naar welke lijn ze moesten rennen. Ondertussen genoten de oudere kinderen van een spannend kringspel. In de kring, waar de lachende gezichten elkaar ontmoetten, werden er drie verschillende varianten gespeeld. Sommigen probeerden behendig naar het midden van de kring te glippen, terwijl anderen juist probeerden te ontsnappen aan de kring. En dan was er nog de uitdaging om lintjes af te pakken, wat een mix van strategie en snelheid vereiste. Terwijl de kinderen speelden en plezier maakten, vlogen de uren voorbij. Voor we het wisten stonden de eerste ouders al op de stoep om de kinderen op te halen. De week is goed begonnen.

  

Dinsdag 9 april
Dinsdagmiddagen zijn altijd gevuld met veel energie en activiteiten, en deze week was geen uitzondering. Terwijl de kinderen binnenkwamen na een lange schooldag, stonden de bordjes fruit en groente al op hen te wachten. Met blije gezichten en knorrende magen begonnen ze met het gezamenlijke fruitmoment. Na het genieten van het eten was het alweer tijd voor het hoogtepunt van de dag: een nieuwe activiteit. Vandaag maakten de kinderen namelijk voor het allereerst kennis met de Sportstuif-dans. Deze dans is speciaal samengesteld door onze enthousiaste collega’s Rick en Sander. Terwijl de muziek begon te spelen, vulde de ruimte zich met enthousiasme. Met vrolijke pasjes en swingende bewegingen leerden de kinderen de eerste stappen van de dans. Van het bewegen van hun hele lichaam tot het klappen van hun handen. De activiteit werd nog afgesloten met een potje Chinese muur tikkertje. Daarna konden de kinderen nog lekker vrij spelen. Terwijl de middag ten einde liep, waren de kinderen vol energie en vreugde, klaar om naar huis te gaan.

 

Woensdag 10 april
Woensdagmiddag kan soms een wat rustiger dagje zijn, vooral als er minder kinderen aanwezig zijn. Maar dat betekent niet dat er geen plezier te beleven valt! De dag begon met een gezellige lunch, waarbij een aantal kinderen al aanwezig waren. Samen werd er genoten van een smakelijke maaltijd en was er ruimte voor gesprekken en grappen. Na de lunch was het tijd voor wat vrij spel. Kinderen konden kiezen uit verschillende activiteiten, van knutselen tot buitenspelen. Toen alle kinderen gearriveerd waren, was het tijd voor het gezamenlijke fruitmoment. Samen zaten ze rond de tafel en genoten ze van fruit en groente. In de middag stond er geen geplande activiteit op het programma, dus kregen de kinderen de vrijheid om te kiezen wat ze wilden doen. Sommigen kozen ervoor om te tekenen, anderen gingen lekker buiten spelen. Al met al was het een ontspannen en gezellige woensdagmiddag op de BSO, waarin kinderen de ruimte kregen om te ontspannen, te spelen en te genieten van elkaars gezelschap.

  

Donderdag 11 april
De donderdagmiddag is de drukste dag van de week doordat er vandaag het grootste aantal kinderen aanwezig is. Eén voor één stappen deze kinderen na de schoolbel in onze vertrouwde blauwe auto’s op weg naar een middag vol activiteiten. Met opgeladen energie door het fruitmoment, is het tijd voor onze eerste activiteiten. Voor de jongere kinderen staat er een keuzespel op het programma, waarbij ze elke keer tussen twee opties moeten kiezen. Terwijl de kleintjes hun weg vinden door dit spel van keuzes en mogelijkheden, starten de oudere kinderen met een plankestafette. Na de warming-upspellen is het tijd voor actie. De jongere kinderen verzamelen zich in de pannakooi voor een hoepeldans. Onder gezellige meezing- en -dansmuziek proberen de kinderen als laatste het einde te bereiken. Ondertussen starten de oudere kinderen met een potje flagfootball. Hierbij komt het veld tot leven door de competitie die alle kinderen en collega’s onderling met elkaar aangaan. Na de inspanning van de activiteiten is het tijd voor een koekje en het vrij spelen. De kinderen worden opgehaald en de dag komt ten einde.

  

Vrijdag 12 april
Voor velen is de vrijdagmiddag het moment om uit te blazen na een drukke schoolweek en te genieten van allerlei leuke activiteiten. Deze vrijdag was niet anders, met een mix van ontspanning, creativiteit en spannende spellen. De middag begon zoals gewoonlijk met een gezamenlijke lunch, waarbij de kinderen bij elkaar kwamen om te genieten van hun eten en te praten over de aankomende weekendplannen. Na de lunch was het tijd voor wat vrij spel, waar de kinderen zowel buiten als binnen kunnen gaan spelen. Later op de middag voegden de andere kinderen zich ook bij de groep. Na het fruitmoment stond er vandaag maar één activiteit op de planning, namelijk kleurrijke eilanden. Een spannend spel waarbij ieder voor zich speelt om als laatste over te blijven. Na meerdere rondes en winnaars was het tijd voor een afsluiting met een koekje. De kinderen verplaatsten zich naar binnen om nog de mooiste tekeningen en bouwwerken te maken. De ouders kwamen binnen lopen en de BSO liep langzaam leeg. We kijken alweer uit naar volgende week, waar nieuwe belevenissen en herinneringen op ons wachten.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach