Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sponzenestafette, De Hazenwinkel en teambuilding - week 23

Maandag 5 juni 2023
Weer een heerlijk weekend achter de rug en we kunnen er weer een week tegenaan. Ook de zon die komt deze week meer dan één keer gedag zeggen, dus we hebben maar eens wat flessen zonnebrand ingeslagen. Ook de activiteiten hebben we maar eens op de schop gegooid met dit warme weer, want waterspelletjes kunnen niet ontbreken natuurlijk. We hadden deze dag twee activiteiten voor de kinderen klaarstaan. Met gevulde emmers met water liepen we de velden op. Bij de eerste activiteit stond er een klein parcours klaar. De kinderen werden in twee teams opgedeeld en moesten sponzen met water vullen en deze zo snel mogelijk en met zo veel mogelijk water naar de overkant zien te brengen. Bij deze sponzenestafette, kwam je door te slalommen en te kruipen door de hoepels, uiteindelijk bij de fles terecht. Deze moest zo snel mogelijk gevuld worden. Op deze manier konden de kinderen ook even lekker afkoelen. Aan de andere kant van het veld werden er acht doeltjes neergezet, want hier werd het vierdoelenvoetbal, wat uiteindelijk achtdoelenvoetbal werd 😉 gespeeld. Zo konden alle kinderen lekker meedoen in tweetallen. Werd er gescoord in jouw goal, dan moest je wisselen met een tweetal die aan de kant stond. Een koekje aan het eind van de activiteit en toen werden er twee emmers met water gevuld en kwam er een groot watergevecht.

Dinsdag 6 juni 2023
Vandaag scheen de zon wel flink, maar gelukkig zat hij ook af en toe zo even achter de wolken. Dat maakte het vandaag voor de kinderen een stuk prettiger om buiten te spelen. Toch hadden we ook vandaag weer een kleine toevoeging van water gedaan. Na het fruit eten, toch ook weer even insmeren en toen konden we lekker buiten spelen. We hadden wat stoepkrijt gekocht en de kinderen konden kamertje verhuren spelen. Hier speelden kinderen op de tegels met lijnen. Elke keer als er iemand aan de beurt was, mocht er in het vak een lijn van een vierkant worden getrokken. Proberen om zo lang mogelijk vol te houden dat je geen derde streep van een vierkant maakt, zodat het andere team het vierkant vol kan maken. De bedoeling van het spel is, dat je zo veel mogelijk hokjes aankruist. Kan je op jouw beurt dan een vierkant volmaken met één streep, is dat hokje voor jouw team. Verder was er op het veld nog doeljagerbal.  Midden op het veld staat een korfbalpaal en daar om heen proberen de tikkers je te tikken. Ben je niet getikt, scoor je door middel van de bal in de korf te gooien, is iedereen die af was, weer vrij.

 

Woensdag 7 juni 2023
Vandaag was de dag wat bewolkt. De eerste kinderen werden vandaag opgehaald rond 12.15 uur. En hebben lekker hun broodtrommeltje leeggegeten bij onze buren team Basko. Gedurende de middag hebben we acht kinderen opgehaald tussendoor werden er kleurrijke kleurplaten gekleurd. Toen alle acht kinderen aanwezig waren hebben de kinderen heerlijk 2 borden met fruit en groente gegeten de voorkeur was wel duidelijk alle komkommer was als eerste op. Met een goed gevulde beker ranja. Na al het gezonde lekkers zijn we samen met de kinderen en het team van Basko vier blauwe bussen ingestapt om vervolgens naar De Hazenwinkel te gaan. Er werd flink gespeeld in de speeltuin en bij de kinderboerderij hebben we kleine kuikentjes, hertjes en nog veel meer boerderij dieren gespot. Weer een geslaagde middag.

Donderdag 8 juni 2023
Zonnig weer

Vandaag waren alle velden bezet bij Rood wit door een fanatieke peanut toernooi van verschillende basischolen in omstreken. Wij hebben ons hierdoor niet uit het veld laten slaan, we hebben vandaag bij Basko gezeten. Bij binnenkomst kon geen enkel kind om onze strenge zonnebrand creme brigade heen. Nadat de kinderen beschermd waren tegen de zon hebben zij heerlijk buiten fruit kunnen eten onder enorme parasols. Na het buikje rond met fruit te hebben gegeten zijn we naar de velden gegaan om te gaan spelen in de zon. Ze hebben aan heuse teambuilding gedaan. Er moest een kan met water doorgegeven worden boven het hoofd en onder de benen door zo snel mogelijk want er waren in totaal 4 teams, daarna hebben we het chagerijnenspel gespeeld in dit geval de vloer is lava waarbij een kan met water door 2 verschillende teams aan de andere kant van de lava rivier moesten brengen, maar er waren maar een aantal attributen waar de kinderen op konden staan. Kwamen ze in de laven dan moesten ze weer opnieuw beginnen. Aan het eind van de dag mochten de kinderen buikglijden als ze nat wilden worden. We kunnen je vertellen er waren maar weinig kleren droog gebleven 😉 zelfs onze stagiair bob waagde een flinke glij.

Vrijdag 9 juni 2023

Het kwik tikte vandaag 29 graden aan. Smeren, smeren en nog eens smeren met de zonnebrandcrème factor 50+. Bij rood wit was nog steeds een toernooi gaande en waren we welkom bij BASKO. Omdat het vrijdag was en heel warm hebben we de kinderen lekker laten spelen vandaag bij de buikglijbaan. Kinderen mochten vandaag zelf vrij gaan spelen. We hadden nog gelukt want Basko had vandaag een ijsjes dag om dat het zulks mooi weer was, de kinderen hebben daar heerlijk van genoten. Het was wederom weer veel waterpret vandaag voor vele kinderen, de andere kinderen hebben heerlijk in de schaduw gespeeld en waren alle leidinggevende in voor een spelletje of een potje stoeien.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach