Sportstuif is TOP! Onze dochter maakt kennis met tal van sporten. Zij leert omgaan met verliezen. Actief en met elkaar buiten spelen en sporten is het devies, maar binnen spelletjes doen kan zeker ook. En als je kindje even alleen iets voor zichzelf wil tekenen of knutselen dan is daarvoor ook alle ruimte. Kortom, voor elk wat wils! Verder, zorgzame begeleiding, fijne ophaalservice en maatwerk voor iedereen. En bij het ophalen altijd even een fijne terugkoppeling van de middag. AANRADER!!!

Ton Ton
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spikeball, unihockey en onze eerste TikTok - week 13

Maandag 27 maart

Het weekend is weer voorbij. Dat betekend voor de kinderen weer het begin van een nieuwe schoolweek, maar ook dat ze weer lekker naar Sportstuif kunnen.

De maandag begon alweer goed en alle kinderen kwamen vol enthousiasme binnen. Er stond vandaag weer een nieuw, moeilijk, maar leuk spelletje voor ze klaar. Er werden twee groepen gemaakt en in deze twee groepen splitsten de kinderen op voor de activiteiten. Het eerste spel wat we deden, is het welbekende blokjesvoetbal. Iedereen weet hoe het werkt, heeft er plezier in en kan lekker rennen. Het tweede spel was deze keer spikebal. Dit was weer iets nieuws voor de kinderen. Vier kinderen om een hoepel en in die groepjes van vier, maakten ze dan weer twee teams. Wanneer de bal in de hoepel werd geslagen en weer terug stuiterde, was het de beurt aan het andere team. In drie beurten met z’n tweeën de hoepel raken en zo de beurt aan het andere team doorgeven. De bal mag niet op de grond komen, want dan is er een punt voor de tegenpartij. In het begin was het even zoeken en helpen, maar later snapte iedereen het spelletje en was iedereen lekker fanatiek aan het spelen.

 

Dinsdag 28 maart

Ja, ja, we hebben vandaag toch eens wat leuks gedaan. We hebben onze eerste TikTok opgenomen! Een heerlijk zonnetje waardoor we ons even goed konden uitsloven op het grasveld met onze dansmoves. En dit was niet eens onze activiteit die gepland stond voor vandaag. Na het fruit eten, nog een verjaardag vieren, trok iedereen z’n jas aan om lekker naar buiten te gaan. Buiten waren al goaltjes neergezet voor een leuk potje Unihockey. In twee teams streden de kinderen voor de meeste doelpunten. Na ongeveer 20 minuutjes wisselden we de groepen en op het veldje in de pannakooi gingen we lekker stoeien met elkaar in verschillende stoeivormen. In tweetallen, die telkens wisselden, probeerden ze de bal van elkaar af te pakken, elkaar om te duwen of zelfs de handen weg te trekken. Er werden verschillende technieken uitgelegd en als het te makkelijk werd, kregen ze een moeilijkere opdracht.

Woensdag 29 maart

Helaas alweer de laatste woensdag dat wij de Sjors Sportief dag organiseerden, maar die sloten we natuurlijk af met ontzettend veel leuke spellen. Er waren maar liefst vier spellen uitgezet. In een draaischema gingen de kinderen in groepjes alle activiteiten langs. Door alle vele aanmeldingen ook van buitenaf waren er ontzettend veel kinderen bij ons. De eerste activiteit die klaarstond, was je tjoekbal. Hier worden de kinderen verdeeld in twee teams en heb je als team een soort rechtopstaande trampoline als goal. De bedoeling van het spel is dat je de bal met je team tegen de trampoline aan gooit en dit op zo’n manier doet dat de tegenpartij deze niet kan vangen. Kunnen ze nu wel de bal vangen, dan kan het andere team hier weer mee in de tegenaanval. Ook hebben we nog een potje flag football, unihockey en slagbal gedaan. Toen alle activiteiten gespeeld waren, sloten we de dag af met wat lekkers.

Donderdag 30 maart

Iets ander weer vandaag als de rest van de week helaas, maar dat mag de pret niet drukken. Bij onze BSO hebben we kinderen van veel verschillende scholen die ook allemaal op andere tijden uit zijn. Omdat er op buienalarm echt een mega piek te zien was om 16:00 uur, de tijd waarop we normaal de activiteit doen, gingen we na het fruit eten met de kinderen die er al wel waren alvast naar buiten. Zo konden we precies tussen de buien door activiteiten doen. We begonnen voor de jongere kinderen met boter, kaas en eieren. De bedoeling hiervan was dat ze als team zo snel mogelijk drie op een rij probeerden te krijgen. Dit deden ze door te rennen naar de hoepels en hierin een lintje neer te leggen. Voor de oudere kinderen stond er peanutball, een makkelijkere vorm van honkbal op het programma. Na het horen, werd iedereen gelijk al enthousiast want er stonden zelfs schooltoernooien voor de deur. Wanneer het echt met bakken uit de lucht kwam, sprintte we naar binnen en ondertussen was heel de groep ook compleet. Precies op tijd om de verjaardag van onze eigen Nick te vieren. Na wat lekkere chipjes, was het weer droog en konden we met z’n allen naar buiten om verder te gaan met de activiteiten. Zelfs toen de activiteiten al afgelopen waren, wilden er kinderen nog oefenen met slaan en bleven ze lekker buiten.

Vrijdag 31 maart

Bijna weekend! Helaas moesten we het vandaag wel met buien doen en werd het niet droog. We hadden er daarom maar voor gekozen om binnen wat spelletjes te doen, ook leuk! Nadat we al het fruit opgepeuzeld hadden, nog even vrij konden spelen, maakte we met z’n allen binnen een grote kring en gingen we het spel moordenaartje spelen. Één van de kinderen moest de gang op en werd op die manier de politie. Ondertussen discussieerde de rest wie de moordenaar zou zijn. De moordenaar moest ongezien proberen kinderen te ‘vermoorden’, dit deed hij of zij door middel van de tong uit te steken. Werd jij aangekeken door de moordenaar en stak diegene z’n tong uit, dan was je ‘vermoord’ en moest je op de grond gaan liggen. Ondertussen moest de politie de moordenaar ontmaskeren. Toen bij het laatste potje er nog maar drie kinderen over waren en de moordenaar zijn laatste slachtoffers had gemaakt, was het tijd voor een koekje en werd iedereen alweer langzamerhand opgehaald. Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach