Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwballengevecht, voetslagbal en verstoppertje in het donker - week 3 - 2024

Maandag 15 januari
De week begint weer fris zo op de maandag met zelfs een klein laagje sneeuw op de weg. Zo voorspellen ze de gehele week sneeuw, ijs en vrieskou. In de middag gingen de blauwe auto’s weer de weg op om de kinderen op te halen en richting de BSO te brengen. De kinderen die druppelden zo één voor één binnen op locatie. Hier konden ze lekker vrij spelen tot iedereen compleet was en we lekker fruit gingen eten. Hierna besloten we om met de oudere kinderen naar de dome te gaan en de jongere kinderen binnen een activiteit te laten spelen. In de dome werd er trefbal en voetbal gespeeld en in de kantine begonnen we met wat opwarmingsdansjes van Just Dance. Hierna legden we steen, papier, schaar aan de kinderen uit en speelden we het steen, papier, schaar spel. In twee teams namen de kinderen het tegen elkaar op. Zo snel mogelijk naar de overkant en als je elkaar tegenkomt, wordt er steen, papier, schaar gespeeld. De winnaar mag doorspringen en van het verliezende team moet de volgende zo snel mogelijk de route afleggen. Naarmate het spelverloop, ging het steeds beter en kon iedereen aan het eind van het spel steen, papier, schaar. Zo leren we ook nog wat op de BSO. 😉 Een koekje na de activiteit sloot de middag weer af.

 

Dinsdag 16 januari
Ook vandaag was het oppassen geblazen, want de straat was spekglad en hier en daar lag er nog een beetje sneeuw. Er werd toen de kinderen arriveerden eerst een heus sneeuwballen gevecht gehouden en de mooiste sneeuw engels werden gemaakt. Na het sneeuwfestijn konden de kinderen binnen een beker ranja drinken, wat fruit eten en vooral weer even opwarmen. Ook vandaag besloten we om met de oudere kinderen naar de dome te gaan. Hier werd begonnen met honkbal en zo werden er steeds meer regels aan toegevoegd. Op een gegeven moment kwamen er obstakels bij en mocht er ook geschoten worden met een bal. De kinderen uit groep 1 tot en met groep drie bleven op locatie, maar wilden toch graag naar buiten. De muziek box werd aan geslingerd en iedereen danste zich lekker warm. Omdat het aardig glad was, werd er in de pannakooi looptikkertje gespeeld. De kinderen mochten hierbij niet rennen en dat maakte het spel extra moeilijk. Na een paar potjes zijn we maar snel weer naar binnen gegaan, maar we hebben toch even heerlijk een frisse neus gehaald.

 

Woensdag 17 januari
Het werd zo ondertussen met de dag erger met de gladheid en we mochten daardoor ook helaas geen gebruik maken van het grasveld. De pannakooi was een ijsbaan geworden en op de tegels moesten we ook oppassen. De vraag werd vandaag bij de kinderen neergelegd wat voor activiteit er gespeeld zou worden. Iedereen was het er unaniem over eens dat het verstoppertje in het donker werd. De lichten werden uitgezet en zo was het zo goed als donker in de kantine van Rood-Wit. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen en hebben wel tien potjes gespeeld. De een verstopte zich onder alle jassen, de ander lag bedolven onder alle tassen en weer een ander verstopte zich tussen de stoelen. Het was een groot succes, want zelfs toen de activiteit was afgelopen wilden de meeste nog verder spelen.

Donderdag 18 januari
Het was vandaag wel iets beter te doen buiten. Er stond niet meer zo’n ijzige wind en daardoor zijn we met de activiteit gewoon lekker naar buiten gegaan. Eerst werd er natuurlijk een beker ranja gepakt en de bordjes op tafel met fruit werden opgegeten. Ook nu verdeelden we ons weer in twee groepen. De oudste kinderen en iedereen die mee wilden speelden in de dome voetslagbal. Er werd fanatiek gespeeld en er werden steeds meer regels toegevoegd. Bij Rood-Wit werd er buiten in de pannakooi een estafette gehouden na het dansen. De kinderen moesten rondjes draaiend om de pionnen, door hoepels heen en slalommend het parcours afleggen. En ook hier werd het na elke ronde een beetje moeilijker gemaakt. Zo bleef de activiteit lekker actief en kregen we het ook niet koud. Toen alle kinderen van de dome ook weer terug waren, kreeg iedereen een lekker koekje en stonden de eerste ouders alweer voor de deur.

 

Vrijdag 19 januari
De laatste dag van de week scheen zowaar het zonnetje, maar lag er nog steeds sneeuw en ijs op de velden. De eerste kinderen werden rond twaalf uur opgehaald en daar gingen we lekker boterhammen mee eten. Na de lunch speelden ze lekker buiten in de pannakooi, waren ze binnen aan het kleuren of met de lego aan het spelen. De tijd vloog voorbij en zo was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Het fruit werd gesneden en de bordjes werden gevuld. Toen iedereen aanwezig was, werd al het fruit lekker opgepeuzeld en vertelden we wat we in het weekend voor plannen hadden. Rond de klok van vier gingen we naar buiten voor de activiteit. Het was dit keer een net iets kleinere groep als normaal, dus we begonnen met z’n allen met een warming-up tikkertje in de pannakooi. Hierna werden op de tegels hoepels en pionnen neergezet waarmee we boompje verwisselen speelden. De groep werd in tweeën opgedeeld en je moest proberen om een hoepel waar niemand bij stond te veroveren zonder getikt te worden. Heerlijk in het zonnetje en lekker actief aan het rennen, was het voor iedereen goed te doen buiten. Binnen werd er nog wat gespeeld en het was alweer tijd voor weekend.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach