Flexibel, kleinschalig, sportief, prettige communicatie ๐Ÿ‘

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Smokkelspel, bamboe bouwen en walking football - week 39

Maandag 25 september
Het is weer maandag en dat betekent weer de start van een nieuwe week. De week begint met het ophalen van de kinderen en het gezamenlijke fruitmoment. Tijdens het fruitmoment wordt, net zoals elke maandag, het weekend weer besproken. De kinderen vertellen één voor één hun mooiste weekendverhalen en de andere kinderen luisteren aandachtig mee. Na dit rustmoment is het weer tijd voor actie! En wat een actie hadden we vandaag. De kinderen werden namelijk omgetoverd tot smokkelaars voor het smokkelspel. De bedoeling van het spel is om voorwerpen (de 'smokkelwaar') van de ene kant naar de andere te krijgen zonder dat de 'douane' je betrapt. Dit konden de kinderen doen door het smokkelwaar ergens bij zichzelf te verbergen. De meeste gekke, sluwe en onverwachte tactieken kwamen hierbij voorbij.  Werden de kinderen toch betrapt, dan had de douane maar liefst 15 seconden om het smokkelwaar te vinden. Lukte dat niet? Dan mocht de smokkelaar doorlopen en had de smokkelaar zijn winst te pakken. De kinderen waren super fanatiek waardoor we het spel meerdere keren hebben gespeeld, maar met elke keer een andere groep kinderen als douane. Na alle actie was het tijd voor een welverdiend koekje. De kinderen genoten van hun winst en het duurde niet lang voor alle ouders één voor één binnen kwamen. De eerste dag van deze week was snel voorbij gegaan.

Dinsdag 26  september
Dag twee alweer van deze week. De dag begint net zoals alle andere dagen en ook vandaag staat er weer een hele gave activiteit op de planning, namelijk verstoppertje. En niet zomaar verstoppertje, maar verstoppertje over het hele terrein! De kinderen werden verdeeld in duo’s en ze moesten zich dan samen met zijn tweeën gaan verstoppen. Voordat het begon werden er kinderen aangewezen die moesten gaan zoeken. Daarna kon het spel beginnen! Er werd afgeteld en al snel verspreiden de duo’s zich over het terrein. De kinderen duiken achter struiken, doelpalen, reclameborden en dug-outs. Noem het maar op! Allemaal waren ze opzoek naar de perfecte verstopplek. Er waren oneindig veel mogelijkheden waardoor het een grote uitdaging werd voor de zoekers. Deze zoekers namen hun taak erg serieus en het duurde dan ook niet lang voordat ze iedereen gevonden hadden. Het was meteen tijd voor een nieuwe ronde met nieuwe zoekers. De regels bleven hetzelfde. Het tellen begon en ook deze keer gingen alle duo’s opzoek naar de juiste verstopplek, maar ook deze ronde werden alle kinderen gevonden. De activiteit werd afgesloten met het eten van een koekje en het wachten op alle ouders. Met groot enthousiasme vertelden te kinderen tegen hun ouders wat ze vandaag gedaan hebben. Het laatste kind werd opgehaald en dus was dag twee van deze week ook alweer voorbij.

Woensdag 27 september
Het is weer woensdag en dat betekent een rustige dag met een kleine groep kinderen. Een aantal kinderen zijn al vroeg in de middag uit waardoor we de woensdag beginnen met gezamenlijk lunchen. Elke week is het weer een verrassing wat de kinderen op hun boterham hebben. Na het lunchen kan er even gespeeld worden, maar is het ook weer tijd om de andere kinderen op te halen. Daarna wordt er met alle kinderen fruit gegeten en wordt de schooldag besproken en hun favoriete bezigheid op de BSO. Bij de meeste kinderen is dit voetbal. Daarom staat er vandaag een voetbalactiviteit op de planning, namelijk walking football. De regels van het voetbal blijven hetzelfde, maar rennen is verboden! De kinderen mogen dus alleen lopen over het veld. Het was deze middag erg warm door de felle zon en dus kwam deze regel extra goed uit. De teams waren al snel gemaakt en de kinderen konden niet wachten om te beginnen. Een aantal waren super enthousiast waardoor we af en toe even moesten herinneren aan de bijzondere regel๐Ÿ˜Š. De goals gingen gelijk op alleen was het lastig om te blijven lopen. De activiteit duurde niet lang meer en dus verviel deze bijzondere regel. De kinderen werden fanatiek en al snel vlogen de goals ons om onze oren. Na de activiteit werden de koekjes uitgedeeld en gingen de kinderen naar binnen. Binnen werd er nog getekend, met lego gebouwd en verschillende bordspelletjes gespeeld. De kinderen waren opgehaald en dus was deze week alweer voor de helft voorbij.

Donderdag 28 september
Deze dag staan er verschillende activiteiten op de planning. Het is donderdag en dat betekent dat we vandaag weer een grote groep hebben. Een groep die tijdens de activiteiten in tweeën wordt gesplitst. Voordat dat gebeurt is het eerst tijd om met z’n alle aan tafel fruit te eten. Als alle borden leeg zijn en alle kinderen een beker ranja gehad hebben, is het tijd voor de activiteiten. De kinderen worden vandaag gesplitst in jong en oud. De jonge groep bestaat uit kinderen die in groep 1 tot en met groep 4 zitten. De oudere groep bestaat uit kinderen uit groep 5 tot en met groep 8. Met de jongere kinderen werd er stand in de mand gespeeld. Bij dit spel beginnen de kinderen in een kring. Er staat één iemand in het midden en gooit een bal omhoog terwijl hij/zij een naam roept. De rest rent weg totdat diegene de bal gevangen heeft. Daarna is het de bedoeling dat de bal door de benen van één van de wegrennende kinderen wordt geschopt of gerold. Lukt dit? Dan is hij/zij de volgende om de bal te gooien en een naam te roepen. De spanning was hoog want de vraag was wie elke keer het verste weg kon rennen. De activiteit werd afgesloten met twee tikspellen, namelijk knakworsttikkertje en stopcontacttikkertje. Voor de oudere kinderen was het tijd voor een potje voetvolleyen. Het is een mix van voetbal en volleyballen. Gespeeld over een net, met teams die proberen de bal met hun voeten over het net te schieten zonder dat deze de grond raakt, is het een sport die zowel vaardigheid als teamwerk vereist. De oudere kinderen waren erg enthousiast over deze activiteit. Zelfs toen de activiteit voorbij was, werd er nog door sommige kinderen doorgespeeld tot de ouders ze kwamen ophalen. Deze dag kwam toen ook alweer snel tot einde.

Vrijdag 29 september
Vandaag stond onze eerste vrijdagmiddagactiviteit op de planning. Voor deze activiteiten kunnen kinderen van buitenaf zich gratis aanmelden. Maar voordat deze activiteit plaatsvond was het eerst tijd om het eerste deel van de kinderen weer op te halen en te lunchen. Net zoals op de woensdagen zijn er maar een aantal kinderen die mee lunchen. De andere kinderen zitten namelijk langer op school. De activiteit vind dagelijks pas plaats wanneer ALLE kinderen aanwezig zijn. De activiteit van vandaag draaide om het bouwen met bamboe. Voor deze activiteit zijn HEEL VEEL bamboestokken en elastieken in gekocht. De kinderen werden verdeeld over twee teams. Deze teams streden tegen elkaar om een zo hoog mogelijke toren te bouwen met de bamboestokken. Hiervoor kregen de kinderen eerst een demonstratie hoe zij dit gezamenlijk konden doen. Het fanatisme was hoog, want ondanks dat het nog niet begonnen was, werden de eerste tactieken al besproken. Het bouwen begon en naarmate de torens hoger werden, hoe hoger het enthousiasme bij de kinderen steeg. De tactieken van de teams bleken hetzelfde waardoor er geen groot verschil te zien was aan het einde. Uiteindelijk was er toch één team die er met de winst vandoor ging. Maar door al het fanatisme en het enthousiasme hadden alle kinderen een koekje verdiend! De torens werden afgebouwd en er werd nog lang over nabesproken. Eén voor een vetrokken de kinderen naar huis en al snel was de BSO weer leeg. Op naar een nieuwe week vol met leuke activiteiten!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach