Onze zoon gaat met veel plezier naar deze BSO! Ze doen veel leuke activiteiten en zijn lekker actief bezig. Ondertussen leren ze allerlei soorten sporten kennen en kunnen later en bewuste keuze maken welke sport ze aanspreekt. Maar ook is er ruimte om rustig wat te knutselen of een spelletje te doen. Maar de insteek is iets actief en lekker buiten. En dat spreekt ons erg aan. Verder is de leiding enthousiast, vriendelijk en professioneel en denken mee waar kan. Kortom echt een aanrader!

Connie Connie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaasweek, pietengym, pepernotenbingo en sinterklaasmemory - week 48

Het was een bijzondere week deze week op de BSO bij Rood-Wit in Veldhoven. Deze week kwam er elke dag een piet langs bij ons die zelfs ook nog wat had achtergelaten. We begonnen daarom iedere middag in Sinterklaas thema met een gedichtje en een cadeautje. Aan het eind van de dag mochten alle kinderen ook hun eigen chocoladeletter en pietendiploma meenemen!

Maandag 27 november
Deze maandag van de Sinterklaasweek was muziekpiet langs geweest. Wanneer de kinderen de BSO binnenkwamen, zagen ze dat er een gedichtje was achtergelaten en er allemaal cadeautjes op de bar lagen. Er was gestrooid met pepernoten en er stonden allemaal chocoladeletters met hun naam erop. Het gedichtje werd na het fruit eten voorgelezen door één van de kinderen en daar stond in vermeld dat de kinderen pas het cadeautje mochten openmaken als ze verschillende Sinterklaasliedjes goed konden afmaken. Luid zingend werden de liedjes afgemaakt en zodoende mochten ze het eerste cadeautje openmaken. Een super leuk spelletje hebben dan ook gekregen van Sinterklaas en muziekpiet, Dobble! Ook de activiteit was helemaal in muzieksferen. De kinderen begonnen allemaal met een stopdans binnen en gingen daarna over naar bewegen op muziek. Er werden in groepen tegenover elkaar allerlei varianten op de neergelegde hoedjes uitgevoerd. Iedereen deed echt super goed mee en we hebben genoten van het enthousiasme van de kinderen!

 

Dinsdag 28 november
Ook deze dag was de Sint met een piet langsgekomen en die had wel op een hele speciale plek een cadeautje achtergelaten. Hier kwamen de kinderen achter door de hint in het gedichtje. Het was niet voor niks verstoppiet die een bezoekje had gebracht aan onze BSO. Die moet dan ook wel een goede verstopplek voor het cadeautje hebben. Deze werd uiteindelijk gevonden op het dak! door de kinderen. Hier kwam een mooie, grote, nieuwe speelmat uitgerold. Verstoppiet had ook over de gehele locatie verschillende Sinterklaas attributen verstopt. De kinderen kregen in groepjes van drie een bingokaart met daarop alle verstopte attributen. Zo werd er een zakje pepernoten gevonden, het grote boek van Sinterklaas, Ozosnel, de staf en een schoorsteen. Na de hele speurtocht, kregen alle kinderen lekker een handje pepernoten en toen ze naar huis gingen mochten ze hun eigen pietendiploma meenemen en een heerlijke chocoladeletter!

 

Woensdag 29 november
Op deze lange dag op de BSO hebben we ook vandaag weer bezoek gehad. Dit keer was het rommelpiet en dat was ook wel te zien. Overal was alles over hoop gehaald en er lag een heel spoor met pepernoten buiten. De kinderen die er om twaalf uur waren, moesten toch wel even twee uur wachten totdat alle andere kinderen er waren, om te zien wat er allemaal was achtergelaten. Toen iedereen er was hebben we maar gauw het gedicht gelezen en daarna snel het pepernotenspoor gevolgd. Waar we ook vandaag weer bij een cadeautje uit kwamen, een voetbalblikken set! Om de rommelpiet weer terug te laten komen in de activiteiten, speelden we hoepel in, hoepel uit. De opruimpieten moesten er voor zorgen dat alle attributen in de hoepel kwamen en de rommelpieten zorgden ervoor dat alles juist uit de hoepels bleef. Hierna gingen we weer lekker snel naar binnen om wat pepernoten te eten en weer even lekker vrij te spelen.

 

Donderdag 30 november
Sportpiet had vandaag een opdracht voor de kinderen achtergelaten die zij moesten toen om een cadeautje te verdienen. Na het lezen van het gedicht werd duidelijk dat alle kinderen zo lang mogelijk een wall-sit moesten aanhouden. Iedereen ging in een hoek van 90 graden tegen de muur aan zitten en wie dit het langst vol kon houden, mocht het cadeautje van deze dag openen. Nu hadden we deze dag zulke strijders, dat er zelfs twee cadeautjes opengemaakt mochten worden. Hier kwam het spelletje ‘wat ben ik?’ uit en een pittenzak gooi set. In het teken van sportpiet, werd er een pietengym buiten uitgezet. Iedereen liep als een echte piet over de daken te balanceren, cadeautjes in de schoorsteen te gooien en over obstakels te klimmen. Als afsluiting kregen ze allemaal een pietendiploma en mochten ze hun eigen chocoladeletter mee naar huis nemen. De sportiviteit zat er vandaag flink in.

 

Vrijdag 1 december
De laatste dag van de Sinterklaas week was aangebroken en we mochten vandaag het laatste cadeautje uitpakken. Of ja alleen als ze de quiz, die spelletjespiet deze middag voor ons had gemaakt, goed konden beantwoorden. Er werden verschillende Sinterklaas vragen gesteld en alle kinderen kregen de beurt om te antwoorden. Na alle juiste antwoorden gehoord te hebben, was het laatste opengemaakte cadeautje een mikado XXL versie. Super leuk ook weer om mee te spelen op de BSO. Zoals de hele week, stond ook de middag weer in het teken van de piet die langs was geweest. Dit maal lag er een sinterklaasmemory op de kinderen te wachten en speelden ze sint- en piettikkertje. Alle kindjes de nog geen chocoladeletter deze week hadden meegenomen, mochten deze in hun tas stoppen en de laatste pietendiploma’s werden uitgedeeld. Volgende week kunnen we lekker gaan spelen met alle cadeautjes, voor nu een fijn weekend!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach