Onze kinderen hebben het fantastisch naar hun zin daar. Na school worden ze opgehaald en eten eerst hun boterhammen om daarna heerlijk buiten te spelen en sporten. Mocht het slecht weer zijn mogen er binnen hutten gebouwd worden of rustig wat tekenen of knutselen. Super enthousiaste mensen die actief met de kinderen bezig zijn. Ik zou geen betere bso kunnen wensen!

Michael Michael
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Schaatsen, sneeuw maken en paintballen - week 1 - 2024

Dinsdag 2 januari
Ook deze week begon de tweede week van de vakantie pas op de dinsdag. We hebben allemaal het nieuwe jaar ingeluid van het weekend en bevinden ons ondertussen alweer in 2024. Na waarschijnlijk wat weinig nachtrust is het dan toch echt tijd om weer naar de BSO te gaan. Iedereen had van huis uit een potje meegenomen voor de activiteit van deze ochtend. We gingen namelijk snowglobes maken. Iedereen mocht zijn eigen potje mooi versieren met glitters, sneeuw en allerlei versieringen. Daarna plakten we de zelf meegenomen foto’s in de potten, vulden ze met water en zo werden de leukste snowglobes gevormd. In de middag gingen we lekker boterhammen eten en eigenlijk hadden we nog een buitenactiviteit op de planning staan, maar het stopte maar niet met regenen helaas. Daarom speelden we in de middag tien tellen in de rimboe. Om het extra moeilijk en spannend te maken, werd het licht uitgedaan en moest de zoeker in de cirkel blijven. Ondanks het slechte weer hebben we er een leuke dag van weten te maken!

 

Woensdag 3 januari
Het was vandaag één van de weinige dagen dat er maar een aantal kinderen aangemeld waren. We hadden daarom besloten om de hele dag gezellig bij Basko te gaan zitten. Zo konden we in de ochtend lekker naar de dome. Want ook vandaag bleef de regen maar uit de lucht vallen. In de dome konden de kinderen lekker rondrennen en spelen. De oudere jongens gingen hier voor een voetbalpartijtje en de jongere kinderen speelden verschillende tikspelletjes. Toen was het alweer tijd voor boterhammen en werden alle buikjes weer gevuld. Ondertussen werd er een voorbeeldje gemaakt voor de activiteit van deze middag. We gingen namelijk een Nieuwjaars klok maken. Leuk om het nieuwe jaar mee te beginnen en deze BSO dag mee te eindigen.

Donderdag 4 januari
Vandaag was het weer een druilerige dag helaas, maar we hadden nog tot vandaag te tijd om de gehuurde paintbalguns te gebruiken. Die moesten en zouden we vandaag gebruiken aangezien we dat dinsdag ook niet konden doen. We gingen gewoon in weer en wind een lekker potje paintballen. Zelfs in de regen hebben we op verschillende targets geschoten en wat vonden de kinderen het leuk! Het enthousiasme spatte er vanaf! Na de lunch stond de knutselactiviteit voor ze klaar. Er werden gesmolten sneeuwpoppen gemaakt van zoutdeeg. De kinderen die niet wilde knutselen, mochten ook mee naar de dome voor een leuk knotshockey partijtje. Al met al een sportieve dag vandaag op de BSO.

 

Vrijdag 5 januari
De laatste dag van de vakantie begon met een hoop plezier op de ijsbaan. Nadat alle kinderen waren gearriveerd op de BSO, werkten we snel even wat fruit naar binnen. Want we konden niet wachten om naar de schaatsbaan te gaan. Samen met Basko maakten we met 35 kids de schaatsbaan in Veldhoven onveilig 😉. De kleinere kinderen kregen botjes onder hun schoenen en bevonden zich vooral op de kleine baan met de zeehonden. De grotere kinderen of iedereen die wilde kregen de grote schaatsen aan en maakte hun rondes op de grote baan. Er waren heel wat kinderen die voor de eerste keer op schaatsen stonden. Helaas was het rond de klok van twaalf wel echt tijd om weer terug te gaan naar de BSO want daar stonden de boterhammen al op ons te wachten. Na het eten mocht iedereen weer even vrij spelen. In de middag hadden de kinderen de keuze tussen sneeuw maken of knotshockeytoernooi in de dome. De sneeuw werd gemaakt van een mengseltje van scheerschuim en baking soda en zo werd het gesneed totdat het echte sneeuw was. De vakantie is weer voorbij gevlogen en volgende week gaat iedereen weer gewoon naar school. Voor nu een fijn weekend en tot maandag!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach