De kinderen vinden het er super, lekker actief bezig zijn maar ook voldoende ruimte om binnen hutten te bouwen en te kleuren/knutselen. Zeker een aanrader!

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietendisco, bandietenspel en de eerste keer weer spelen in de dome - week 47

Maandag 20 november
Een nieuwe week is weer aangebroken en dat betekend dat de kinderen weer lekker in de middag naar de BSO mogen nadat ze uit school zijn. We beginnen de dag met het gezamelijke fruitmoment waar we ook gelijk al onze spannende verhalen van het weekend vertellen. Als het 16:00 uur is, doen we onze jas aan en gaan we met z'n allen naar buiten. Zeker als het droog is, profiteren we er extra van dat we lekker buiten kunnen spelen. Er staan vandaag twee verschillende activiteiten op de planning. Er is een apart programma voor de jongere en de oudere kinderen de laatste tijd. Met de jongere kinderen beginnen we met stopdans om lekker warm te worden. Hierna spelen we verschillende tikspellen. Met dit koude weer, is het belangrijk dat we wel lekker blijven bewegen. Voor de oudere kinderen is er een honkbalveld uitgezet. We gingen hier alleen niet honkballen, maar voetslagbal spelen. Alle normale regels van slagbal gelden hier, alleen is het verschil nu dat je de bal wegschopt in plaats van wegslaat. Iedereen genoot ervan om lekker naar buiten te gaan en we sloten de activiteiten met een lekker koekje af.

 

Dinsdag 21 november
Op deze frisse dinsdag bij de BSO was het alsnog één groot feest van beweging en plezier. De jongere kinderen begonnen de middag met swingen op vrolijke Sinterklaasliedjes, waarbij de dansvloer gevuld was met lachende gezichten en vrolijke voetjes. Voor de kleintjes volgde daarna het hilarische spel Annemaria Koekoek, waarbij rennen en stilhouden centraal stonden. Gegiechel vulde de ruimte terwijl de kinderen met spanning en enthousiasme het spel speelden. Ondertussen waren de oudere kinderen druk bezig met Ultimate Frisbee. Het veld was een toneel van actie en teamwork, waar de frisbee vloog en de spelers strategieën bedachten om te scoren. Een dinsdagmiddag vol variatie, van dansende kleintjes tot frisbeeënde oudere kinderen, waar sportiviteit en lachen hand in hand gingen. De BSO bruiste van energie en blije momenten.

 

Woensdag 22 november
Deze gezellige woensdagmiddag bij de BSO startten we met een smakelijke lunch, gevuld met boterhammen en verhalen na een dag op school. De kinderen genoten van hun vrijheid, speelden naar hartenlust, en de lachende geluiden vulden de ruimte. Rond twee uur werd de rest van de bende opgehaald, en na een verfrissende fruitpauze begonnen we met leuke activiteiten. Met de jongere kinderen dansten we met hoepels in een vrolijke hoepeldans en speelden we Viesland Lekkerland, waar creativiteit en verbeelding de hoofdrol speelden. Voor de oudere kinderen stond een uitdagend spel op het programma: Pionnen Omgooien. Het veld was een arena van precisie en behendigheid terwijl ze hun vaardigheden op de proef stelden. Een woensdag vol plezier, lekkernijen en spannende spellen, waar vriendschap en gezelligheid samensmolten op de BSO.

Donderdag 23 november
Vandaag beleefden we een dynamische dag vol energieke activiteiten. De jongere kinderen begonnen de middag met vrolijk dansen op opzwepende beats, waarbij de dansvloer een speels terrein van ritme en plezier werd. Daarna schakelden we over naar het uitdagende bandietenspel, waar rennen en ontwijken centraal stonden, en de kleintjes hun energie volop kwijt konden. Voor de oudere kinderen stond een reeks atletiekvormen op het programma. Van sprinten tot verspringen, elke activiteit bood een kans om individuele vaardigheden en teamwork te bevorderen. Het sportveld werd een arena van inspanning en prestatie, waar jonge atleten hun krachten bundelden. Een dag vol dansende kleintjes en atletische oudere kinderen, waar sportiviteit en plezier hand in hand gingen op de BSO.

 

Vrijdag 24 november
Op deze laatste dag van de week was de sfeer doordrenkt van feestelijkheid in aanloop naar de langverwachte Pietendisco, georganiseerd door onze vestigingen in Veldhoven. Basko maakte de dag extra gezellig door de hele dag bij ons bij Rood-Wit te zitten. Vanwege het onstuimige weer verplaatsten we onze activiteiten naar de vertrouwde dome, waar de kinderen zich verheugden op een middag vol speelplezier. De oudere kinderen raakten betrokken bij een gepassioneerd potje voetbal, terwijl de jongere kinderen enthousiast deelnamen aan levend kwartet, waarin lachen en bewegen samensmolten tot een kleurrijk spel. Terwijl de dag vorderde, bouwde de opwinding op voor de avondlijke Pietendisco. Een dag vol spel, dans en gezelligheid, perfect om het weekend feestelijk in te luiden op de BSO. Na de BSO vulde Basko zich met kinderen die met spanning aan het wachten waren op de pietendisco. Lekker dansend kwamen er zelfs twee pieten op bezoek. Zij hebben de kinderen nog leren limbodansen, pepernoten laten eten en gingen met iedereen op de foto!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach