Mijn 3 kindjes gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. Ze waren uitgekeken op hun oude kinderopvang, waar ze voornamelijk knutselactiviteiten deden. Dit past beter.

Groot voordeel is ook dat Sportstuif de kinderen naar de turntraining brengt.

Tavita Tavita
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernoten bakken, Sinterklaasfilm en levend memory - week 49

Maandag 4 december
Voor vele kinderen wel weer een lange dag na een druk weekend. Er zijn namelijk al een aantal kinderen die in het weekend met familie bijvoorbeeld pakjesavond hebben gevierd. We merkten aan de kinderen dat er vele wat moe waren. En wat een geluk dat wij al pepernotenmix hadden ingeslagen. We hebben nog maar twee dagen dat het kan, dus gaan we lekker genieten van eigen gemaakte pepernoten. Daarnaast wordt er nog een Sinterklaasfilm aangezet en mogen de kinderen die hier geen zin in hebben, gewoon lekker zelf vrij spelen. Nadat de zelfgemaakte bolletjes in de oven zijn geweest, komen er knapperige pepernoten uit. Iedereen genoot deze middag van de zelfgemaakte pepernoten en de heerlijke relax middag.

 

Dinsdag 5 december
We staan aan de vooravond van pakjesavond en dat betekend dat het merendeel van de kinderen vroeg wordt opgehaald vandaag om dit te gaan vieren. We hebben daarom een iets andere planning als normaal. We hebben namelijk nog genoeg pepernotenmix over van maandag en de kinderen die de Sinterklaasfilm van gister hebben gekeken, zijn op één hand te tellen. Nadat alle kinderen zijn opgehaald op school, is het tijd om fruit te eten. Zelfs voor het fruit eten zijn er al kinderen opgehaald. Wanneer alle bordjes leeg waren, werd er op het grote scherm de Sinterklaasfilm opgezet. In de keuken werd de oven alvast voorverwarmd en de pepernotenmix klaargemaakt. Er werden een heleboel pepernoten gemaakt van het deeg. Na maar liefst maar dertien minuutjes in de oven, kwam er een heerlijke pepernotenlucht vanuit de keuken en waren de eerste pepernoten klaar. Deze werden uitgedeeld tijdens de film en iedereen smikkelden van de zelfgemaakte pepernoten.

 

Woensdag 6 december
Er stond deze dag een studiedag gepland voor de kinderen van de basisscholen de Meerhoef, St. Jan Baptist, Sint Lucij en Eigenwijs. De eerste kinderen stonden al om 7:30 uur voor de deur en er werd deze ochtend iets speciaals gemaakt toen iedereen er was. De kinderen gingen namelijk zelf sneeuw maken. Er werd met scheerschuim en baking soda een eigen hoop sneeuw gemaakt. In de middag werden de zelf meegenomen boterhammetjes lekker opgesmikkeld en rond de klok van drie kwamen de rest van de kinderen. Na het fruit eten, gingen we met z’n allen lekker naar buiten. Hier speelden we wc-tikkertje en daarna gingen we over naar chinees voetbal. We probeerden de bal door elkaars benen heen te rollen en tegelijkertijd bij jezelf tegen te houden. Iedereen kreeg nog een koekje na afloop en zo was de dag alweer voorbij.

 

Donderdag 7 december
Het was vandaag weer een normale dag op de BSO. De meeste kinderen hebben even kunnen bijkomen tijdens hun woensdagmiddag vrij en zijn er weer ready voor om deze week heerlijk af te sluiten met onze sportieve activiteiten tijdens de BSO uren. Toen alle kinderen waren opgehaald waren we rond vier uur weer helemaal compleet. De buikjes werden gevuld met fruit en we konden met z’n allen lekker naar buiten gaan. Er werd hier voor de jongere kinderen een dansspel uitgezet. Dit begonnen we eerst met stopdans en later werden hier hoepels aan toegevoegd en speelden we hoepeldans. Voor de oudere kinderen stond er een vorm van atletiek en sprintjes op het programma. Later werd dit nog afgesloten met een potje voetbal waar ook de begeleiders fanatiek aan mee deden.

 

Vrijdag 8 december
De week is weer voorbij gevlogen en zo zijn we alweer bij vrijdag aanbeland. We vinden het bij Sportstuif erg belangrijk dat er niet wordt gepest, dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft bij ons en lief met elkaar speelt. Daarom is het soms wel eens goed om alle regeltjes te herhalen en dit hebben we dan ook deze vrijdag gedaan. Alle kinderen zaten in tribune opstelling aandachtig te luisteren naar alles wat wij te vertellen hadden en ook deden ze interactief mee. Hierna was het tijd om lekker te gaan bewegen want we hadden weer wat leuks voor de kinderen op het schema staan. Met de jongere kinderen werd er levend memory gespeeld. De kinderen maakten tweetallen en verzonnen samen een beweging. Later stond iedereen verspreid over het veld en was het de taak van de zoeker om twee dezelfde bewegingen bij elkaar te brengen. Met de oudere kinderen werd op het veld ultimate frisbee gespeeld. Na meerdere potjes gedaan te hebben, werd het alweer wat schemerig en gingen we lekker naar binnen. Hier konden de kinderen nog even vrij spelen totdat ze werden opgehaald.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach