Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paintballen, Belgisch verstoppertje en-ballenzooi - week 26

Maandag 26 juni
We hadden wel echt iets heel leuks gehuurd weer voor deze week. Een grote doos vol met paintball geweren stond te wachten op alle kinderen. In de fietsenstalling werden foto’s van verschillende dieren opgehangen waar iedereen een poging op kon wagen om op de schieten. De groep van 45 kinderen werd in twee groepen verdeeld en de andere groep waar geen geweer voor was, ging ballenzooi spelen. Op het grasveld was een groot speelveld uitgezet waar ook weer die groep in twee teams werd verdeeld. In het midden van het speelveld werd er een grote oranje basketbal neergelegd. Aan beide kanten van het veld werd er een achtervak uitgezet waar iedereen vandaan moest gooien. Het doel van het spel was om door middel van andere ballen de basketbal in het vak van het andere team te krijgen. De kinderen konden geen genoeg krijgen van het paintballen en hebben wel een doos balletjes opgeschoten.

Dinsdag 27 juni
Het welbekende spel verstoppertje stond vandaag op de planning, maar niet zo maar verstoppertje. Belgisch verstoppertje oftewel omgedraaid verstoppertje. Bij deze variant gaat niet iedereen verstoppen, maar juist zoeken en zijn er maar twee die verstoppen. De kinderen die gaan zoeken, proberen zo snel en zo onopvallend mogelijk de verstoppers te vinden. Hebben ze iemand gevonden, dan mogen ze daarbij gaan zitten en zijn ze ook verstopt. Bij het kind waar de minste kinderen zitten aan het eind van het spel, heeft gewonnen. Na maar liefst vijf rondes verstoppen werd iedereen ook wel een beetje moe van het rennen en waren we erg toe aan een koekje.

Woensdag 28 juni
We begonnen de middag met een lekker zonnetje, niet te warm, niet te koud. De eerste kindjes mochten we alweer rond 12:00 uur verwelkomen op de BSO en daar gingen we lekker mee lunchen. Al die broodtrommeltjes zaten goed vol en na een half uurtje waren die helemaal leeggegeten. Op het veld werd er daarna slagbal gespeeld maar dan met schoppen, kickball. In plaats van de bal te slaan, werd die het veld ingeschopt. Daarna hebben we nog verschillende soorten tikspelletjes gespeeld en kregen we een koekje als afsluiting.

Donderdag 29 juni
Vandaag weken we af van onze planning. Vele kinderen van de maandag zijn er ook op de donderdag en zij wilden niet hetzelfde doen als wat ze deze week al gedaan hadden. De grote jongens kregen daarom de opdracht om een leuke activiteit te bedenken voor iedereen en om deze ook uit te leggen. Stiekem waren ze voor heel eventjes de baas over de activiteit en dat vonden ze wel heel erg leuk! Qua originaliteit kan er nog aan gewerkt worden, maar het werd verstoppertje in teams. En niet de kinderen moesten zoeken, maar de begeleiders. De kinderen gingen individueel verstoppen en welke drie kinderen als laatst gevonden werden, kregen punten voor hun team. Als de kinderen af waren, gingen ze in de pannakooi iemand is hem, niemand is hem spelen. Na al dat verstop, gezoek en geren was het eigenlijk tijd voor een koekje. Nu was er iemand die ons ging verlaten en haar allerlaatste dag bij Sportstuif had vandaag. Na een mooi diploma in ontvangst te nemen waarop stond dat ze in haar tijd bij Sportstuif maar liefst 48 liter ranja heeft gedronken, wilde ze de groep graag nog trakteren op lekkere snoepjes.

Vrijdag 30 juni
De ochtend begon vroeg met een studiedag van de kinderen van de Sint Lucij. Zij moesten al vroeg uit de veren. Om 7:30 uur is de BSO al open op zo’n studiedag en dat betekend dat je echt de hele dag lekker kunt spelen bij ons. Rond een uur of 12 werden er ook weer andere kinderen opgehaald, een en al gezelligheid. Toen de blauwe auto’s weer op hun parkeerplek stonden, werden de buikjes volgegeten met boterhammen. Er kon daarna lekker vrij gespeeld worden en rond de klok van 15:00 uur was de gehele groep compleet. Ook vandaag hadden we nog de paintball geweren nog bij ons op de locatie staan. De vrijdag is zo’n dag dat er niemand is die ook eerder in de week komt. Voor iedereen was het dus nieuw dat we gingen paintballen en gaaf dat ze het vonden. Zo goed mogelijk proberen te mikken op de foto’s die opgehangen waren. De verfballetjes vlogen je om de oren. De kinderen vergaten gewoon de tijd en de eerste ouders stonden ineens al op de stoep. Tijd om weekend te vieren!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach